Monday, May 19, 2014

Walau sekadar mimpi

Salam...

Lamanya menyepi... rindu serindunya disini...  Tergerak hati nak menaip hari nie selepas apa yang berlaku semalam... something yang buatkan fa terjaga and nangis tanpa sedar, sesuatu yang buatkan fa menghargai.. nope sangat menghargai apa yang fa ada sekarang...

Semalam fa mimpi kehilangan orang yang fa sayang aka en hubby tanpa fa sedar, tanpa tanda atau tanpa ucapan selamat tinggal.. 
dia hilang dan pergi macam tue je...

walaupun hanya dalam mimpi....
sakitnya terasa...
rindunya mencengkam jiwa...
seolah semua benar...
tanpa sedar fa nangis bila terjaga...

pagi sebelum my man, my hero, my superman keluar pergi kerja..
memang rasa tak nak lepas peluk dia...
risau yang mimpi benar-benar berlaku...
setiap langkahnya ada doaku..
moga Allah lindungi dia dari sebarang musibah...

setiap hari..
setiap saat..
 rasa bersyukur di kurniakan seorang suami yang benar-benar mencintai ku...
yang benar-benar menyayangi ku...
Alhamdulillah... syukur yang tak terhingga padaNya...

Teringat kisah semalam, akibat tido petang, bangun dari tido request nak pisang goreng...
jenuh en hubby keluar cari pisang goreng tapi xada since hari hujan so banyak gerai yang tutup... result.. fa merajuk semalaman... puas dia pujuk lastly fa request nak makan kopok ikan yang dia sendiri goreng... gayanya macam pro memasak.. sekali minyak belum panas,  dah terus dituangnya 1 paket kopok ikan dalam belanga... sob sob sob... maka jadi la kopok ikan rendam minyak... hahahaha yang merajuk jadi guling2 gelak tengok en hubby masakkkk... adeh sayang... nie la akibatnya kalau nak makan asyik order je kan kat wife awak.... macam mana la nanti kalau sayang tak ada... sape nak masak dengan b nanti.....

#setiap yang berlaku ada hikmahnya... Allah tarik sesuatu sebab Allah nak bagi yang lebih baik untuk kita bukan sebab Allah tak sayang kita tapi Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya....

#we finally moving back to Kedah next month.. weeee ^^

1 comment:

Eff said...

Saye pun pernah mimpi mcm tuh. Kehilangan org trsyg. Sedar2 je terus mnangis. Bsyukur sgt sbb cume mimpi. Rase mcm betul jeh. Risau sgt. :((

Em tapi semua yg terjadi mungkin ade hikmah nye. Kena think positive. :) Btw, sweet sgt akak and suami hikhik. <3