Friday, October 4, 2013

Cherating!!!

Salam Jumaat....

Cherating?? selalu fa dengar je nama tempat nie dan tak pernah pun pergi. Tapi sejak jadi orang pantai timur nie, haruslah en hubby kena bawak kan...^_^ last weekend my family from kedah come to kuantan... saja-saja ziarah anak menantu. So en hubby bawak la kami melawat pantai cherating... Subahanallah... cantik dan tersangat la jernih air nya...






nice beach.. nice view but honestly lack of facilities. Pada pendapat fa, cherating beach nie kurang pengurusan. Kedai-kedai or gerai-gerai sepanjang pantai tidak diuruskan dengan sempurna.... Cherating merupakan salah satu tempat tarikn pelancong di Malaysia and government should do something to improved the facilities and surrounding here. Sayangnya andai pantai secantik itu dibiarkan tanpa pengurusan yang baik. Fa pernah sampai langkawi dan pangkor but cherating paling mensayukan hati....chelet disini pun ala kadar je... kan best kalau chelet disini dibangunkan dengan lebih baik.. confirm laku dan larisss ^_^

Kata abah, kalau nak tengok pantai yang cantik di Malaysia nie kena lagi check in dekat resort or hotel-hotel yang mahal sebab pantai dia di jaga oleh pihak .. owh gitue ye?? sayangnya... ok la better stop skarang en hubby dah bising sebab komplain tempat dia.. hehehe.. but for me... kekal and improved apa yang ada untuk menjadi lebih baik... ^_^

wasalam









4 comments:

Sweetmama said...

salam perkenalan,

tq singgah n follow di blog sweetmama,
singgah sini utk follow back

itulah rugi je bila pantai tempat tumpuan pelancong tdk berjaga..
dah pernah sampai sekali di cherating ni..

effa farhana said...

kan sis kan.. sayang sgt.. pantai tersangat la cantik tapi kurang penjagaan... ^_^

Ati Masrif said...

assalamualaikum,

kak ati last pi sana ..last 3 yrs kot
mmg cantik tapi ombak kuat sikit

plan hujung tahun ni nak pi lagi :)

effa farhana said...

wasalam.. pantainya masih cantik and superb mcm dulu sis ^_^