Friday, February 21, 2014

What i doing now??

Salam...

Ramai yang cakap best jadi suri rumah termasuk me suatu ketika dulu adalah benda yang paling best... masa tengah sibuk dengan buku, kuliah, class, lab work and so on... but now... I miss all that stuff... yap memang best duduk dirumah, kemas rumah, basuh baju, masak and so on.. tak payah serabutkan otak dengan masalah dunia tapi part yang paling tak best apa tau?? bila semuanya siap... toleh kiri.. toleh kanan... kosong... just me alone...yang bergerak cuma iklan @ drama kat tv @ lappy.. now I know how our mother feel when all her children start move away from house... 

Yap.. bila dah kawin semuanya akan berubah... totally change.. 360 degree... i admit it...sebab tanggungjawab pun berubah dan bertambah.. honestly... fa happy and bersyukur sebab ditemukan jodoh dengan my Mr Right yang sangat responsible, hensem, patuh pada suruhanNya, tak banyak ragam dan penyabar aka sabar dengan kerenah fa... but MY BIG PROBLEM NOW IS.... bosan duk rumah sorang-sorang... sebab tue sejak jadi housewife full time nie macam-macam bisness fa buat untuk hilangkan bosan... owh how I miss my student life... -_-

mis my bff and our lab work as full time master research student
my work area... environmental lab, USM

test sample 

my messy time as master student

saat serabut bila theory and actual result not significant

craving... having our first meal at 6.00 pm after all lab work finish 

having conference together with my bff's

riadah with bff

hiking together to release our stress

having our dinner together at difference place every night 

shopping.. setiap kali kami keluar!! 
perkara wajib walaupun just window shopping

my fav place.. Nando's ... 
bff cakap.. "tue kan kedai uncle ko kan far"

cuba and mencuba mana-mana je tempat makan yang best di penang!!

dan lagi..

dan banyak lagi...
bila tengok balik gambar-gambar lama...
ermmm my tears drop...

"satu benda yang tak akan kembali. iaitu masa "

in short.. fa seorang yang tak boleh duduk diam dan tak reti duduk tanpa buat sesuatu yang fa suka...
-_-

Niat untuk sambung belajar lagi memang ada... cuma nantikan the right time for me to continue my study... tak nak la sorang di USM sorang di kuantan... Allah dah bagi nikmat untuk duduk dekat suami isteri, kenapa nak tukur and duduk jauh kan... 

So any suggestion for me tak untuk hilangkan bosan nie -_-

2 comments:

Farah Waheda Wahid said...

saya sendiri kalau duduk rumah lama2 bosan... hu hu hu..

sYiRa LoKMaN said...

amboi die...ke mana tuuu