Sunday, November 17, 2013

Cerita semalam ~ akibat bosan ~

Salam...

semalam lepas magrib.. fa dah terpacak depan lappy cari online movie yang best untuk tengok... sementara tunggu movie tengah loading call mak kejap..then dengar satu suara berunsur arahan..

" gi bersiap.. jom kluar..."

jeng..jeng..jeng... en hubby kesian kot dengan wife dia nie asyik terperuk je kat rumah... yeay dapat kluar... tanpa tahu destinasinya fa pun bersiap and ready to go!!! pejam celik pejam celik finally sampai la dekat ECM... yeah my fav mall in kuantan... reason?? sini ada semua and paling penting tempat solat aka surau disini bersih dan selesa.. as well toilet nya...





en hubby cakap nak shopping barang rumah yang dah habis so lepas dinner kitaorang masuk Big Aeon... tarik sana sambar sini ...zap..zap... dah berdiri dah kat kaunter nak bayar... eh awal lagi la... nak buat apa g nie... sejak kawin fa dah jarang shopping.. eh eh bukan en hubby tak suka teman fa shopping, dia lagi kuat shopping dari fa sejak before kawin lagi tapi mungkin sebab lepas kawin nie kena utama kan yang penting dulu baru yang remah-remeh difikirkan kemudian... perkahwinan datang bersama dengan tanggungjawab ^_^

sambil en hubby kendong plastik bag barang-barang rumah kiri dan kanan (suruh simpan dulu barang-barang dalam keta xnak..katanya malas ulang alik -_-"), dia tarik fa untuk tengok movie apa yang best kat cinema... belek punya belek.. finally karoke box sebelah cinema juga yang jadi pilihannya... hahaha

fa tak pernah karoke before kawin and after kawin nie masuk dua kali baru en hubby ajak karoke.. masa awal-awal datang cni terkejut juga la dalam rumah ada set gitar electric... jiwa music rupanya laki cek... ^_^

Agak aneh juga la masuk karoke dengan plastic bag barang-barang rumah penuh ditangan... haha lepas sejam teman en hubby karoke... terus balik rumah since esok en hubby kena keja.. sob.sob.sob... ok la kan dari tak cuti lansungkan... janji tak kena outstation.. "kalau tak sayang ikut eh b  hehehe ^_^ "

# syukur dia suamiku.. Alhamdulillah Ya Rabb..

"Allah berikan kepada kita sesuatu yang kita perlu... bukan apa yang kita mahu... bersangka baiklah kepadaNya.. sesungguhnya Dia Maha Mengetahui tiap-tiap sesuatu..."


No comments: