Saturday, January 24, 2015

My new gadget




Salam....


Hey hey hey...Kali nie Nya entri fa nak share sal my new gadget... Jeng jeng jeng...๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜


Walaupun dh  air2... Tetap nak post juga iPad Air nie kikikiki.....based on sales girl dekat switch outlet tue yang bezanya ipad air dengan ipad air 2 adalah camera n possessor  nya which is air2 is more advance compared dengan air1... Tapi xbanyak sgt beza and sesuai la ipadair utk fa yg 'terbeli' jer nie kan...kikikiki....

Kisahnya cuma nak shopping je semalam.....


Lepas shopping... Isi perut dekat nandos dengan hubby and solat...lepas tue tetiba tanya hubby fa, eh nak tukar plan maxis x eh...mcm tak best je dh plan skrg...lama sgt dah guna plan tue... Then my hubby cakap jom p maxis centre yang memng ada pun dlm sunway mall tue... So after discuss n choosing... Fa ambik plan internet 5Gb... Puas hati... Sebab selama nie 3gb xpernah nak cukup kan... Kikiki.... Pas dh tukar plan.... Tanya hubby, ada kedai switch x sini? Hubby fa bukan kaki shopping makanya dia xhafal la kedai kedai kat mall mcm fa ok heheee... Mungkin takdir kot fa akan beli ipadair smlm... Kitaorg dah decide nak g carpark dah tapi tetiba mata terpandang ke switch outlet...then terus tarik tangan hubby... Belek2 ipadair and terus grab... Settle!!! 



Fa ambik sekali dengan additional warranty, add rm 249 kalau x silap and dia cover semua damage termasuk kecurian... Sangat berguna utk orang mcm fa ok... Tiga tahun guna phone beli duit sendiri tiga phone fa tukar dl... 1st SII - jatuh dalam longkang, totally damage 2nd - note pink - hilang dicuti orang 3rd - pinjam phone adik, alhamdulillah ok sampai la 4th - nokia baru je beli couple last month and still ok till now hopefully kikiki... So fa memng ada bad track record bab2 jaga gadgets nie... Lappy x yah citer ok... Nanti lagi sentap bila pikir hahaaaha.... More then 3 times ye fa tukar lappy sepanjang belajar start dari matrik sampai sekarang.... So purchase additional warranty sangat la berguna untuk fa.... ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„ hubby pun setuju since dia kenal sangat wife dia nie mcm mana kan.... ๐Ÿ˜œ

So far guna ipad nie ok sebab dia lagi jelas dr lappy or phone fa...sebijik sebijik keluar muka jep sepahtue bila tgk mlm dalam nie kikikiki

K la itu je nak story mory.... Nanti fa celoteh lagi ye.... ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜ wassalam....

1 comment:

emma diana said...

Woah bestnya boleh la awak update blog kat situ je :)