Thursday, March 6, 2014

Kuantan - Ipoh

Salam....

pengalaman pertama fa naik bas dari kuantan ke Ipoh... letih walaupun just duduk dalam tue je... T_T
Lama nya perjalanannya.... sabtu lepas fa plan nak balik terus alor star since my hubby outstation tapi disebabkan parent fa ada di teluk intan, datang rumah abang fa so terpaksa la turun teluk intan dulu sambil2 paw orang baru dapat gaji hehehe....

Attention.... tiket bas direct dari kuantan ke teluk intan tak ada ye... sama ada korang kena gi Ipoh dulu or turun KL dulu then ambik bas lain untuk ke teluk intan.... sob..sob sob... but in my case, beruntung sikit la since abang fa janji nak ambik kat ipoh so tak yah la nek second bus... tapi.......

Bas yang fa naik tue rupanya stop satu town ke satu town... dari tanjung malim.. berenti ke tapah... and so on... so perjalanan yang singkat jadi bertingkat-tingkat... sangat penat.... hampir 7 jam fa ada dalam bas tue.. sob3 sama lama dengan nak balik alor star.. so finally fa massage sister in law and my brother yang me decide nak turun kat kampar and ask them to take me at kampar... teluk intan and kampar pun tak jauh mana... sekali lagi me lucky coz kebetulan abang fa memng follow belakang bas tue... so grab bag campak masuk dalam keta... alhamdulillah.... at least terlepas dari bertapa dalam bas...hehehehe

but bas tue sangat selesa... kerusi besar.. air cond ok tapi.. kalau duduk lama-lama dalam bas selesa macm mana pun dia secara hakikatnya... finally akan end up dengan tak selesa juga... kan....

so kalau ditanya better nak bas or drive... fa pilih driving... cepat, selesa and puas hati... :)

itu la pengalaman fa naik bas dari kuantan ke ipoh.... pengalaman mendewasakan kita :)

wasalam....

No comments: