Monday, November 11, 2013

My daily rutin... love it.. Alhamdulillah

Salam...

morning semua... sebelum mula menaip n membaca untuk siapkan slide, fa nak share daily rutin yang fa buat setiap pagi selepas breakfast.. selalunya breakfast dengan millo or roti je... and continue dengan... jeng jeng jeng....



nie la teman fa seharian... B complex, Gla and Vita-C... ^_^
sapa kata duduk rumah tak perlukan supplement... no no no tersangat la salah... sebenarnya duduk dirumah tersangat la banyak kerja kan.. betul x kawan2... sama banyak dengan orang yang berkerja.. nak mengemas.. pergi pasar.. membasuh baju.. masak lagi... dari pagi sampai la ke malam baru selesai... tapi best kan..sebab buat dengan penuh kasih sayang...

cara fa nak atasi masalah keletihan & kelesuan serta bertenga sampai ke malam, fa ambik b complex sekali untuk setiap hari... alhamdulillah bertenaga sampai ke malam and tido nyenyak je malam-malam plus b complex nie juga ada asid folic which is sangat la bagus untuk rahim kita... asid folic membantu menguatkan rahim dan mencegah kanser rahim ^_^

fa ada masalah hormon tidak stabil dan irregular period... so gla sangat-sangat membantu fa.. sejak amalkan gla.. period sharp on time.. tak kurang dan tak lebih ngam ngam 7 hari... alhamdulillah...

dan sebagai seorang isteri dan wanita, fa amalkan vita c untuk kecantikan kulit khas buat suami... fa dah ambik vita c nie dekat 2 minggu dah and kulit fa semakin hari semakin sekata... jujur fa cakap fa ada masalah kulit yang tersangat cepat kusam dan pucat.. dulu masa di lab, kalau tak pakai bedak and lipstik, mesti sekurang kurangnya 2 3 orang akan tegur, "eh sakit ke?? eh demam ke?? tak sihat ke fa??" ngeri ok... sob sob sob.. banyak jugak product fa try macam plasenta, aura white and sewaktu dengannya... tapi tidak berkesan dengan fa.. but now... alhamdulillah... tak perlu make up tebal-tebal.. muka dah kembali segar and glowing-glowing gitue.. en hubby pun slalu puji (itu yang dinanti2 ^_^) pastinya pengambilan 3 supplement diatas akan menjadi sebahagian dari hidup fa sekarang...

ok la setakat itu je kot fa nak share tentang pengalaman fa ambik supplement dari shaklee nie... pada sesiapa yang ada masalah ::

~ kelesuan & kurang bertenaga
~ masalah period tidak stabil
~ masalah kulit kusam, berjerawat

pm fa.. inshaAllah fa bantu anda seperti mana fa bantu diri fa... email me at fareezfarhana@gmail.com or fb fa at effafarhana...

wasalam...

No comments: