Friday, February 28, 2014

salam Jumaat

Salam Jumaat semua...

Sedar tak sedar dah nak masuk bulan 3 sudah..cepat nya masa berlalu... pantas sangat sampaikan tak sedar sudah hanpir 6 bulan fa bergelar isteri orang.. still rasa macam baru je kawin.. tapi bila kira-kira balik eh dah 6 bulan... time walk too fast....

sambil-sambil scroll facebook, fa terjumpa status ulamak terkenal, Dr MAZA.. mengulas tentang cinta... jom renung kn :)

::Cinta adalah rezeki. Bak kata Nabi s.a.w tentang isterinya Khadijah: "Aku telah direzekikan cintanya" (Riwayat Muslim). Apabila ada orang mencintai kita itu merupakan rezeki kerana bukan semua orang dicintai. 
Seseorang yang beristeri ataupun bersuami belum tentu mendapat nikmat 'dicintai' ataupun 'mencintai'. Apabila kita mempunyai isteri ataupun anak yang cinta dan kasih kepada kita maka bersyukur atas rezeki cinta itu.
Apabila ada orang tampil menyatakan cinta dan kasih kepada kita, maka kita bersyukur. Mungkin kita dapat membalaskan kembali cintanya dalam bentuk ikatan tertu, mungkin juga tidak. Namun rasa cintanya kepada kita amat kita syukuri kerana ramai orang tercari-cari cinta dan kasih sayang di sana-sini tidak berjumpa sedangkan kita memperolehinya. Apa yang penting urusan cinta dan kasih itu dikendalikan dengan cara yang betul.
Apabila seorang sahabat memberitahu Nabi s.a.w bahawa dia menyayangi seseorang kerana Allah. Nabi s.a.w menyatakan: "Beritahulah dia". Lalu orang itu memberitahunya: "Aku mencintaimu kerana Allah". Lelaki itu menjawab: "Moga Allah mencintai engkau yang mencintaiku keranaNYA". (Riwayat Abu Daud).
Terima kasih kepada semua mesej cinta dan kasih, moga Allah memberikan kebaikan untuk kita semua.::

...DR MAZA...

Thursday, February 27, 2014

My list wish for 2014

Salam...

Duk tengah baring-baring petang-petang nie terfikir plak tentang list wish yang fa nak untuk tahun nie... meh nak share list wish fa ^_^


  1. Take a trip every month with my hubby (until now done successfully !!!)
  2. Have a child
  3. Buy new handphone
  4. Finish my thesis correction
  5. Get a job
  6. Moving back to Kedah
  7. Buy a car
  8. Buy a house
banyak tak?? hopefully tercapai semuanya... doakan ya ^_^

Wednesday, February 26, 2014

SAYA NAK BLOUSE CANTIK dan MURAH DARI MOMS MADNESS GARAGE



kenapa saya suka barang murah?? bukan saya saja yang suka.. semua rakyat malaysia suka ok.. tambah-tambah zaman semua harga pakat naik nie.. so harus la barang murah jadi keutamaan... ^_^

shopping online be my priority since fa nie housewife and baru lagi kat kuantan nie... so memang tak tahu kat mana tempat best untuk shopping and so on.. en hubby plak sokmo busy so shopping online sememangnya become my fav ^_^

tagging miss fluffy & nursaila

Calling for Sponcer

Salam...

Since bulan March semakin menghampiri, so fa tengah busy buat persiapan untuk next GA yang bertemakan kesihatan & kecantikan... kali nie fa buka untuk sesiapa yang nak jadi sponcer untuk GA ini..


  • Sponcer hadiahnya haruslah berupa product kesihatan & kecantikan sama ada makanan, tablet, cream or apa2 sahaja yang berusurkan kesihatan...
  • Para sponcer boleh meletakkan maximum 3 syarat kepada para peserta. 
  • Giveaway ini akan berlansung selama sebulan dari tarikh ia dibuka. 
  • Jika berminat, boleh hubungi fa di effafarhana page or farrasweethome

:: Giveaway ini tetap akan berlansung kalau tiada sponcer yang nak join tapi hadiahnya dalam quantity yang sedikit la ye ^_^ ::

Pantang Larang JSD

Salam...


Kami di JSD sangat mengambil berat tentang masalah customer.. menyelesaikan masalah customer dengan cara yang berkesan adalah keutamaan kami.. oleh itu pantang larang ketika menggunakan product JSD terutamakan berbentuk capsul sangat dititik beratkan... apa pantang larang JSD?? meh tengok kat bawah ::

1.sebarang jamu2 atau sebarang kandungan herba tidak boleh di campur dengan produk jamu susuk dara (jsd)...x kire la brand ape pun...
 2.sebarang ubat yang tiada kandungan herba lain ..jarakan 2 jam dengan apa2 produk jsd...ini termasuk la pil perancang..
 3.segala jenis pelangsingan badan x kira la susu ke coklat ker ape2 jer yang berkaitan dengan pelangsingan badan tidak dibenarkan untuk dicampur dengan mana2 produk jsd...
 4.sekirannya anda ada amalkan produk pelangsingan atau jamu-jamu lain, anda perlu berhenti selama sebulan dan baru boleh mula ambil jsd.
5.ibu2 yang menyusu badan di galakan untuk mengambil jsd ni sekurang2nyer baby berumur 6 bulan ke atas..tp tengok juga pada antibodi baby anda kerana ramai agen jsd yang menyusu anak dan amalkan jsd sejurus habis pantang.
 6.untuk pemakai iucd, anda hanya boleh amalkan jsd selepas setahun.
 7.pengamal jsd, digalakkan berpantang untuk hasil yang baik.
- pantang minuman sejuk dan berais
- pantang air kelapa dan bergas
- pantang durian dan madu - dilarang meminum minuman keras
 8.sila pastikan anda mematuhi dan faham syarat-syarat pengambilan jsd.   mohon kerjasama...
 kami di family jsd tidak mahu bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang komplikasi diatas keraguan anda untuk mengikuti arahan kami.

terima kasih :)

untuk free consultation.. feel free to contact me on farra sweethome ^_^

Tuesday, February 25, 2014

Hari untuk running man

Salam...

As usual hari selasa wajib ada depan lappy and tengok new episod running man dalam kshownowonline... heaven.. termasuk hari nie... so jom layan running man terbaru episod 186.. ^_^

CNBLUE jadi tetamu kalau xsilap..

oh ya... before terlupa..
inshaAllah GA running man yang fa cakap nak adakan tue akan dibuat..
inshaAllah pada bulan 4 nie...bulan fa (my birthday)..
bulan 3 nie fa decide nak adakan GIVEAWAY sayangi diri anda..
so nantikan GA kesihatan dari fa ya ^_^

daaaa :)

Monday, February 24, 2014

Masker Vagina dari JSD

Salam...

Hari nie fa nak kongsi info tentang masker vigani dari JSD... apa itu masker vagina??

masker vagina

MASKER VAGINA - (RM25.00) / 5gm
~ merawat masalah kegatalan di miss V
~ menegangkan dan merapatkan bibir faraj
~ memberi keselesaan pada mereka yang kerap berpeluh/lebihan lendir

KANDUNGAN BAHAN:
*Daun sireh
*cengkih
*manjakani
*bunga rose putih
*dan serapat
Bahan2 dijemur selama 2minggu kemudian digiling sehingga menjadi serbuk.

Kesan serta merta lebih kurang 30minit:
- lubang vagina menjadi tertutup dan rapat
- rasa kering dan selesa
- rasa gatal-gatal hilang serta merta

Kesan jangka masa panjang:
> jika scrub slowly ketika mencuci, daki2 akan keluar
> faraj akan kembali cerah kemerah - merahan
> tegang
> bibir yang mengelebih akibat kesan beranak akan merapat
> deria sensitif akan menjadi aktif dan membukit tegang

**sesuai digunakan selalu sebagai bedak penjagaan di permukaaan faraj supaya sentiasa awet muda dan nampak dara.**

Kenapa harus kita bedakkan bunga2 kelopak cinta (miss V) kita tu?
~ kalau dah kawin lama2 berjimak dah berapa banyak kali. bunga2 yang segar pon makin layu. adat benda hidup mcm tu la. tapi...kalau kita bedakkan kelopak2 bunga cinta tu, percaya tak ianya kembali tegang dan membukit. bayangkan tu baru sekali. kalau hari2.
~ pada masa yg sama bila bedak disapu pada miss v, automatik terus rapat. lubang tersebut tertutup. tak ke magic tu namanye.

Kenapa orang mengandung boleh pakai?
~ orang mengandung makin lama baby makin besar dalam rahim. jadi banyak lebihan - lebihan lendir karung baby tolak. jadi no wonder dengan tekanan tu..banyak lendir akan keluar ketika mengandung terutamanya dari masa kesemasa faktor baby membesar. time tu ibu - ibu mengandung sangat susah hati...panties basah, gatal2 semua serba tak kena. so wanita2 mengandung simpan magic powder dalam poket kemana2 u pergi. just sapukan seperti bedak tenang jiwa kamu.


KHASIAT:
¤permukaan faraj akan menjadi tegang dan halus
¤lubang faraj akan menjadi rapat dan tertutup¤menghilangkan kegatalan pada faraj
¤bibir faraj yg mengeleber menjadi rapat kembali dan tegang
¤penggunaan berterusan dan kerap akan mengembalikan warna pink sebenar permukaan faraj
¤area sensitif faraj akan kembali tegang dan akan meningkatkn kemahuan syahwat

Masker vagina RM25 bukan sekadar masker vagina...tapi segala powder
+ boleh rapatkan bibir fajar
+ boleh merawat gatal2 di bahagian faraj...
+ boleh serap keluar keputihan
+ boleh mencerahkan kulit di bahagian faraj
+ menyamankan faraj
+ boleh merawat masalah ruam di bahagian lain
+ boleh jd pengganti deodorant

ini antara testimoni pengguna masker vagina... Alhamdulillah.. semua berpuas hati lepas gunakannya ^_^








jangan ragu-ragu lagi...
masker vagina boleh digunakan oleh anak dara dan juga yang terlah berkahwin..

pm me at facebook farra sweethome or email me @ fareezfarhana@gmail.com

kepakaran kami adalah mengembalikan saat2 indah anda bersama orang tercinta..
juga membantu memelihara kesihatan dalaman dan luaran kaum hawa terutamanya
free consultation ^_^





Sunday, February 23, 2014

Gubahan hantaran tuala untuk di let go

Salam...

ingat lagi x gubahan hantaran tuala yang fa cakap fa tengah buat tue... jeng.. jeng.. jeng... ini la dia nya...


yang nie yang fully siap...

tapi yang sedihnya.. owner dia tak suka so fa nak let go... 
RM30 including postage..

pm fa dekat facebook effafarhana 
or just  whatapp me at 012 6772104

thanks ^_^


Saturday, February 22, 2014

Masa untuk mencari material ~ tempahan bulan 3

Salam...

sementara tunggu en hubby solat and bersiap.. sempat la fa update short entry nie kejap hehee...

hari nie nya plan nak mencari & menerjah kedai2 sekitar kuantan untuk tempahan gubahan  hantaran bulan 3 nie... Alhamdulillah rezeki dariNya...

Photo: Out... Search material 4 tempahan bulan 3.. Go go go ^_^

jom terjah yok...
nanti fa update gubahannya yaa ^_^

Preview " Running Man Giveaway "

Salam...
they are apart of my life story.. admire them so much..

Kat sini ada sesiapa peminat Running Man??? Ada tak?? Fa terfikir untuk buat Running Man Giveaway since fa peminat tegar Running Man.. tak pernah lagi fa miss mana-mana episode RM... my favorate RM member of course la Yoo Jae Suk... ^_^

humble, funny & responsible person... admire him more and more

fa ada sesuatu yang sangat berharga fa simpan tentang RM nie..
and niat nak kongsi dengan kawan-kawan yang bertuah..

fa ada koleksi RM dari episode 1 ~ now!!!
fa collect sejak 3 tahun yang lepas...
so...
kalau fa buat GA nie agak2 ada x yang berminat nak join??
respond please ^_^

Testimoni Intim Gel ~JSD

Salam..

hari nie fa nak share testimonie dari sebahagian pengguna-pengguna intim gel JSD termasuk customer dari farra sweethome sendiri ^_^

INTIM GEL - (RM56.00) / 15ML
~ meningkatkan keghairahan dan nafsu syahwat
~ merawat keputihan dan membasmi kuman

~ memberi kepuasan maksima

info lanjut tentang intim gel boleh click dekat entry nie





Alhamdulillah...
happy bila dapat tolong customer2 selesaikan masalah intimate diaorang...
ramai yang malu dan segan nak cerita kan masalah diaorang...
tapi makin disimpan makin la parah...
cegah la sebelum terlambat...
beranikan diri berurusan dan berkongsi masalah dalaman dengan fa,
inshaAllah fa akan cuba membantu sebaik mungkin...
semuanya details pengguna fa simpan rapat2 sebagai rahsia...
so jangan risau and jangan malu-malu...
inshaAllah fa bantu sebaik mungkin...

untuk dapatkan product @ consultation tentang JSD,
boleh pm fa dekat facebook ::

inshaAllah fa reply as soon as possible ^_^



Friday, February 21, 2014

What i doing now??

Salam...

Ramai yang cakap best jadi suri rumah termasuk me suatu ketika dulu adalah benda yang paling best... masa tengah sibuk dengan buku, kuliah, class, lab work and so on... but now... I miss all that stuff... yap memang best duduk dirumah, kemas rumah, basuh baju, masak and so on.. tak payah serabutkan otak dengan masalah dunia tapi part yang paling tak best apa tau?? bila semuanya siap... toleh kiri.. toleh kanan... kosong... just me alone...yang bergerak cuma iklan @ drama kat tv @ lappy.. now I know how our mother feel when all her children start move away from house... 

Yap.. bila dah kawin semuanya akan berubah... totally change.. 360 degree... i admit it...sebab tanggungjawab pun berubah dan bertambah.. honestly... fa happy and bersyukur sebab ditemukan jodoh dengan my Mr Right yang sangat responsible, hensem, patuh pada suruhanNya, tak banyak ragam dan penyabar aka sabar dengan kerenah fa... but MY BIG PROBLEM NOW IS.... bosan duk rumah sorang-sorang... sebab tue sejak jadi housewife full time nie macam-macam bisness fa buat untuk hilangkan bosan... owh how I miss my student life... -_-

mis my bff and our lab work as full time master research student
my work area... environmental lab, USM

test sample 

my messy time as master student

saat serabut bila theory and actual result not significant

craving... having our first meal at 6.00 pm after all lab work finish 

having conference together with my bff's

riadah with bff

hiking together to release our stress

having our dinner together at difference place every night 

shopping.. setiap kali kami keluar!! 
perkara wajib walaupun just window shopping

my fav place.. Nando's ... 
bff cakap.. "tue kan kedai uncle ko kan far"

cuba and mencuba mana-mana je tempat makan yang best di penang!!

dan lagi..

dan banyak lagi...
bila tengok balik gambar-gambar lama...
ermmm my tears drop...

"satu benda yang tak akan kembali. iaitu masa "

in short.. fa seorang yang tak boleh duduk diam dan tak reti duduk tanpa buat sesuatu yang fa suka...
-_-

Niat untuk sambung belajar lagi memang ada... cuma nantikan the right time for me to continue my study... tak nak la sorang di USM sorang di kuantan... Allah dah bagi nikmat untuk duduk dekat suami isteri, kenapa nak tukur and duduk jauh kan... 

So any suggestion for me tak untuk hilangkan bosan nie -_-

JAMU AKU DARA ~JSD

Salam Jumaat..

lagi sekali, untuk entry nie fa nak review another product dari JSD iaitu Jamu Aku Dara... ^_^
JAD sesuai dimakan oleh anak dara or mak dara.. no limitation... sebab ia adalah capsul untuk dimakan... kenapa perlu JAD?? JAD antara product terlaris dari JSD.. reason?? kat bawah tue fa listkan kelebihan JAD...


harga JAD- rm48/botol/40 biji
Ciri – ciri: kapsul berwarna coklat tua 
Ramuan herba: manjakani, akar serapat, belimbing bukit, garam supit, nenas bukit, kacip Fatimah, bunga pakma, rempah ratus, halia putih dan halia bara

Cara penggunaan:
1- masalah Serius – 2 biji pagi 2 biji malam ( 1 botol untuk 10 hari)
2- masalah Biasa-biasa – 2 biji sehari selepas makan ( 1 botol untuk 20 hari)
3- Maintain atau penjagaan harian – 1 biji 1 hari ( 1 botol 40 hari)
• Herba di makan selepas perut diisi.

SIAPA KAH YANG SESUAI UNTUK MENGGUNAKAN?
1- Wanita yang muda atau tua
2- Wanita yang faraj ternganga berlendir dan berair
3- Wanita yang mengalami keputihan
4- Wanita yang kerap jimak dan suami melepaskan air mani dalam faraj dengan kerap
5- Wanita sehabis bersalin
6- Wanita yang mengalami gatal – gatal dalam faraj
7- Wanita faraj berbau
8- Wanita yang kerap minum air batu
9- Wanita yang belom berkahwin
10- Wanita yang datang bulan tidak teratur
11- Wanita yang kuat berkerja
12- Wanita yang rasa becak atau basah dalam faraj
13- Wanita yang kena bentan kena sejuk – sejuk atau menggigil-gigil.
14- Wanita yang pusingan haid tidak normal
15- Wanita yang tidak mengandung tapi tidak datang bulan.
16- Wanita yang payudara kendur
17- Wanita yang punggung jatuh

Mengapa mereka perlukan produk ini?
1- Mengecutkan Rahim
2- Mengecut faraj secara perlahan – lahan dari masa ke semasa
3- Memanaskan Rahim. Jadi darah – darah beku atau lendir – lendir beku akan mencair dan akan menitis dari mulut Rahim jatuh kedalam faraj. Perlahan – lahan lendir dan cecair turun ke permukaan faraj
4- Penggunaan yang berterusan membuatkan Rahim menjadi sehat.
5- Berhenti makan ketika haid jika Rahim sudah sehat dan faraj bersih.
6- Makan rempah ketika haid bagi mereka yang mengalami senggugut ( darah beku )
7- Makan rempah ketika haid bagi mereka yang tidak normal pusingan haid.
8- Makan rempah ketika haid bagi mereka yang selalu tidak datang bulan.

Tindakan balas herba POSITIF kepada pengguna:
1- Dalam tempoh lebih dari 2 hari faraj akan terasa becak
2- Lendir – lendir akan mula keluar berselirat. Bergantung pada situasi pengguna dari warna pekat keperangan, perang tua, bercampur darah, kehijauan, kekuningan, keputihan sehingga lendir tiada warna dan air yang tiada warna.
3- Terasa denyutan di ari –ari atau dalam Rahim
4- Terasa denyutan di faraj
5- Terasa hangat dalam faraj
6- Dinding kanan dan kiri faraj bertembung secara perlahan – lahan dari masa ke semasa
7- Seluar dalam basah akibat air bukan kencing
8- Seluar dalam berwarna kuning atau hijau
9- Bila penggunaan berterusan semua kesan – kesan di atas hilang.
10- Payudara tegang dan pejal.
11- Punggung tegang dan pejal.


Situasi Pengguna ketika menggunakan produk ini:

1- Faraj rapat tanpa lendir.
2- Faraj menjadi hangat
3- Payudara berdenyut – denyut
4- Punggung berdenyut - denyut

Situasi Pasangan ( suami pengguna ):
1- Terasa sempit, lembab dan hangat dalam faraj
2- Memerlukan foreplay yang panjang untuk menghasilkan air mazi atau pelincir semulajadi.
3- Mengalami kegelian zakar maksima diseluruh bahagian.

Kelebihan Penggunaan produk ini:
1- Wanita yang menggunakan ini akan menjimatkan tenaga untuk kemutan.
2- Payudara yang kendur akan tegang dan montok
3- Punggong Menggeleber dan jatuh akan tegang dan naik.

Tindak balas herba NEGATIF kepada pengguna:
~ Jika salah penggunaan digunakan oleh wanita tidak bermasalah seperti dinyatakan diatas akan terjadi terlalu sakit di bahagian faraj. Kesat dan menpercepatkan monopos.

Dilarang keras untuk:
1- Wanita yang minom arak
2- Wanita yang telah monopos
3- Wanita yang faraj kering ( ketika melakukan hubungan seks memerlukan bantuan pelincir
4- Wanita mengandung
5- Wanita minum air batu
6- wanita yang sedang amalkan jamu/herba/produk pelansingan


JAD boleh dimakan oleh anak dara dan wanita berkahwin.

Ini pulak testimoni dari pengguna JAD...


JAD nie product terhangat JSD... selalu kehabisan stok...
so 1st come 1st serve ya ^_^
boleh dapatkan JAD dekat farra sweethome ^_^