Friday, October 18, 2013

Belajar Buat Website dengan mudah!!!

Salam....

Petang-petang nie haruslah semua tengah lepak-lepak kan tambahan pulak hari nie hari Jumaat... semangat nak kerja haruslah dah drop untill 20% kan.... hehehe so apa kata sambil santai-santai tue kita tambah knowledge dengan blajar sedikit sebanyak sal website kita... nampak macam susahkan bila masuk part teknikal nie... haaaa meh fa nak share something....

Ami website: belajar buat website dengan mudah

Fa pun bukan la arif sangat dalam IT nie... dan sejujurnya tak reti lansung bab2 edit mengedit or up grade blog nie... and kalau tengok blog fa nie yang basic-basic je yang ada... tapi dalam beberapa minit je...ce tengok dekat header blog fa nie... ada perubahan x??? ada kan... fa blajar buat and explore benda-benda nie dari Ami... sapa Ami?? Ami nie seorang system engineer.. dia ada buat website untuk bantu orang-orang macam fa yang tak reti dengan benda-benda IT nie... selalu kalau tutorial dengan youtube semuanya in english and term-term nye alahai punya la susah nak paham... tapi dalam tutorial Ami, dia bagi penerangan in malay ok... and step by step.... terang and jeles!!

Ami ada buat video tutorial (semua video kualiti HD sampai 1080p), tutorial buat website dari zero until hero!! ^_^ dan semua part dan selok belok website turut diajar contohnya; hosting, domain (fa pun xtahu apa tue hosting, domain tapi lepas tengok video tutorial Ami baru fa tau...), logo (menarik.. xcuba lagi dan pasti akan cuba!! ) and cara cari icon.

The best part dalam website nie, semuanya percuma..belajar secara percuma....


bak kata Ami :: educating people is Jihad... sebab tue la Ami ajar secara percuma... so kawan-kawan yang nak mencantikkan blog anda.. jom sama-sama kita blajar dengan Ami... kalau musykil apa-apa sal website pun boleh tanya directly pada Ami through email... Ami nie friendly orangnya... so jangan segan silu ye kalau nak tanya dia ^_^

website Ami Danial: http://www.amidanial.com

6 comments:

Farah Waheda Wahid said...

wah menarik ni, thanks fa for sharing...

farhana effa said...

@Farah Waheda Wahid: welcome dear.. sharing is caring ^_^

Mar Mansor said...

TQ for the info..menarik nih..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

bagusnya dia ajar percuma je.. susah nak jumpa blogger baik macam ni..

farhana effa said...

@Mizz Aiza: yap..so jom grab this opportunity :)

adrianna syaz said...

Betnya..belajar secara percuma :)