Friday, October 18, 2013

Tiket bas oh tiket bas

Salam Jumaat...

semoga penghulu segala hari ini membawa keberkatan buat kita. Entry kali nie fa nak citer sal tiket bas kuantan-alor star.. diikutkan plan fa nak balik alor star sabtu malam sebab hubby outstation seminggu dan harusla fa tak nak stay sorang-sorang dekat sini... almaklumla semangat tue kurang bila malam menjelma tambah-tambah stay sorang... ampun... baik balik alor star, leh manja-manja dengan mak abah.. hubby pun risau juga nak tinggalka fa sorang-sorang dekat sini.. so semalam lepas solat magrib kitaorang terjah station bas kuantan nak cari tiket....

terminal baru ok.. sangat cantik & moden...

tapi..... tiket bas kuantan alor star sold out.... sob..sob..sob... pusing punya pusing finally shamisha je yang ada and sit vip.... dah nama nya vip, harus la duit yang keluar pun vip... sob..sob..sob... hubby cakap tak pe la... janji sampai alor star... nasib baik ada hubby yang cool and tak kuat melatah/panas... kalau tak..  mesti tak selesai masalah sebab fa nie jenis cuak and cepat nerves...selalu kalau fa yang cuak, en hubby la yang selalu cool down kan keadaan... ^_^

so moral of the story, jangan cepat cuak... think positive... and stay calm... 
wasalam...

p/s: banyak dengar sal bad service sal bas shamisha .. doa-doakan fa selamat sampai alor star ye ^_^

6 comments:

S. Faezah said...

eyh da siap ek terminal bas..masa raya posa aritu terminal sementara ja dekat stadium..
lom pnah naik shamisha..penah naik cepat ekspress skali je..lpas tu tobat xmau naik bas dah..drive je stiap kali balik..hihi
hopefully shamisha ok :)

Mar Mansor said...

semoga selamat sampai ye..

Cik Puan Rara said...

stesen stesen sume dh lawa kan.semangat sket nk naik bus.hehe

farhana effa said...

@S.Faezah: dah siap dah dear... terpaksa la naik bas, hubby outstation, nak suruh antar balik alor star macam xsanggup je.. jauh ^_^

@Mar Mansor: thanks ^_^

@cik puan rara: aha.. semangat ckit nak naik hehe

cheekychubbycutegirl said...

Hope slmt smp..ifnir pn cmtu la klw hubby outstation. Sobsob..smoga slmt perjalanan fa..

farhana effa said...

@thanks ifnir ^_^