Monday, October 7, 2013

Jalan-jalan cari barang at kuantan

Salam....

As promises, fa nak cerita aktiviti fa jalan-jalan pusing kuantan dengan hubby semalam. Hubby dah janji weekend nak teman cari barang hehe.. so here we go... tempat 1st yang kami pergi adalah kedai romantika. kedai romantika nie bertentangan dengan giant.

gambar from romantika website
Besar juga kedainya tapi apa yang dicari tak ada.. dengan berat hati kitaorang keluar dari kedai tue... dalam kepala dah pikir nak gi cari kat alor star je.. but hubby dengan yakin dan semangatnya ajak gi cari di kedai lain heeehe... so next kedai adalah cowboy...


kat cowboy nie ada macam-macam dan harganya paling murah antara kedai yang fa pergi.
macam-macam ada, dari barang-barang dapur sampai la ke gubahan hantaran...
bunga-bunga kat sini ok dan murah..sempat juga fa grab bunga yang bersesuaian... tapi still lagi missing something.... ada yang masih tak memuaskan hati... sob..sob..sob... 
the last choice since dah masuk Asar time tue adalah...


small garden nie dekat malay town,kuantan.. my friend niza yang sememangnya orang kuantan yang bagi tau location tempat nie..so mudah la hubby nak bawa and cari.. kejap je dah jumpa... masuk je kat kedai nie rasa macam masuk bakery shop or  cinta sayang (kedai barang-barang buat kek kat kedah) or mall..
terus lupa hubby kat sebelah... hehehe serius rambang mata...
semua yang fa cari ada... dan bunga-bungannya sememangnya tip top termasuklah harganya...
niat dihati nak terus buat kad ahli tapi bila ditanya, kad ahli hanya akan dapat bila purchase 200 above...
aiyok, macam body shop la pulak....
memandangkan chase dah tak ramai, nak tak nak ambik apa yang penting je la dekat kedai tue walaupun harga...sob..sob...sob...
tak pe, next time datang cnie je... senang dan puas hati... plus borong untuk dapatkan kad ahli @ kad diskaun kan...^_^

untuk kain dulang sekali lagi fa heret hubby gi cari nagoya sebab nagoya murah-murah harganya. Nagoya yang kami pilih ada dekat mega mall.. senang ckit pergi sana since hubby nak blanja tengok KL Gengstre 2
kejap je pilih kain sebab dah target nak color apa kan..so terus grab bila tengok kain-kain tue....

semua barang dah lengkap... time to work.... 
love this stuff so much...
dapat mengisi masa lapang fa sekarang...
so sesiapa yang berminat untuk menempah hantaran 
do contact me at email: fareezfarhana@gmail.com
or pm me at my fb

wasalam.. :)

6 comments:

Ati Masrif said...

assalamualaikum,

macam2 nama kedai2 tu ye..

apa kata ajak kawan2 ofc yang nak shopping sekali then dapat ler harga
rm200 ke ...boleh buat kad..hehe

effa farhana said...

wasalam... tue la ati..kalau ada member leh shopping skali.. tapi saya baru je pindah kuantan.. and full time house wife buat masa skrg.. so my partner shopping , en hubby je la hehehe

Puteri Fiza said...

Kuantan kt mane tu hubby kite org kuantan gak :)

effa farhana said...

kat balok sis.. area pantai... rajin2 meh la jenjalan cnie hehe

Cik Puan Rara said...

hai,salam kenal.best nya romantika.lama x g sana.hehehe

effa farhana said...

kalau masuk romantik mesti rambang mata hehe