Monday, March 31, 2014

Send out hadiah Giveaway yag lepas...

Salam...

Alhamdulillah, akhirnya sempat juga pos semua hadiah pada pemenang giveaway yang lepas... nanti kan hadiah korang depan pintu ya.. ^_^

Thanks cause support me ;)


Friday, March 28, 2014

dARI KACA MATA SEORANG Insan ~ MESIR

Salam Jumaat...



Hari nie terpanggil untuk meluahkan perasaan yang terbuku dihati melihat apa yang berlaku di Mesir... ya... tak perlu bersedih tentang apa yang berlaku pada 529 para shuhada kerana mereka telah dijanjikan syurga oleh Yang Maha Isa... tapi agak terguris hati ini apabila memikirkan siapa yang akan membela nasib rakyat dan agama disana... tika itu juga sahabat menyahut persoalan itu dengan.. gugurnya seorang syahid akan bangun dan berdiri 100 pejuang dibelakangnya... Allahu Akbar!!!

Takala hati meronta dan berharap kemenangan milik kita dan agama kita Islam.. hati tetap yakin dan teguh dengan pendirian, sesungguhnya perancanganMu adalah yang terbaik Ya Rabb... melangkaui batas akal kami... tetap menyokong yang benar, tetap menanti, yakin dan berdoa... kemenangan itu tetap milik kita umat Nabi Muhammad S.A.W.. tetap milik panji Islam...

#Doaku untuk Malaysia, Mesir, Palestine, Syiria dan seluruh saudara-saudara Islam ku agar ditetapkan iman kita dalam menghadapi dunia akhir zaman ini... Amin..

Thursday, March 27, 2014

:: PRE-LOVE SECTION ::

Salam..

hari nie fa nak let go my pre love shoe from Opera... baru pakai sekali jew and still in tip top condition... baru je beli last saturday untuk gi interview SPA.. motif fa nak let go sebab fa tau fa tak akan pakai lagi kasut nie sebab fa prefer sandal or flipper compared to this type of shoe... ^_^



HARGA ASAL :: RM 69
HARGA LET GO :: RM 50 including postage
TYPE MATERIAL :: BALDU
COLOUR :: DARK BLUE 
SAIZ :: 36 OR 5


SO SESIAPA BERMINAT BOLEH PM FA YE 
SERIUS BUYER ONLY ^_^

Saturday, March 22, 2014

macam tak ada sambutan jerrrr

Salam...

ermmm macam tak ada sambutan je Giveaway bulan nie... boleh tak bagitau kenapa???? sob3.. maaf ye kalau penyertaan tak melebihi 60 orang, giveaway bulan nie akan dibatalkan ye cause ianya tidak setimpal dengan hadiah yang ditawarkan... sob sob sob.. so sesiapa yang nak join boleh join dekat sini yaa


thanks ^_^

Thursday, March 20, 2014

result SPM hari nie eh??

Salam...


dengar-dengar result SPM kluar hari nie kan??? dah lama tak ikut perkembangan SPM since dalam family semua dah lepas SPM aka dah tua-tua dah belaka... heheeee

Teringat masa teman adik pergi ambik result SPM 3 tahun yang lepas... adik fa nie memang jenis tak ada perasaan.. selamber je rilex... fa yang nerves... fa sorang je teman dia ambik result since mak ada event besar kat sekolah and abah busy kerja kat airport... masa nak umum pelajar yang dapat straight As nampak la muka masing-masing dah berubah but my sis macam tue jugak!!! ~ tak ada perasaan... -_-"

once nama dia di umumkan as one of straight A's list, nie haa akak dia yang melompat... dia??? bangun rilex je naik atas stage and ambik sijil madel... -_-" malu la plak bila ingatkan balik but I'm proud with her... 

miss her so much.. now she further her study at Mesir in medic under JPA scholarship... holding our parent hope and ambition... honestly, I miss her damn so much... and always prays that she will be fine there and can finish her study as soon as possible.. Luv u sis ^^

Wednesday, March 19, 2014

ATASI MASALAH GASTRIK DENGAN SUPPLEMENT SHAKLEE

ATASI MASALAH GASTRIK DENGAN SUPPLEMENT SHAKLEE 



Apa itu Gastrik Gastrik atau istilah perubatannya, gastritis, adalah sejenis penyakit keradangan pada dinding/pengalas/mukosa perut yang mempunyai rawatan yang efektif. Lazimnya,keradangan berpunca daripada jangkitan bakteria helicobacter pylori (H. pylori) yang turut menjadi penyebab utama kepada kebanyakan ulser perut. Bagaimana Gastrik Terjadi Secara mudah nya, perut kita ni umpama kipas, berlipat2..sepanjang 25cm dan mampu menampung hampir segelen air dan makanan. Bila perut kosong, tisu perut tadi berlipat2, dan akan mengembang bila ada makanan atau minuman masuk. Disinilah makanan dan minuman akan diproses dan disimpan sebelum dikumuh melalui usus. Ketika proses pencernaan berlaku,kelenjar pada dinding perut akan merembeskan jus gastrik, enzim dan asid perut utk bantu pencernaan..dan antara asid yang dirembes ialah asid hidroklorik. Asid ni seperti yang kita maklum bersifat menghakis dan jika tidak ada keseimbangan keasidan dalam perut, boleh sebabkan radang yang lebih teruk. Cadangan Supplemen Shaklee untuk Merawat Gastrik 


1) Energizing Soy Protein - ESP ESP yang juga merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut. Di samping itu, nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan. Selain ESP, anda juga mengambil tambahan supplemen Ostematrix dan Peppermint Ginger Plus untuk merawat masalah gastrik.

2) Ostematrix Pesakit gastrik disarankan untuk mengambil susu atau kalsium, kerana ianya bersifat alkali dan mampu meneutralkan asid di dalam perut.


3) Peppermint Ginger Plus Peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.

untuk keterangan lanjut boleh pm fa dekat whatapp 012 6772104 or pm je dekat healthylife page ok ^_^ feel free to help... 

psstt:: ESP tengah promo bulan nie meh cepat grab and buat stock.. setahun sekali je promo nie.... ^_^

Rakan kongsi Bisness diperlukan...

Salam...

Hari nie fa dalam misi mencari rakan niaga yang betul-betul serius nak berniaga... sekadar ingin berkongsi minat yang semakin hari semakin melekat dihati... benarlah kata Rasul kita... 9 dari 10 pintu rezeki itu datang dari berniaga...

Fa perlukan seseorang yang serius untuk berniaga dan tak mudah putus asa... 
Ada dua cabang bisness yang fa tengah rancang dan sedang dimulakan...


  • modal??
  • bisness apa??
kalau nak tahu boleh pm fa terus dekat facebook effafarhana ya.. inshaAllah fa explain nanti.. see yaaa ^_^

Tuesday, March 18, 2014

Vanilla Muffin

Salam...

apabila kerajinan membara... ini la hasilnya!!!


Vanilla muffin dah selalu buat tapiiii butter cream tue 1st time okeyyyy...
not bad but need to improve teknik mendeconya...
comot meh... 

resipi???

seriusly fa ambik and ikut sebiji sebulat yang mat gebu punya..
yummy sedap and en hubby puji...
ini bekalan untuk dia gi kerteh esok...
sambil-sambil drive sambil-sambil makan...
baru segar bugar kan....

selamat mencuba :)

Monday, March 17, 2014

Testimoni terbaru customer JSD

Salam...

panas-panas lagi testimoni nie... terbaru dari customer fa yang dah guna Jamu Pengantin Dara.. Alhamdulillah.. positive feedback yang fa dapat... kita usaha dan ikhtiar dengan JSD, Allah tentukan segalanya... alhamdulillah.. ^_^



psttt: lagi lama disimpan lagi la berkerak.. dari berkerak baik ubati... pm fa dekat farra sweethome.. inshaAllah will help my best :)



Sunday, March 16, 2014

Dia kata...




Dia kata saya gila-gila...
Dia kata gemuk...
Dia kata saya cantik...
Dia kata saya kuat merajuk..
Dia kata saya kuat makan...
Dia kata saya sangat manja...
Dia kata saya miliknya...
dan yang paling bermakna...
dia kata dia sayang saya sejujurnya...

kami mungkin tak ber'couple seperti yang lain...
tapi kami berharap dan berdoa..
jodoh ini kekal hingga ke Jannah...
InshaAllah..

Dialah suami saya ^_^


time past to fast.. almost 7 month we stay together as husband and wife...
setiap kali tenung wajahnya...
pasti terdetik dihati..
besarnya kekuasaan Allah...
besarnya rahsia Allah...
terkunci rapat sampai sekali pun tak pernah terdetik dulu...
dia imam ku kini...
Alhamdulillah...
syukur atas kurniaanMU Ya Rabb...


Atasi masalah ketiak Hitam dengan MV

Salam...

masker vagina

Hari nie fa nak share testimoni sendiri bila guna masker vagina dari JSD nie... hari tue masa order stok JSD dengan pengedar aka sifu fa, fa selitkan sekali Masker Vagina (mv) nie dalam order... niat nak bagi cerah and ceria celah lengan ni haa plus tengok testimoni dari my sifu sendiri, ianya berkesan!!! so dengan yakinnnya fa pun order...

Keesokannya dapat-dapat je mv nie teruk try... eh eh ye la.... tak yah pakai deodorant dah la... tak berbau or berpeluh dah ketiak nie haaa... so semakin la rajin sapu mv kat celah lengan tue... Alhamdulillah dalam masa 3 hari dah boleh nampak perbezaannya... wahhh makin cerahhhh bestnyaaaaa...(lompat sampai syiling weeee)

Dah lama cari product untuk cerahkan ketiak nie... tapi takut nak beli sebab takut ada yang guna acid or chemical... but mv dari JSD nie 100% herba ye.. sebab tue dengan beraninya guna tiap2 hari ^_^

maaf la fa tak leh tunjuk picture nya... but believe me... its work.. alhamdulillah.. plus tahan lama and affordable... just RM25 /5gm... tahan dalam sebulan ke 2 bulan bergantung pada cara penggunaan....

pm fa ye untuk maklumat details dekat farra sweethome.. inshaAllah will help you to solve your intimate problem :)




Saturday, March 15, 2014

Searching for movie tonite!!!

Salam...

semalam ajak en hubby tengok movie dan dengan pantasnya dia jawab nak tengok need for speed... terkebil-kebil fa tengok dia... hahaha sebab first time dengan movie tue and selalu fa yang lagi tahu bab-bab the latest movie nie.... so pagi-pagi lepas en hubby kluar gi keja, terus search sal movie nie... haaa nie la nie nya... "need for speed"


kata en hubby ala-ala fast and furious...
so layan je laaaa....

jom booked online jom... 
guna handphone je...
mudah dan tak payah beratur panjang2 or terkejar2 nak pergi kaunter ^_^
caranya???
next entry fa ajar eh... ^_^

wasalam...

autopost
14 march 2014
9.05 am

Friday, March 14, 2014

Magic Powder JSD

MAGIC POWDER “SUSUK DARA” 


Masker Vagina RM25
1001 KEGUNAAN MASKER VAGINA SELAIN DRPD MEGECILKAN LUBANG TUT KITA DAN MENGAWET MUDAKAN TUT2 KITA...MASKER INI JUGA BOLEH DIGUNAKAN SEPERTI BERIKUT :
Ada antara kita pompuan ni,ketiak dia hitam. puncanya-lama sgt pakai deodorant.Hitam tu sebenarnya kesan sel kulit mati yg bertepek xmau jatuh.Nak hilangkan senang je.Sental je dengan masker vagina tu.hihi putih berseri mcm rendam klorox uolss!! Tempat tut2 tu kalau disental lembut setiap hari akan menjadi cerah.
Masker ni juga boleh digunakan kepada kulit yg gatal2... seperti ruam n geli gata..(sumpah puntianak org dolu2 kata).
Ada juga yg gunakannya tuk kecutkan jerawat. Bayi bawah 2 thn boleh gunakan masker ini.
- Digunakan selepas setiap kali faraj dibersihkan DAN DISAPU sebagai bedak.
- Dengan menggunakan jari sapukan keseluruhan permukaan faraj yang lembab
- Setiap kali membersihkan faraj hendaklah scrub keluar daki – daki yang melekat di permukaan faraj setelah bersih sapukan kembali MAGIC POWDER SUSUK DARA.
*** Hendaklah di sapu keseluruhan termasuk area pipi kanan dan kiri
Khasiatnya:
- Permukaan faraj akan menjadi tegang dan halus
- Lubang faraj akan menjadi rapat dan tertutup
- Bibir faraj yang mengeleber akibat melahirkan anak akan menjadi rapat kembali dan tegang

- Penggunaan yang berterusan dan kerap akan mengembalikan warna pink sebenar di permukaan Faraj

testimoni dari pengguna kami ::




So apa lagi..
kalau ada masalah yang berkaitan...
boleh pm fa dekat farra healthy life
feel free to consult :)

pssttt:: makin lama simpan alamatnya makin berkerak la... dari simpan baik rawat kan ^_^

Pray for MH370

Salam Jumaat...

Jom mulakan hari dengan berdoa agar saudara-saudara kita yang terlibat dalam tragedi MH370 selamat dan dipermudahkan segala urusan... Amin...


#prayforMH370

Thursday, March 13, 2014

Please Stop.. and let pray for MH370

Salam...



hari nie dah masuk hari ke 6 tragedi kapal MH370 hilang... fa masih ikuti perkembangan tragedi nie rapat-rapat melalui media yang sah sahaja ok iaitu Astro Awani... yang tak ada astro pun boleh tonton berita tue online dekat astro awani online... misteri kapal terbang hilang tue sampai kini belum terjawab tapi rata-rata kawan di facebook, whatapp dan internet sudah tahu beritanya... ada yang kata konspirasi, ada yang kata kena bomb, hijet, terhempas, dah dijumpai semuanya mati dan macam-macam lagi... semuanya seolah-olah berlumba nak jadi yang 1st sebarkan maklumat... persoalannya... benar ke maklumat yang anda sebarkan tue.. sah kah ia???

jadi lah masyarakat yang bertanggungjawab... setiap apa yang anda sebarkan jadikan ia satu amanah... kalau benar, jadikan maklumat itu satu yang bermanfaat tapi kalau tidak.. hentikan lah... kalau ragu-ragu, lebih baik diam... tahu tak implikasi maklumat yang anda sebarkan itu sangat besar terutama sekali pada keluarga mangsa... yeah.. we never know how they feel until we be on their shoe ... and sebab tue juga kita galak dan aktif menyebarkan semua maklumat yang tidak ada kesahihan kan.... kononnya perihatin dan simpati.. tapi pernah ke pikir perasaan mereka yang terlibat?? just imagine we are in their position.. mesti pedih, keliru dan berat kan nak mendengar semua berita-berita tue... 

Again.. please respect them... berilah semangat, doa dan sokongan pada keluarga mangsa... jangan hancurkan harapan mereka yang makin nipis dengan pelbagai berita-berita yang kita sendiri tak tahu kesahihannya... kita bukan wartawan nak sebarkan maklumat, kita bukan pihak berkuasa yang ada dalam operasi, kita bukan mangsa yang terlibat yang tahu kisah yang sebenar... kita cuma salah seorang penghuni bumi yang simpati dan perihatin dengan tragedi nie.. apa yang boleh dan sepatutnya kita buat adalah DOA... doakan semuanya dipermudahkan dan yang terbaik...

Mohon dan benar-benar mohon.. hentikan semua berita-berita yang kita sendiri tak tahu kesahihannya.... biarkan pihak berkuasa jalan kan tugas mereka... dan teruskan tugas kita untuk berdoa.... 


:: IF YOU HAVE NOTHING GOOD TO SAY, BETTER SILENT ::
#prayforMH370

Hasil karya bulan ini ~ gubahan hantaran bunga tisu

Salam...

Pejam celek pejam celek dah masuk bulan 3 sudah... cepatnya masa berlalu... so bulan tiga adalah bulan bungan tisu... salmi dah booking fa lama dah... dari hujung tahu lepas lagi untuk buatkan gubahan hantaran dia... so ini la hasilnya... ^_^











kesabaran dan ketabahan ada dalam setiap kelopak...
happy bila customer pun happy...
tempahan gubahan hantaran masih dibuka ya...
booked cepat sementara title house wife masih dipegang erat..
bukan apa..
takut dah keja nanti tak mampu nak bagi commitment lebih...
 untuk tempahan boleh pm fa dekat facebook effafarhana
thanks ya ^_^

Wednesday, March 12, 2014

my list for today

Salam...


  • Breakfast ESP #DONE and still kenyang until now 1.06 pm wow... superb diet ^_^
  • Buang sawang labah # DONE
  • Kemas rumah #DONE
  • Basuh Baju #DONE
  • Basuh Toilet #DONE
  • Sapu Sampah depan rumah #DONE
  • Buang sampah #DONE
  • Kemas dapur #DONE
  • Update list name GA #DONE
  • Balas pm customer di fb #DONE
  • Now???
tengah berkarang entry baru tentang new collection of my gubahan... nantikan ya ^_^

Tuesday, March 11, 2014

Senarai Nama Peserta " Sayangi diri anda Giveaway by effafarhana "

Salam...

Ini senarai nama peserta third giveaway anjuran fa... mohon semak jika ada yang missing or double ya...


  1. http://luviza-98.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html 
  2. http://shafyqahazahar.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html
  3. http://kakarians-forever.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html 
  4. http://mamadarwiish.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html
  5. http://wheniaminyourthoughts.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html
  6. http://chocolatefreeze.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html
  7. http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html
  8. http://lasenoritalala.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway-by.html
  9. http://walkstatic.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html
  10. http://geeazielove4eva.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html
  11. http://mawarberduri4147.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html
  12. http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2014/03/sa.html
  13. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html 
  14. http://faris-ris.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html 
  15. http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html 
  16. http://nadcontestandgiveaway.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html
  17. http://blogiveaway87.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html 
  18. http://juz4funkamsahamnida.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-give-away.html
  19. http://awanflufy.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html
  20. http://ierahluvie.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html
  21. http://anies-msletoes.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html
  22. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html
  23.  http://thesilentfreezesoul.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html
  24. http://eyqayushaiza.blogspot.com/2014/03/sayangi-diri-anda-giveaway.html 
  25.  http://cotcetmeera.blogspot.com/2014/04/sayangi-diri-anda-by-effafarhana.html
  26. http://lalazarryn.blogspot.com/2014/04/sayangi-diri-anda-giveaway.html 

Yang dirancang mesti dituruti

Salam...

Setelah semalaman di dalam bas semalam.. finally fa decide nak terus kan juga Giveaway "Sayangi Diri Anda Giveaway by effafarhana"

Tak best pulak bila yang dirancang tak dituruti.. so GA running man fa post pone ke bulan depan la ye... InshaAllah, petang nie fa akan lancarkan Giveaway tue ya.. stay tune...

:: setakat nie tak ada lagi yang tuntut hadiah "Short GA"... cepat ye..pengeposan akan dibuat dalam minggu nie :) ::

Senarai Nama Pemenang "Short Giveaway by effafarhana"

Salam...

Seperti yang dijanjikan hari nie fa nak umumkan nama pemenang "short Giveaway by effafarhana" 
Pemenang yang bertuah itu adalah.... sila semak no anda disini ya


no. 14
and 
no. 7

mohon para pemenang tuntut hadiah anda selewat2nya 13.03.14.. atau second random no akan dibuat sekali lagi...
pemenang boleh tuntut hadiah dekat effafarhana fan page
thanks :)



Can't Stop

Salam...

selamat berweekend....

Sapa peminat CN BLUE sila angkat tangan???? dah dengar ke lagu baru CN BLUE tue... best wokeh plus video clipnya sangat cantik secantik n sehensem orang2 nya ... tertiba berbunga hati ^_^


p/s: fa memang peminat tegar CNBLUE.... semua 4-4 orang fa minat ^^

Monday, March 10, 2014

Semakan nama peserta "Short Giveaway by effafarhana"

Salam....

Mohon semua peserta "Short Giveaway by effafarhana" untuk semak senarai nama anda sebelum fa tentukan pemenangnya esok ya .. since penyertaan kurang menggalakkan.. so hadiah tidak ditambah ya...
thank you ^_^

Sunday, March 9, 2014

Short Giveaway by effafarhana


Salam... (sticky post)

Sementara menunggu keputusan GA yang lepas and GA yang akan datang, fa terpikir nak ajak korang isi masa terluang dengan join Short Giveaway by effafarhana nie.... nie kira-kira preview GA yang bakal fa adakan untuk bulan nie... sapa yang follow blog nie mesti tau... and kalau sesiapa yang tak tau boleh rujuk entri nie...



Syarat-syarat penyertaan??? tengok dibawah ye ^_^
1. Copy and paste banner diatas and back link ke entry nie
2. Tinggalkan link entry dekat ruang comment dibawah macam nie ::
3. Follow blog ini
4. Click and click all this :: life :: in :: healty :: live :: love :: (tunggu sampai habis loading ye.. wajib and please be honest.. im checking it..)

Giveaway nie bermula dari hari ini 3 march until 9 march 2014 at 11.30 PM... pemilihan pemenang adalah by random selection and akan diumumkan pada 11 march 2014... jika pemenang yang dipilih tidak mematuhi syarat yang ditetapkan, second random selection akan dibuat.. take note ye ^_^

simple right??? so jom ramai2 jom this Giveaway ye kawan-kawan ^_^

hadiahnya adalah ::

3 sachet double stemcell x 2 orang pemenang...



so sesiapa yang nak rasa double stemcell yang umie aida and ramai lagi pakai tue..
jemput2 la join ye ^_^

SENARAI NAMA PESERTA

 #note that, kalau penyertaan melebihi 50 orang.. seorang lagi pemenang akan ditambah

 Thank you diatas sokongan anda...
by effafarhana

Perubahan untuk GA bulan nie

Salam...

Fa mohon maaf banyak2 sebab giveaway bertemakan kesihatan terpaksa di tunda ke next month atas sebab-sebab tertentu.. so untuk bulan nie fa gantikan GA tue dengan GA " Running Man Die hard Fan Giveaway by effafarhana "

Giveaway ini akan berlansung esok inshaAllah dan akan berakhir pada 1 April 2014... Hadiahnya berupa koleksi RUNNING MAN dari episode 1-10... 

untuk maklumat lanjut, nantikan esok ya ^^

Cara bancuh ESP gaya saya ^_^

Salam...

semalam stock ESP fa sampai... lompat sampai syiling.. weeeee 


maaf ini dah bertuan... :)

Sso pagi nie fa try bancuh ESP + full creamy milk (300 ml)...
seriusly terus jatuh cinta... yummy!!!!

tapi yang lagi best,
fa gantikan breakfast fa yang selalunya roti or nasi goreng dengan ESP...
alhamdulillah kenyang sampai ke tengah hari plus bertenaga tanpa malas-malas... :)
again pukul 8.00 pm sekali lagi fa bancuh ESP + full creamy milk...
sampai tido masih lagi kenyang alhamdulillah...

target nak kurus dengan ESP before interview dah nampak cahayanya weee...

so sesiapa yang nak share ESP dengan group fa...
meh2.. ada tempat masih kosong dan semestinya harga kasih sayang 
pm fa dekat facebook
or whatapp fa 012 6772104

pm laju-laju ya....

auto post

Saturday, March 8, 2014

Impian Dulu

Salam... 


my strength


sambil nak melayan mata nie lelap sambil tue juga selak-selak kisah lama dalam blog nie... Al maklum bantal peluk, teman gaduh manja, tempat merap, tempat merajuk ada nun jauh kat selatan dan mata sememangnya payah nak pejam... counting days to meet my mr right again...

Back to the topic... fa teringat zaman sekolah dulu, mak tanya nak jadi apa bila besar nanti. Fa dengan yakin jawab nak jadi arkitek walaupun masa tue tak tahu pun arkitek tue keja apa heheee... then bila masuk darjah 4, minat giler subject sains.. asal dapat masuk makmal je best macam dapat teady bear then bila UPSR semakin hampir and join kem motivasi, motivator tanya cita-cita nak jadi apa, dengan bangganya jawab nak jadi saintis... motif?? minat sains... hahaha...

Dekat sekolah menengah, dah tak ada orang tanya nak jadi apa... yang ditekankan lulus cemerlang dalam PMR and SPM so dari form 2 sampai form 5 target nak dapat result sebaik mungkin... ingat lagi masa PMR, class tambahan malam or prep, siapkan homework...  stay up dekat library hostel dengan akak2 senior yang nak ambik SPM, dengan spray ubat nyamuk dikaki, earphone kat telinga sambil dengan lagu nasyid radio ikim.fm... siap buat exercise dalam buku terus naik atas dorm, kemas buku untuk class esoknya.. pastue panjat katil since fa duk katil atas then grab another exercise book yang ada kat atas almari sebelah fa and start doing multiple choice equation sampai mata berat and sleep... continue doing that rutin until exam day.... 

SPM dah tak stay dekat hostel sebab nak ambik class tambahan kat luar... mak berkorban pagi and petang datang ambik fa dekat sekolah, abah tiap-tiap weekend tak kemana sebab nak hantar dan jemput fa kat tempat tusyen... malam dekat rumah if tak dak class tambahan stay up study and siapkan homework... and its continue until exam day....

Nampak macam penat kan.... tapi itu la fa... kenapa fa perlu buat semua tue?? sebab fa bukan la dilahirkan dengan otak yang genius.. yang boleh paham add math sekali petik je... I need to work hard to get what I want... people said dont study hard but study smart... naaa.. its not working on me.. Im not a smart people so I need to work hard... 

Alhamdulillah... bagi fa result yang fa dapat adalah hasil penat fa dan orang sekeliling fa.. fa puas hati dan berbangga dengan diri sendiri dan yang paling penting fa boleh buat mak dan abah bangga dengan fa... Alhamdulillah...

Zaman matrik adalah zaman study yang paling sadis bagi fa.. every night call mak and nangis sebab tertekan dengan exam and quiz nya... sob3 hasil nangis, again work hard and doa dari mak abah.. alhamdulillah berjaya juga masuk USM civil engineering... siapa sangka kan... ingat tak cita-cita fa yang first tadi apa?? arkitek kan??? fa tak dapat design building tapi now fa dapat bina building... adakan persamaannya.. ^_^

Zaman universiti.......ermmm let it remain as memory deep inside my heart... but the most importance thing is I meet most beautiful and sweet 5 girls there...  there are my best friend forever... Ana, Niza,  Am, Kiah & wawa... ^_^ we done many fantastic things together.. how I miss them so much.... oh ya zaman nie juga fa nekad nak continue study sampai phd then buka kindergarten heheeeee

Habis je degree, masa kawan-kawan sibuk mencari kerja.. me, ana, am and kiah sibuk isi form and apply master.... at that time fa sedar satu lagi cita-cita fa masa kecil akan tercapai iaitu... saintis... yap fa buat full time master in research... find alternative water resource in malaysia and define the most suitable method to treat the water before it can be consume  to consumer. 2 years fa struggle nak siapkan research fa and alhamdulillah now it in correction stage before it can be bind and place in USM library arkib...

half of me

And now... sementara nak dapat kerja or sambung study lagi... fa terjebak dalam dunia bisness pulak...Dunia yang fa tak pernah sangka akan terjebak... nie semua kes bosan duk rumah sorang-sorang sejak jadi housewife fulltime... heheeee...ye la... dari mula korang baca cerita fa nie mesti korang dah boleh agak kan.. fa memang tak akan boleh duduk diam.. goyang kaki and ngadap tv hari-hari kat rumah... I need to do something then muncul la bidang bisness nie haa.... eh eh eh... jangan pandang remeh tau bisness nie... sapa sangka since January until now fa collect near rm2000+ dah ye hasil jualan sambil2 tengok citer korea.. sambil2 kemas rumah..sambil2 masak and basuh baju... hasil bisness tue juga mampu blanja mak abah, beli hadiah kat adik yang di mesir, shopping and so on.... dalam dunia bisness nie juga fa belajar banyak benda.. 
  1. belajar untuk yakin dengan diri sendiri, 
  2. buang sifat malu, 
  3. belajar dan terus gali ilmu baru, 
  4. belajar untuk tidak putus asa, 
  5. belajar handle dengan perangai manusia, 
  6. belajar untuk stop pikir apa orang akan kata and start focus dengan apa yang Allah akan lihat tentang kita... bukannya manusia
  7. belajar untuk matang dalam berfikir dan melontarkan pendapat 
  8. juga belajar urus duit dengan bijak....
semua tue betul-betul mematang kan diri fa... and I still in learning mode.. inshaAllah

Conclusion is nothing impossible if we work on it. Jangan jadikan halangan itu satu tembok yang menghalang kita untuk berjaya.. sekali pun tembok tue terlalu kukuh untuk dirobohkan, kita still ada banyak lagi jalan lain yang boleh dipilih untuk melangkah ke hadapan... InsyaAllah... 

ok la... dah jauh melalut nie... mata pun dah berat.. time to sleep... wasalam :)

effafarhana
1.57 am
08.03.14



Friday, March 7, 2014

Tudung2U buat offer lagi!!!

Salam....

Berita baik untuk semua ladies ladies diluar sana... sekali lagi Tudung2u buat offer khas untuk korang semua... weeeee...

Pernah dengar tudung bawal kangroo?? Haaaa.... kini di Tudung2U, korang boleh dapatkannya hanya dengan harga serendah RM3 je ok...

ini email yang fa dapat dari Tudung2u...


  1. RM3 adalah harga yang paling paling murah di Malaysia
  2. Produk kami 100% menjamin original
  3. Maksimum 2 helai dalam 1 order

So apa lagi.. jom sama-sama shopping tudung kat Tudung2u... weeeee ^_^  [click kat picture atas and anda akan dibawa terus ke Tudung2u]

preview Gubahan Hantaran Bunga Tisu

Salam...

minggu nie minggu yang agak busy untuk fa sebab nak siapkan gubahan bunga tisu untuk b2b dari pokok sena... temanya oren peach...

meh nak tunjuk cikit apa yang dah fa siapkan... ^_^




sikit ye dulu fa tunjuk...
yang full nya lepas majlis dia nanti ye ^_^

tempahan gubahan hantaran sekitar utara masih lagi dibuka...
so book cepat2 sementara fa masih free and still pegang title housewife ye...
karang dah ada commitment susah fa nak ambik tempahan lagi... 
^_^


Thursday, March 6, 2014

ESP lagi!!!

Salam...


Since bulan nie adalah bulan ESP, so fa sekali lagi nak explain and war war kan kebaikan ESP... Sebenarnya fa dah jatuh hati dengan ESP tue yang duk promote tue.. nak bagi orang lain jatuh hati juga dengan ESP nie... sharing is caring.. rugi la kalau tak share benda baik nie kan... simpan sorang-sorang pun takada faedah... plus bulan nie harga ESP jatuh kot.. murah Giler... nie promosinya... kalau tak cukup besar, kat sebelah kanan page nie pun ada :)


Kali nie kita explain secara bergambar plak eh.. baru la tak bosan cikitkan membacanya Antara kebaikan ESP ini adalah ::


Erti kata yang lain ::



ESP nie juga tak la sebosan yang korang sangkakan.. macam-macam perisa and resipi korang boleh cuba dengan ESP nie yet khasiatnya tetap terjamin.. Nie fa bagi resipi khas untuk yang nak ke

lainan rasa dalam ESP ::


Ha... best kan... fa sebenarnya ada masalah jeragat yang teruk that why jatuh hati dengan ESP nie... bukan je kurangkan jeragat malah kulit pun jadi gebu okey... haaa cakap sal gebu, one of ESP consumer nie amalkan setiap hari masa dia pregnent and guess what?? kulit baby dia cerah and gebu gitue.. mungkin juga ini salah satu puncanya, iya la apa yang ibu makan, anak akan dapat kan... so apa lagi meh order dekat fa meh... harga kasih sayang ok... terlebih kasih dan sayang sangat harganya nie... pm fa dekat facebook ya^_^

note:: yang pm fa tanya sal last entry ESP sharing tue... sekarang still available inshaAllah... fa cuba yang terbaik untuk berikan harga yang terbaik untuk anda... cepat-cepat pm fa, once dah cukup fa akan closing sebab nak dapatkan harga terbaik untuk anda... kalau banyak lagi permintaan fa open lagi untuk next2 round ya :)







Kuantan - Ipoh

Salam....

pengalaman pertama fa naik bas dari kuantan ke Ipoh... letih walaupun just duduk dalam tue je... T_T
Lama nya perjalanannya.... sabtu lepas fa plan nak balik terus alor star since my hubby outstation tapi disebabkan parent fa ada di teluk intan, datang rumah abang fa so terpaksa la turun teluk intan dulu sambil2 paw orang baru dapat gaji hehehe....

Attention.... tiket bas direct dari kuantan ke teluk intan tak ada ye... sama ada korang kena gi Ipoh dulu or turun KL dulu then ambik bas lain untuk ke teluk intan.... sob..sob sob... but in my case, beruntung sikit la since abang fa janji nak ambik kat ipoh so tak yah la nek second bus... tapi.......

Bas yang fa naik tue rupanya stop satu town ke satu town... dari tanjung malim.. berenti ke tapah... and so on... so perjalanan yang singkat jadi bertingkat-tingkat... sangat penat.... hampir 7 jam fa ada dalam bas tue.. sob3 sama lama dengan nak balik alor star.. so finally fa massage sister in law and my brother yang me decide nak turun kat kampar and ask them to take me at kampar... teluk intan and kampar pun tak jauh mana... sekali lagi me lucky coz kebetulan abang fa memng follow belakang bas tue... so grab bag campak masuk dalam keta... alhamdulillah.... at least terlepas dari bertapa dalam bas...hehehehe

but bas tue sangat selesa... kerusi besar.. air cond ok tapi.. kalau duduk lama-lama dalam bas selesa macm mana pun dia secara hakikatnya... finally akan end up dengan tak selesa juga... kan....

so kalau ditanya better nak bas or drive... fa pilih driving... cepat, selesa and puas hati... :)

itu la pengalaman fa naik bas dari kuantan ke ipoh.... pengalaman mendewasakan kita :)

wasalam....

Awesome Giveaway by FatinDiana


untill 24 march 2014

Wednesday, March 5, 2014

Open again!! ESP Shaklee for order!!!

Salam...

Since ramai yang bertanya tentang ESP yang fa open order semalam, malangnya fa dah cukup quata... so hari nie fa re-open balik kepada sesiapa yang berminat nak beli ESP dengan fa.... sharing is caring :)

Sekali lagi fa explain... bulan march adalah bulan promosi ESP... beli 6 ESP percuma satu botol dan juga keahlian... sangat best kan??? plus ESP nie banyak kebaikan dan faedahnya... nak tahu apa kelebihan ESP?? click sini ye :) 

Bagi yang nak jadi ahli shaklee... ini la masanya... kongsi dengan rakan-rakan or family and beli 6 ESP plus percuma keahlian... sangat awesome kan??? 



so since fa tengah buka nie.. sila-sila rajinkan diri anda untuk pm fa eh
harga sama macam dl.. harga kasih sayang... ^_^
pm fa dekat facebook effafarhana

cepat eh.. 1st came 1st serve..
lambat nanti bila fa dah close jangan nangis tau ^_^

JAD ~ Merawat masalah tidak datang haid

JAMU AKU DARA - rm48/botol/40 biji



Ciri – ciri: kapsul berwarna coklat tua Ramuan herba: manjakani, akar serapat, belimbing bukit, garam supit, nenas bukit, kacip Fatimah, bunga pakma, rempah ratus, halia putih dan halia bara

Cara penggunaan:
1- masalah Serius – 2 biji pagi 2 biji malam ( 1 botol untuk 10 hari)
2- masalah Biasa-biasa – 2 biji sehari selepas makan ( 1 botol untuk 20 hari)
3- Maintain atau penjagaan harian – 1 biji 1 hari ( 1 botol 40 hari)
• Herba di makan selepas perut diisi.

SIAPA KAH YANG SESUAI UNTUK MENGGUNAKAN?
1- Wanita yang muda atau tua
2- Wanita yang faraj ternganga berlendir dan berair
3- Wanita yang mengalami keputihan
4- Wanita yang kerap jimak dan suami melepaskan air mani dalam faraj dengan kerap
5- Wanita sehabis bersalin
6- Wanita yang mengalami gatal – gatal dalam faraj
7- Wanita faraj berbau
8- Wanita yang kerap minum air batu
9- Wanita yang belom berkahwin
10- Wanita yang datang bulan tidak teratur
11- Wanita yang kuat berkerja
12- Wanita yang rasa becak atau basah dalam faraj
13- Wanita yang kena bentan kena sejuk – sejuk atau menggigil-gigil.
14- Wanita yang pusingan haid tidak normal
15- Wanita yang tidak mengandung tapi tidak datang bulan.
16- Wanita yang payudara kendur
17- Wanita yang punggung jatuh

Mengapa mereka perlukan produk ini?
1- Mengecutkan Rahim
2- Mengecut faraj secara perlahan – lahan dari masa ke semasa
3- Memanaskan Rahim. Jadi darah – darah beku atau lendir – lendir beku akan mencair dan akan menitis dari mulut Rahim jatuh kedalam faraj. Perlahan – lahan lendir dan cecair turun ke permukaan faraj
4- Penggunaan yang berterusan membuatkan Rahim menjadi sehat.
5- Berhenti makan ketika haid jika Rahim sudah sehat dan faraj bersih.
6- Makan rempah ketika haid bagi mereka yang mengalami senggugut ( darah beku )
7- Makan rempah ketika haid bagi mereka yang tidak normal pusingan haid.
8- Makan rempah ketika haid bagi mereka yang selalu tidak datang bulan.

Tindakan balas herba POSITIF kepada pengguna:
1- Dalam tempoh lebih dari 2 hari faraj akan terasa becak
2- Lendir – lendir akan mula keluar berselirat. Bergantung pada situasi pengguna dari warna pekat keperangan, perang tua, bercampur darah, kehijauan, kekuningan, keputihan sehingga lendir tiada warna dan air yang tiada warna.
3- Terasa denyutan di ari –ari atau dalam Rahim
4- Terasa denyutan di faraj
5- Terasa hangat dalam faraj
6- Dinding kanan dan kiri faraj bertembung secara perlahan – lahan dari masa ke semasa
7- Seluar dalam basah akibat air bukan kencing
8- Seluar dalam berwarna kuning atau hijau
9- Bila penggunaan berterusan semua kesan – kesan di atas hilang.
10- Payudara tegang dan pejal.
11- Punggung tegang dan pejal.

Situasi Pengguna ketika menggunakan produk ini:
1- Faraj rapat tanpa lendir.
2- Faraj menjadi hangat
3- Payudara berdenyut – denyut
4- Punggung berdenyut - denyut

Situasi Pasangan ( suami pengguna ):
1- Terasa sempit, lembab dan hangat dalam faraj
2- Memerlukan foreplay yang panjang untuk menghasilkan air mazi atau pelincir semulajadi.
3- Mengalami kegelian zakar maksima diseluruh bahagian.

Kelebihan Penggunaan produk ini:
1- Wanita yang menggunakan ini akan menjimatkan tenaga untuk kemutan.
2- Payudara yang kendur akan tegang dan montok
3- Punggong Menggeleber dan jatuh akan tegang dan naik.

Tindak balas herba NEGATIF kepada pengguna:
~ Jika salah penggunaan digunakan oleh wanita tidak bermasalah seperti dinyatakan diatas akan terjadi terlalu sakit di bahagian faraj. Kesat dan menpercepatkan monopos.

Dilarang keras untuk:
1- Wanita yang minom arak
2- Wanita yang telah monopos
3- Wanita yang faraj kering ( ketika melakukan hubungan seks memerlukan bantuan pelincir
4- Wanita mengandung
5- Wanita minum air batu
6- wanita yang sedang amalkan jamu/herba/produk pelansingan


JAD boleh dimakan oleh anak dara dan wanita berkahwin.

Ini testimoni pengguna JAD




InshaAllah... kita ikhtiar.. Allah yang sembuhkan...

free consultation from me... so contact fa kat facebook eh
inshaAlllah... fa bantu anda..
kepakaran kami menyelesaikan masalah intime anda :)