Wednesday, October 9, 2013

Counting day!!!!

Salam....

hari nie dah mula berangan-angan nak balik kedah... yeay... tinggal 3 hari je lagi.... sibukkan diri dengan mengemas membasuh lap-lap rumah segala bagai..al maklum la nak balik raya... dan tiba-tiba terdengar hubby cakap.. siapkan paper dulu...slide show dah buat ke?? aiyok.... nangis sedu-sedu bila dengar semua tue tak siap lagi.... kemalasan tahap dewa membelenggu diri... paper masih lagi di peringkat introduction dan slide show masih lagi di page title... itu pun berangan nak publish 3 paper ye farhana... ^_^"

malas nie kalau diturut sampai bila-bila pun tak akan siap kerja kan... so hari nie kena kurang kan main tingkatkan kerja... jom3 selesaikan yang perlu dulu sebelum main... ^_^



hidup tak perlu bertuankan harta...
cukup sekadar menunaikan yang hak...
hidup tak perlu mengimpikan sempurna
kerana tiada yang sempurna selain Dia...
hidup tak perlu mengharapkan yang indah...
kerna yang indah itu tak pernah kekal...

belajarlah bersyukur...
belajarlah menerima...
dan 
belajarlah memberi...
agar yang ada tetap dinikmati...
yang tiada..tidak dikesali...

Rahmat Allah itu luas...
hanya disedari oleh mereka-mereka yang mahu berfikir...


p/s: hubby outstation lagi... perlukan menu istemewa hari nie untuk hubby but otak dah blur nak masak apa...  ayam paprik ok x? ^_^"

9 comments:

Normi Nieza said...

rajin tu pnting...:)

faraherda.razalan said...

Sy lagiiiiiiii kagum dgn master holder korbankan cita2nya semata utk jdk housemaker. Serius sy kagum sgt awak!

Salam kenal!!

=D

effa farhana said...

@normi nieza : yap kena rajinkan diri dah nie :)

@faraherda : sementara ada waktu..enjoy housewife life ^_^

adrianna syaz said...

Slmt bercuti effa :)

farhana effa said...

@adrianna syaz: thanks ^_^

Titisan Hujan said...

xkisah msk pe pn asal msk dgn penuh kasih syg.mesti sedap!!!

cheekychubbycutegirl said...

Hai...salam kenalan effa..huhu.

S. Faezah said...

balik cuti raya haji kan?
sy pon xsabar nak balik penang..hik3

farhana effa said...

@S.Faezah: aha balik raya haji..penang here i come ^_^