Friday, March 28, 2014

dARI KACA MATA SEORANG Insan ~ MESIR

Salam Jumaat...Hari nie terpanggil untuk meluahkan perasaan yang terbuku dihati melihat apa yang berlaku di Mesir... ya... tak perlu bersedih tentang apa yang berlaku pada 529 para shuhada kerana mereka telah dijanjikan syurga oleh Yang Maha Isa... tapi agak terguris hati ini apabila memikirkan siapa yang akan membela nasib rakyat dan agama disana... tika itu juga sahabat menyahut persoalan itu dengan.. gugurnya seorang syahid akan bangun dan berdiri 100 pejuang dibelakangnya... Allahu Akbar!!!

Takala hati meronta dan berharap kemenangan milik kita dan agama kita Islam.. hati tetap yakin dan teguh dengan pendirian, sesungguhnya perancanganMu adalah yang terbaik Ya Rabb... melangkaui batas akal kami... tetap menyokong yang benar, tetap menanti, yakin dan berdoa... kemenangan itu tetap milik kita umat Nabi Muhammad S.A.W.. tetap milik panji Islam...

#Doaku untuk Malaysia, Mesir, Palestine, Syiria dan seluruh saudara-saudara Islam ku agar ditetapkan iman kita dalam menghadapi dunia akhir zaman ini... Amin..

1 comment:

Farah Waheda Wahid said...

marilah kita sama2 berdoa...