Saturday, October 12, 2013

Entry from kulim ^_^

Salam...


setelah seharian tak bersiaran hari nie fa bersiara di kulim... weeee dah sampai kulim... dah sampai utara... how i miss my hometown... ^_^ baru 3 minggu diperantawan dah homesick.. macam ner nak further study kat luar??? berangan... hubby awal-awal lagi dah senyum bila dengar fa angan-angan nak futher study kat luar... sebab dia dah tahu kot fa nie macam mana orang nya.... ^_^


Bertolak dari rumah pukul 12.30pm and sampai 9.00pm... sangat panjang ok perjalanan nya.... kuantan-kulim... benar-benar menguji kesabaran....hehe.... raya kali nie fa tak dapat raya kat alor star and first time in my life raya dekat tempat orang and bukan dengan family.. but family baru... new experience and im waiting to feel it... en hubby lagi la excited... sebab tahun nie dia beraya dengan semua yang baru-baru... baju baru... wife and kereta baru...wahhhh... kata nya kereta tue second wife (ok unacceptable this part ok -_-")

macam mana raya korang (walaupun raya haji je) ??? bagi yang tak dapat cuti its ok... still boleh raya kan walaupun bukan di kampung halaman... janji semangat raya and muhibah tue tetap ada dalam hati....

selamat hari raya aidiladha... maaf zahir dan batin... dari fa sekeluarga ^_^


8 comments:

S. Faezah said...

bestnya da sampai utara..sy kat tganu lg..hari isnin lepas kerja baru balik penang..sgt tak sabar..hihiihi

enjoy ur raya sgn family baru yer fa!

Mime MF said...

selamat hari raya korban jugak!!:)

hainom OKje said...

First raya sebagai isteri orang yeh Effa....tahniah....kerana dapat merasai experience baru...
Keluarga baru, tempat baru, yg penting suami ada di sisikan...

cheekychubbycutegirl said...

Wahhh..raya kt kulim effa ek.huhu.ifnir rya kt kmpg suami, sg petani dulu.lps tu bru balik kmpg ifnir kt paka.

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Salam aidiladha utk fa sekeluarga.. =D

Ayie Abas said...

sedih x dpt beraya dgn mak ayah tapi x apa dpt beraya dgn suami pertama kali kn..:)

slmt hari raya haji..:)

Deqla Manjew said...

owh gitu kisahnya.. jalan jauh pastinya memenatkan kan.. raya haji tahun ni deqla biasa2 je.. mcm tahun2 lps gak, x tgk pun korban..sbb mmg x sanggup nk tgk..huhuhu

farhana effa said...

selamat hari raya semua.. seriusly rindu kawan2 semua!!! 6 hari tinggal blog and now im back ^_^