Wednesday, February 5, 2014

Genting Highland!!!

Salam...

Continue citer semalam eh... on the way balik kuantan aritue jalan ya ampun... sesak ok... bawak keta atas highway 60-80km/j je sob sob sob... hubby selalunya akan exit tanjung malim and lalu genting highland untuk gi kuantan... so masa lalu tue kitaorang decide nak singgah genting untuk makan-makan and rilex-rilex kejap before continue drive... nak di jadikan citer rezeki kitaorang, masa nak gi kaunter tiket cable car, ada sorang abang polis nie bagi kat kitaorang 2 tiket cable car pergi and balik freeeee... kata nya ada sorang tue tak larat nak que tunggu cable car so dia bagi freee je kat abang polis tue... Alhamdulillah... jimat RM 24!!! 

harga tiket cable car::
One way RM 6
Two way RM 12
Express line RM30

sememang nya ramai pun orang yang que nak naik cable car.... T_T sejam juga la beratur nak naik nya....

queuing 

finally


1st thing yang fa and en hubby buat adalah cari tempat makan!!!! lapar!!! hehehe
after that kitaorang cari surau and selesaikan yang wajib sebelum jalan-jalan....


snow world

pusing punya pusing genting plaza dalam 15 minute en hubby cakap 
"ok done..jom balik"
eh eh eh.. sejam beratur nak naik cable car, 15 minute jalan dah nak balik... sob sob sob..

finally fa tarik en hubby gi geleri "believe it or not"
bayar RM44 untuk 2 orang and kami tour dalam tue...

best!!! dah lama nak masuk.. dari zaman sekolah lagi
and that day dapat masuk...








best!!! thanks en hubby...
nanti kita gi jenjalan lagi eh...
 ^_^



4 comments:

Mar Mansor said...

wah seronoknye dia..

Farah Waheda Wahid said...

last jejak 2 tahun lepas masa tengah bercinta dengan hubby...gi dating... hik hik hik, sanggup ambil cuti tu... semata2 nak naik genting hari biasa...

cik mah said...

Wah bestnyer..mmg rezeki btul tu kan...

Sweetmama said...

rezeki dpt tiket cable car free..

selalu pergi genting tp x pernah pun masuk ke galeri belive it or not ni..hehe