Saturday, December 6, 2014

SHORT VACATION WITH MY LOVE ~ Cameroon highland part 1

Salam...

Hari nie baru fa sempat menaip percutian fa dengan hubby tersayang... since pindah balik ke penang, tak pernah lagi kami jenjalan so fa plan short vacation untuk kami berdua.. mana lagi kalau bukan ke cameroon highland!!!! ^_^

Ini kisah last month punya ya ^_^

fa booked hotel awal-awal lagi melalui booking.com. Memula nak booked dengan agoda tapi agoda reject debit card... intai-intai booking.com..eh diterima.. makanya terus booked bilik on that day ^_^

memula takut juga nak ke cameroon highland since a few days back ada banjir lumpur la.. land slide la... so call receptionist hotel tue untuk confirm kan keadaan sebenar and they inform us yang semuanya ok dan selamat.. lega!!!!!

maka disini lah kami menginap..

untuk hotel nie fa bagi 4 bintang!!! memng best and service dia superb ^_^
recommended!!

first things harus la check in dahulu... since dah booked melalui booking.com,
maka hanya bayar deposite saja RM 100 dekat kaunter..
staff hotel nie sangat friendly and nice..
sangat comfortable ada dalam hotel nie..


musim hujan..since en hubby seorang yang sgt details maka payung ada
ditangannya heehehe

sekitar lobi area



our level room.. fa saja request high level room
sebab nak tengok view dekat cameroon highland nie ^_^

lepas je check in fa dengan hubby rest dalam bilik dulu..
hilang kan penang sebelum jalan-jalan cari makan !!!!

macam mana condition bilik dekat capthrone nie???
nanti kan dalam next entry ya ^_^




No comments: