Friday, September 22, 2017

I'm back!!

Salam

long time not being here...
seriously I miss this space...
and time not on my side
tons of work not allowed me to put my word here ~sight

but now I'm here
yeayyy

just finish presenting one of my paper on last month conference
gain new experience, new feedback and new friend! ^_^

Currently I'm working so hard on my thesis
Trying to finish all my work by this year then graduate next year!
Hopefully ~~~ pray for me ya ^_^

my life is still fun and in bless alhamdulillah
I just finish writing chapter 12 in one of research book which will be publish in one of known journal inshaAllah..
later I will update ok ;)
About this chapter, I was invited by a group of academic researcher, since my study is related to the book about
So this is my first time I'm writing an academic book
so...
why not..
just writing and explore a new thing right?
get new experience kannn

ok la
inshaAllah this blog will be a life again
but now I need to continue my work...
kata nak abis this year right haha

see u again love ~~~ wassalam :)

Thursday, May 4, 2017

PART 2 BERJAYA TIOMAN RESORT


Hari kedua

selepas packing and light breakfast, kami terus continue perjalanan ke Jetty Tanjung Gemuk
ambik masa dua jam jugak dari kuantan ke sana
kebetulan pagi tue di Jetty memang ramai orang nak ke Pulau Tioman
mungkin sebab bersambung cuti minggu tue hingga Isnin
kannn ^_^

tapi kami bertuah sebab feri Berjaya Tioman Resort berasingan dengan ferry yang lain
so tak adalah sesak sangat dan ferry terus bawak ke jetty resort

lega~~~

cuaca panas dik non oiii
kalau kena dua tiga kali transit mau membara dalaman tau hihihi




yeayy dah sampai!!

untuk ke lobby agak jauh kalau nak berjalan kaki dari jetty dengan bag besar bagai
so pihak resort sangat perihatin,
diaorang sediakan shutter bus untuk ambik customer dari jetty ke lobi

service? tip top okey! ^_^

urusan check in agak lama sebab masa tue semua pengunjung sampai serentak kan satu ferry hhihi
dahaga + panas = mungkin pihak resort kena jadi lebih perihatin untuk sediakan minuman pada yang baru sampai ;)

untuk trip kali nie saya ambik deluxe beach front 
biliknya betul betul mengadap pantai dan sangat luas
in short sangat selesa




heaven takkk

heaven tauuu hihihi
tenang je hati tengok ^_^

waitttt

haritue 21/04
my birthday!

siang agak sedih awak
husband buat do know jerrr

sob sob sob 
sedih tauuuu

petang tue semua tido kepenatan 
so aktiviti petang adalah..... TIDOOOR

Sedar je semua dah dinner time

dinner termasuk dalam pakej yang kitaorang ambik
Menu untuk malam tue sangat banyakkk

temanya: BBQ

tak sempat nak snap gambar sebab sibuk memilih makanan
dah settle ambik makanan
duduk kat meja
sekali nak suap
tetiba ada suara kat sebelah duk nyanyi lagu birthday!
ada dua orang staff Resort datang sebelah saya dengan kek birthday

haha terkejut tauuu

bukan saya je terkejut mak abah semua terkejut
husband nya suprise memng menjadi!

(ingat orang tue tak sayang kiter dahhh hihihi)






ok my birthday day complete!!

Thank You sayang ^_^







Wednesday, May 3, 2017

PART 1 BERJAYA TIOMAN RESORT

Salam semua

lama tak update disini
petang nie terasa rajin pulak nak menaip hihihi
stress dengan kerja research yang berlambak
kita berehat seketika ya dengan menaip hhihi

Semperna 21 April hari tue (My birthday!)
saya dan husband plan nak short trip
rehat kan diri dan refresh energy

so our selected destination is Pulau Tioman
settle booking pakej direct ke Berjaya Tioman resort, 20/4/2017 kitaorang bertolak ke pahang.
yang join trip nie adalah Mak Abah mertua saya jugak
weeeee... meriah!




with my loveeee 

sepanjang perjalanan diaorang la penghibur hihihi

kitaorang stay di Indra Mahkota Homestay semalam sebelum bergerak keesokannya ke Jetty Tanjung Gemuk ^_^


nantikan Part 2 ya ^_^