Friday, October 25, 2013

Done this month project~ 20 dulang hantaran ~


Salam...

kembali bersiaran selepas 6 hari balik alor star.. weeee... haha... so untuk entry kali nie fa nak citer sal tempahan hantaran yang fa gubah last 2 days ago. Tempahan kali nie fa buat untuk hanim & humairah yang bakal melansungkan majlis mereka pada awal bulan 11 nanti. Fa gubah awal sebab risau tak sempat balik utara masa majlis tue berlansung nanti... tak pe, artificial flower inshaAllah always look gorgeous.. ^_^ meh tengok preparation yang fa buat meh....

Selesa yang lepas fa dengan family turun KL untuk hantar adik kesayangan balik mesir since class dah mula kat sana (degil, xbagi balik nak balik gak haha... yang penting doakan keselamatan & yang terbaik untuk dia... ^_^ ). Sempat jugak la singgah nilai lepas hantar adik kat KLIA and abah sempat grab set kerusi kayu jati kat sana haha.. me?? fa usha-usha barang hantaran kat sana... sambil-sambil mencari material untuk next project... bila di compared harga dinilai dengan di alor star, tak ada la beza sangat and mostly sama kecuali di kuantan... friendly speaking, setakat kedai yang fa terjah di kuantan nie, semuanya mahal compared dengan rainbow (alor star), A to Z (penang) and nilai... sob..sob..sob...

Alhamdulillah, kami sekeluarga selamat sampai rumah (alor star) dalam pukul 8 lebih. Penat memang penat, drive dari KL ke alor star, but kerja tetap kerja.... keesokannya fa kena turun penang untuk buat gubahan hantaran disana, memandangkan ada 20 dulang perlu dilaksanakan, so fa siapkan apa yang boleh dulu di rumah siap2 sebelum bertolak ke sana esoknya sebab untuk gubah 20 dulang dalam masa sehari adalah mustahil bagi fa la hehehe... kerja-kerja for that project begin....

bunga bungaan pink-turquise

sesi menyiapkan bantal hantaran...
bakul buah in making
and finally... bila jam menunjukan pukul 1 am... semuanya siap dikemas and packing untuk terjah penang!!! Alhamdulillah... ^_^

Penang here we go!!!
Dan keesokkan hari nya... pukul 9 am fa dah terpacak kat rumah bakal pengantin dan kerja-kerja sebenar bermula.... 

hantaran pink-turquise
bersepah dibuatnya bila fa mula berkarya haha... ^_^"

jam
purple-blue
sebahagian dari hantaran pink turquise

maaaf... quality gambar tersangat critical sebab tengah rushing nak balik since jam dah tunjukan pukul 10 pm!!! harusla fa tak balik Alor star malam tue. Fa singgah kulim rumah mertua... alang-alang dah balik Kedah and turun Penang, fa singgah Kulim semalam untuk jengok and ziarah mertua... mertua kan dah jadi parent kita juga.. so dah jadi tanggungjawab untuk ziarah and jengok mereka... kannn.. lagipun family mertua fa tersangat la baik & caring.. tak kekok bila ada dengan mereka.. Alhamdulillah... ^_^

itu la kisahnya project fa untuk kali nie... tunggu ye kisah untuk next project pulak... ^_^ pada yang berminat untuk tempahan... sila pm/hubungi fa melalui email : fareezfarhana@gmail.com and click here for more information.

wasalam....

9 comments:

Kisah Si Dairy said...

pandai fa menggubah ye..dlu masa kawen pun buat gubahan sendiri..alhamdulillah..puas hati sbb buat sendri..hhehe

farhana effa said...

aha.. bila gubah sendiri...kepuasan tue yang xdapat dibayangkan ^_^

♥♥ Nur ♥♥ said...

Cantiknyewww fa.... suke pink tu...
Mne tau klu nur nk naik pelamin leh tempah kt fa..
Cantik sgt

S. Faezah said...

fa..bunga kat cowboy murah tp limited choice..klu AtuZ bunga mahal..pnah bli bunga yg sama kat kuantan 3.90..kat AtuZ 9.90..beza byk juga tuu

farhana effa said...

@Nur: InshaAllah boleh Nur.. bagitau je bila... fa on je ^_^

@S.Faezah: aha bunga kat cowboy memng murah sis tapi color & quality dia kurang & limited... berpusing juga la satu floor aritue nak mencari bunga yang ok kat cowboy hehe kalau A to Z memng mahal kalau compared dengan Cowboy tapi color & quality A to Z lagi bagus dari cowboy... and banyak pilihan... kalau nak lagi murah dekat A to Z kena ada member card.. ^_^

sara said...

warna pink..memang mudah tertarik

azizah :) said...

cantik fa.. pandainya mengubah..

Sweetmama said...

cantik..

teringat masa kawin dulu buat sendiri jgk hantaran..

farhana effa said...

@sara: pink teman wanita :)
@sweetmama: buat sendiri sememangnya melekat kenangan sampai bila2 ^_^