Friday, October 18, 2013

BBQ for dinner - lamb shoulder black paper

Salam...

Sementara tunggu dating aka en hubby bangun untuk tengok mega movie malam nie (citer seram), rasa rajin la pulak nak up load our diner  tadi.... jeng jeng jeng...

Photo: Jom bbq...kat rumah je dengan magik pan ^_^
bbq!!!

Yap... bbq with magic pan but but... nie bukan beef ye..ini lamb... oh my... seriusly fa ingat beef.. sekali balik rumah tengok label... lamb shoulder.. aigooo... bila bakar je... mai ai... bau kambing tue tersangat la kuat... tak pernah lagi handle situasi macam nie...then godek-godek dalam peti ais,jumpa la limau nipis yang hampir masak and perah jus dia untuk letak atas lamb nie masa tengah bakar... alhamdulillah, kurang bau lamb nie... and baru la berselera nak makan... hehehe yang penting hubby suka... kannnn... ^_^

tapi teringin juga nak tahu, apa petua sebetulnya eh kalau nak hilangkan bau kat daging kambing??? ada sesiapa nak share tak???

3 comments:

♥♥ Nur ♥♥ said...

Sejak dua menjak ni ramai betol org berbbq...
Nak berbbq gaklak...nmpk sdp...

adrianna syaz said...

Mmg sedap ni..buat bbq ikan la nnti..hehe

farhana effa said...

@nur: tue la... sekarang kan raya haji... usin daging tue yang banyak bbq kot hehe

@adriana: jemput2 :)