Sunday, October 27, 2013

Vitamin C shaklee coming back!!!

Salam....

Selamat ber' weekend kawan-kawan... sementara duk rilex2 depan lappy tue meh fa nak share something dengan korang... Vitamin C shaklee dah kembali but now temporary out of stock already... sob... sob..sob but dont wory, fa dah grab dah beberapa botol Vitamin C nie untuk dijadikan stock pada sesiapa yang berminat!!!! ^_^ nak tahu tak apa kelebihan vitamin C nie sampai tak sempat 2 minggu dah habis stock dekat HQ... meh fa citer meh....


Setiap tablet vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut didalam tubuh kita setiap jam. Ujian klinikal telah membuktikan vitamin C didalam 2 tablet vitamin shaklee (didalam jurang masa 5 jam) mampu kekal didalam plasma darah kita selama 24 jam. Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid, diestrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan bitamin C didalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.

Manfaat Utama:

1. Membentuk Kolegen - merangsang pembentukan kolegen. Kolagen adalah sebatian asa otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu,ianya mampu mengurangkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik
2. Memperbaiki Simptom Pendarahan - kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah,lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat,kulit kering, ruam dan kulit kasar.
3. Peningkatan Sistem Imun - membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma. Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan symptom flu dan selesema.
4. Memerangi Kanser - Ia adalah satu-satunya anti oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interfron semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membunag kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.
5. Mencantikan kulit - ambik vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
6. Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomia,stres masalah berkaitan mental seperti keresahan
7. Mengekalkan Kolesterol sihat - Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahanserebral dan skurvi.



banyakan kelebihan vitamin c nie terutama sekali kepada perempuan aka kecantikan... vitamin C nie kehabisan stock and baru kembali selepas 1 tahun setengah... lama tau semua pengguna shaklee tunggu.. sementara fa ada stock lagi nie apa kata pakat-pakat grab.. kalau tak kena tunggu lagi setahun la untuk cuba... rugi!!!!! so pm fa for the best price ok ^_^




4 comments:

S. Faezah said...

faezah pon consume vit c ni..mmg bagus utk kulit :)

farhana effa said...

@s.Faezah: yap..sgt bagus untuk kulit.. ^_^

Tetamu Istimewa said...

Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya. Terima kasih.

hainom OKje said...

Dah tak kerja ni Efa, malas pulak nak mintak duit laki nak beli vitamin hehe