Thursday, October 31, 2013

Mencari ilham untuk this month project!!!

Salam...

sementara menunggu pukul satu... fa ambik masa nie untuk cari idea.. idea apa?? idea untuk next project hehe... meh tengok apa yang fa dapat...

memandangkan both b2b nie bakalan phd holder.. terpikir juga nak gubah mcm nie... ermmm
pearl 
simple in the way it is






aha kali nie fa focus on bekas hantaran sebab color yang diminta sama seperti last project, so untuk color fa dah ada reference.. b2b nie minta fa buat yang simple-simple je.. tapi fa nak buat kelainan and yang terbaik untuk b2b nie.. sebab apa?? sebab she is my sister... also my friend masa fa study kat usm...
so will give my best to make her big days colorfull and happening...
inshaAllah.. ^_^

penghujung bulan sudah...

Salam...


sedar tak sedar dah masuk penghujung bulan oktober sudah... cepatnya masa berlalu... oktober bagi fa adalah bulan orientasi... bulan untuk mengenali en hubby dengan lebih mendalam.. juga bulan yang sangat penat.. travel from utara ke pantai timur and sometime 2 kali seminggu ulang alik dari kedah ke kuantan... but its still make me smile.. ^_^


November yang mendatang di harap boleh "be good on me" sebab dijangka tarikh viva fa bakalan berlansung bulan november... serius cuak sesangat... apa pun xprepared lagi... so untuk meredakan cuak tue... jom.. jom prepardkan diri sebelum kena hentam... ^_^

wasalam...

Wednesday, October 30, 2013

Jom shopping aka window shopping dengan fa ^_^




Rezeki minggu Ini!!!


Salam....

Alhamdulillah.... rezeki fa untuk minggu ini!!! dapat dua hadiah untuk dua GA... Alhamdulillah... thanks pada yang menganjurkan GA... ada lagi nanti fa join lagi ok ^_^

nie dari LaishCloset


and hari nie dapat dari Miss Fluffy ^_^

what im feel right now

Salam...

what im feeling today??


yaaa... bored... mungkin sebab dah masuk fasa terlebih rest kot ^_^ masa awal-awal memang enjoy tersangat sebab dapat duduk rumah and rest je, rasa heaven sangat.. ye la... before kawin jadual fa tersangat la pack dengan aktiviti kampus and research... sampaikan nak tido pun curik-curik... then lepas kawin bila en hubby cakap duduk rumah je, of cause la setuju... and enjoy with it but after 2 month staying at home every day and  bila en hubby g kerja.... tengok kiri.. kosong.. tengok kanan kosong... oh my... this is not me... -_-" need to find something to do before something blasting...

ada cadangan x?? 
~jangan cakap kemas rumah sebab dalam rumah nie ada fa dengan hubby je and for sure kami bukan jenis semakan rumah.... ^_^
~jangan cakap masak.... aktiviti masak memasak hanya berjalan lepas asar... sebab yang tinggal dalam rumah nie sebelum asar hanya la fa -_-"
~jangan cakap kluar jenjalan... sesungguhnya fa baru je kat sini... jalan kat kuantan nie haruslah tak tahu... -_-"
~blogwalking??? itu la yang fa buat selama ini untuk hilangkan sedikit bosan -_-"

#nie la jadinya bila dah selalu ada kerja tetiba duduk saja.... en hubby cepat la balik.... -_-" #


Tuesday, October 29, 2013

GIVEAWAY HUJUNG BULAN BERSAMA MOHD NOOR SHAWAL!

Salam ^_^


(klik banner kalau nak join)
GA berlangsung lebih kurang 2 minggu iaitu dari 18/10 sehingga 31/10/13
GIVEAWAY HUJUNG BULAN BERSAMA MOHD NOOR SHAWAL! di anjurkan oleh Mohd Noor Shawal dan di sponser oleh Mohd Noor Shawal , Sharfynarz Sharfnie , Mama Darwish , Nurul Aslinda , Sheila Salim , Akma Faizal , Aisya' , dan Engku Muzahadin.
Read more: http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2013/10/giveaway-hujung-bulan-bersama-mohd-noor.html#ixzz2j60dk8b3

Giveaway Jom Menang

Salam... ^_^


KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:
i) 1 set perfume bernilai RM120.00
ii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iv) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Keychain

Hadiah ditaja oleh Loveperfume & Yumida


TAMAT: 9 NOVEMBER 2013

Segmen pencarian bloglist november by kinah

Salam...

tadaa... jom join sama-sama ^_^


TWENTY DAYs GA BY SHEIRA FIRDAUS

Salam....

Twenty days GA by sheira firdaus ^_6


PMR END GIVEAWAY

Salam...

another GA dari adik yang baru lepas pmr... wah menarik nie... jom join jom ^_^


done!!! ^_^

FIRST GIVEAWAY FROM NEW BLOGGER

Salam...

untuk 1st entry... jom join GA dulu!!! mengisi masa lapang pagi-pagi nie... nak tahu sebab apa lapang sangat fa pagi nie??? nanti fa bagi tahu dalam next entry ^_^ sekarang jom laksanakan tugas support rakan-rakan blogger join GA!!!


done!!!

owner GA nie new blogger.. jom support and kenalan dengan dia ^_^

Monday, October 28, 2013

ORINI CRAFT SIMPLE GIVEAWAY

Salam...

another GA..wish me luck 6_^

Orini Craft Simple Giveaway

done!!! ^_^

Mondays Blues...

Salam....


Tajuk diatas semestinya dan setepatnya menunjukan mood fa hari nie.... bukan orang yang kluar rumah je yang ada penyakit nie ye... yang stay kat rumah pun ada juga... ^_^

Kemalasan melanda dengan dose yang maximum... malas nya nak buat slide show untuk viva nanti... sob..sob..sob... walaupun fa tak dapat tarikh viva lagi tapi rasa-rasanya dah makin menghampiri... seram sejuk dah diri... mohon doa dari kawan-kawan semoga fa lulus dengan cemerlangnya dalam viva nanti... ^_^

#mood malas sila beredar..mood rajin datang la berdamping!!! ^_^

Sunday, October 27, 2013

Vitamin C shaklee coming back!!!

Salam....

Selamat ber' weekend kawan-kawan... sementara duk rilex2 depan lappy tue meh fa nak share something dengan korang... Vitamin C shaklee dah kembali but now temporary out of stock already... sob... sob..sob but dont wory, fa dah grab dah beberapa botol Vitamin C nie untuk dijadikan stock pada sesiapa yang berminat!!!! ^_^ nak tahu tak apa kelebihan vitamin C nie sampai tak sempat 2 minggu dah habis stock dekat HQ... meh fa citer meh....


Setiap tablet vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut didalam tubuh kita setiap jam. Ujian klinikal telah membuktikan vitamin C didalam 2 tablet vitamin shaklee (didalam jurang masa 5 jam) mampu kekal didalam plasma darah kita selama 24 jam. Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid, diestrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan bitamin C didalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.

Manfaat Utama:

1. Membentuk Kolegen - merangsang pembentukan kolegen. Kolagen adalah sebatian asa otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu,ianya mampu mengurangkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik
2. Memperbaiki Simptom Pendarahan - kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah,lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat,kulit kering, ruam dan kulit kasar.
3. Peningkatan Sistem Imun - membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma. Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan symptom flu dan selesema.
4. Memerangi Kanser - Ia adalah satu-satunya anti oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interfron semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membunag kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.
5. Mencantikan kulit - ambik vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
6. Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomia,stres masalah berkaitan mental seperti keresahan
7. Mengekalkan Kolesterol sihat - Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahanserebral dan skurvi.



banyakan kelebihan vitamin c nie terutama sekali kepada perempuan aka kecantikan... vitamin C nie kehabisan stock and baru kembali selepas 1 tahun setengah... lama tau semua pengguna shaklee tunggu.. sementara fa ada stock lagi nie apa kata pakat-pakat grab.. kalau tak kena tunggu lagi setahun la untuk cuba... rugi!!!!! so pm fa for the best price ok ^_^




Saturday, October 26, 2013

Siakap Bakar

Salam...

tengah hari nie korang masak apa eh... fa masih lagi di depan lappy.. bukan malas ye... delay kerja masak memasak sebab en hubby tengah repair paip air kat luar and secara automatik air tak ada satu rumah... nak di tegur karang hilang pulak mood rajin dia.. so biarkan je la.. hehehe.. sementara nak tunggu sambung masak di dapur, fa nak share resipi ikan siakap bakar ala fa yang mudah and men campak-campak hehe... masa ada kat kampung hari tue abah request nak ikan bakar siakap.. so fa masuk dapur and godek-godek bahan... ta daaaa.... jadi la ini ....

ikan siakap bakar ala fa ^_^
Bahan-bahannya...

1 ekor ikan siakap
1 sudu kunyit
1 sudu garam
2 helai daun kunyit

bahan-bahan untuk di blend
2 ulas bawang besar
3 ulas bawang putih
1 inci halia
2 batang serai
1/2 sudu gula
8 tangkai cili kering

Cara-caranya
1. Lumur ikan siakap dengan garam dan kunyit
2. Kemudian lumur ikan siakap dengan bahan2 yang di blend.
3. Alas ikan siakap tadi dengan daun kunyit dan bakar sehingga masak... kalau fa.. fa suka garing-garing sikit... then sedia untuk dihidang.. nyam..nyam...





Buble Talk in the house!!!! ~open for order with special price~

Salam weekend semua ^_^

Hari nie fa nak perkenalkan product baru special dari fa.. jeng..jeng..jeng...

Bubble Talk with special offer..... 
untuk 10 b2b yang terawal sahaja...
100% hand artwork made by me with laminate...

tempahan bubble talk with special offer

during my wedding ^_^
Bubble talk 1 set (6 pcs) = RM 25 only!!!

so apa lagi tunggu.. 
cepat-cepat sementara masih ada kekosongan...
untuk tempahan please do contact me at fareezfarhana@gmail.com or pm me on my fb... ^_^


#harga tidak termasuk dengan kos penghantaran.. thank you ^_^

Friday, October 25, 2013

Done this month project~ 20 dulang hantaran ~


Salam...

kembali bersiaran selepas 6 hari balik alor star.. weeee... haha... so untuk entry kali nie fa nak citer sal tempahan hantaran yang fa gubah last 2 days ago. Tempahan kali nie fa buat untuk hanim & humairah yang bakal melansungkan majlis mereka pada awal bulan 11 nanti. Fa gubah awal sebab risau tak sempat balik utara masa majlis tue berlansung nanti... tak pe, artificial flower inshaAllah always look gorgeous.. ^_^ meh tengok preparation yang fa buat meh....

Selesa yang lepas fa dengan family turun KL untuk hantar adik kesayangan balik mesir since class dah mula kat sana (degil, xbagi balik nak balik gak haha... yang penting doakan keselamatan & yang terbaik untuk dia... ^_^ ). Sempat jugak la singgah nilai lepas hantar adik kat KLIA and abah sempat grab set kerusi kayu jati kat sana haha.. me?? fa usha-usha barang hantaran kat sana... sambil-sambil mencari material untuk next project... bila di compared harga dinilai dengan di alor star, tak ada la beza sangat and mostly sama kecuali di kuantan... friendly speaking, setakat kedai yang fa terjah di kuantan nie, semuanya mahal compared dengan rainbow (alor star), A to Z (penang) and nilai... sob..sob..sob...

Alhamdulillah, kami sekeluarga selamat sampai rumah (alor star) dalam pukul 8 lebih. Penat memang penat, drive dari KL ke alor star, but kerja tetap kerja.... keesokannya fa kena turun penang untuk buat gubahan hantaran disana, memandangkan ada 20 dulang perlu dilaksanakan, so fa siapkan apa yang boleh dulu di rumah siap2 sebelum bertolak ke sana esoknya sebab untuk gubah 20 dulang dalam masa sehari adalah mustahil bagi fa la hehehe... kerja-kerja for that project begin....

bunga bungaan pink-turquise

sesi menyiapkan bantal hantaran...
bakul buah in making
and finally... bila jam menunjukan pukul 1 am... semuanya siap dikemas and packing untuk terjah penang!!! Alhamdulillah... ^_^

Penang here we go!!!
Dan keesokkan hari nya... pukul 9 am fa dah terpacak kat rumah bakal pengantin dan kerja-kerja sebenar bermula.... 

hantaran pink-turquise
bersepah dibuatnya bila fa mula berkarya haha... ^_^"

jam
purple-blue
sebahagian dari hantaran pink turquise

maaaf... quality gambar tersangat critical sebab tengah rushing nak balik since jam dah tunjukan pukul 10 pm!!! harusla fa tak balik Alor star malam tue. Fa singgah kulim rumah mertua... alang-alang dah balik Kedah and turun Penang, fa singgah Kulim semalam untuk jengok and ziarah mertua... mertua kan dah jadi parent kita juga.. so dah jadi tanggungjawab untuk ziarah and jengok mereka... kannn.. lagipun family mertua fa tersangat la baik & caring.. tak kekok bila ada dengan mereka.. Alhamdulillah... ^_^

itu la kisahnya project fa untuk kali nie... tunggu ye kisah untuk next project pulak... ^_^ pada yang berminat untuk tempahan... sila pm/hubungi fa melalui email : fareezfarhana@gmail.com and click here for more information.

wasalam....

Saturday, October 19, 2013

Nuffnang oh nuffnang

Salam....



Last entry before balik alor star... pasnie mungkin seminggu juga la fa tak bersiaran... sob..sob..sob..awal kan fa muncul pagi nie... hehehe en hubby hilang pagi-pagi nie so tengah sorang-sorang nie curi-curi la menaip... sementara masih segar and ingat nie fa nak tanya kawan-kawan... CPUV untuk beginner macam fa nie memang tak dapat lagi eh... lama tak untuk dapat CPUV tue?? setakat nie yang duk dapat cuma CPC...

Al maklum la... fa baru join nuffnang family 2 weeks ago, itu pun my lil sis yang perkenalkan... so tersangatlah kurang pengetahuan tentang CPUV nie.... dah lama dah nak tanya tapi sukmo lupa haha ^_^"

:: rajin-rajin la menabung dekat sini eh... ^_^ ::

Friday, October 18, 2013

BBQ for dinner - lamb shoulder black paper

Salam...

Sementara tunggu dating aka en hubby bangun untuk tengok mega movie malam nie (citer seram), rasa rajin la pulak nak up load our diner  tadi.... jeng jeng jeng...

Photo: Jom bbq...kat rumah je dengan magik pan ^_^
bbq!!!

Yap... bbq with magic pan but but... nie bukan beef ye..ini lamb... oh my... seriusly fa ingat beef.. sekali balik rumah tengok label... lamb shoulder.. aigooo... bila bakar je... mai ai... bau kambing tue tersangat la kuat... tak pernah lagi handle situasi macam nie...then godek-godek dalam peti ais,jumpa la limau nipis yang hampir masak and perah jus dia untuk letak atas lamb nie masa tengah bakar... alhamdulillah, kurang bau lamb nie... and baru la berselera nak makan... hehehe yang penting hubby suka... kannnn... ^_^

tapi teringin juga nak tahu, apa petua sebetulnya eh kalau nak hilangkan bau kat daging kambing??? ada sesiapa nak share tak???

Belajar Buat Website dengan mudah!!!

Salam....

Petang-petang nie haruslah semua tengah lepak-lepak kan tambahan pulak hari nie hari Jumaat... semangat nak kerja haruslah dah drop untill 20% kan.... hehehe so apa kata sambil santai-santai tue kita tambah knowledge dengan blajar sedikit sebanyak sal website kita... nampak macam susahkan bila masuk part teknikal nie... haaaa meh fa nak share something....

Ami website: belajar buat website dengan mudah

Fa pun bukan la arif sangat dalam IT nie... dan sejujurnya tak reti lansung bab2 edit mengedit or up grade blog nie... and kalau tengok blog fa nie yang basic-basic je yang ada... tapi dalam beberapa minit je...ce tengok dekat header blog fa nie... ada perubahan x??? ada kan... fa blajar buat and explore benda-benda nie dari Ami... sapa Ami?? Ami nie seorang system engineer.. dia ada buat website untuk bantu orang-orang macam fa yang tak reti dengan benda-benda IT nie... selalu kalau tutorial dengan youtube semuanya in english and term-term nye alahai punya la susah nak paham... tapi dalam tutorial Ami, dia bagi penerangan in malay ok... and step by step.... terang and jeles!!

Ami ada buat video tutorial (semua video kualiti HD sampai 1080p), tutorial buat website dari zero until hero!! ^_^ dan semua part dan selok belok website turut diajar contohnya; hosting, domain (fa pun xtahu apa tue hosting, domain tapi lepas tengok video tutorial Ami baru fa tau...), logo (menarik.. xcuba lagi dan pasti akan cuba!! ) and cara cari icon.

The best part dalam website nie, semuanya percuma..belajar secara percuma....


bak kata Ami :: educating people is Jihad... sebab tue la Ami ajar secara percuma... so kawan-kawan yang nak mencantikkan blog anda.. jom sama-sama kita blajar dengan Ami... kalau musykil apa-apa sal website pun boleh tanya directly pada Ami through email... Ami nie friendly orangnya... so jangan segan silu ye kalau nak tanya dia ^_^

website Ami Danial: http://www.amidanial.com

Tiket bas oh tiket bas

Salam Jumaat...

semoga penghulu segala hari ini membawa keberkatan buat kita. Entry kali nie fa nak citer sal tiket bas kuantan-alor star.. diikutkan plan fa nak balik alor star sabtu malam sebab hubby outstation seminggu dan harusla fa tak nak stay sorang-sorang dekat sini... almaklumla semangat tue kurang bila malam menjelma tambah-tambah stay sorang... ampun... baik balik alor star, leh manja-manja dengan mak abah.. hubby pun risau juga nak tinggalka fa sorang-sorang dekat sini.. so semalam lepas solat magrib kitaorang terjah station bas kuantan nak cari tiket....

terminal baru ok.. sangat cantik & moden...

tapi..... tiket bas kuantan alor star sold out.... sob..sob..sob... pusing punya pusing finally shamisha je yang ada and sit vip.... dah nama nya vip, harus la duit yang keluar pun vip... sob..sob..sob... hubby cakap tak pe la... janji sampai alor star... nasib baik ada hubby yang cool and tak kuat melatah/panas... kalau tak..  mesti tak selesai masalah sebab fa nie jenis cuak and cepat nerves...selalu kalau fa yang cuak, en hubby la yang selalu cool down kan keadaan... ^_^

so moral of the story, jangan cepat cuak... think positive... and stay calm... 
wasalam...

p/s: banyak dengar sal bad service sal bas shamisha .. doa-doakan fa selamat sampai alor star ye ^_^

Thursday, October 17, 2013

Mengkuang Dam...

Salam

lepas blogwalking and tegur sapa dengan kawan-kawan, fa nak sambung cerita sal holiday raya fa tue..
tempat yang 1st en hubby bawa melawat hometown dia adalah......

mengkuang dam...

as usual en hubby sememangnya pencinta alam...

tersangat la ramai warga kulim turun ke mengkuang dam nie petang-petang untuk riadah... masa fa pergi sana petang tue, cuaca tak panas and sejuk je..yes perfect place to jogging and relax your mind... ^_^ 

yap... gambar-gambar ini dicilok dari fb hubby hehehe
ampun... anset fa tertinggal kat rumah... al maklum la... bukan anset sendiri so kurang sedikit attention nya hehehe....

the next day pulak kitaorang have family activities kat bukit merah... next entry fa update ye sal bukit merah sebab picture semua ada dalam phone hubby.. tak best la kan entry tak ada picture... tak feeling-feeling pulak kan hehehe... ok la.. nanti kalau ada apa-apa yang menarik fa up date ye... ketemu lagi nanti...
wasalam :)

Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida

Salam...
1st GA yang fa sertai lepas raya haji.. ramai juga yang buat GA semperna raya haji nie... so nanti jangan terkejut kalau banyak GA yang fa join eh... nak support kawan-kawan blogger ^_^


Assalamualaikum, peace upon you.





Dengan ini shida wakil dari www.reddelima.com menganjurkan Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida yang akan berjalan selama 2 minggu bermula hari ini 15.10.2013 bersamaan Hari Raya Aidiladha dan akan tamat pada 29.10.2013. Pengumuman pemenang akan diumumkan selepas Part 2 Giveaway dijalankan pada 30.10.2013 dan akan tamat 12.11.2013 (2 weeks). Shida berharap GA ini akan mendapat sambutan dan meriah seperti GA sebelum ni. Inshaa Allah. Kita tengok syarat-syarat wajib korang kena follow :





 syarat-syarat wajib : 


  1. Like dan Add Facebook Sponsors :  

  2. Like dan Follow Blog Shida :

  3. Buat satu entri bertajuk :  Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida

  4. Copy dan paste kod dalam entri korang

  5. Submit link entri dekat komen entri Giveaway ini







selamat mencuba kawan-kawan ^_^

I'm back!!!

Salam...



wah rindu rumah rindu blog rindu rakan-rakan blogger.... rindu semua.. tue la kan cuti panjang sangat raya nie sampai 6 hari... and now fa dah selamat balik kuantan... Alhamdulillah... ^_^



baru balik dari kampung harus la baju bertingkat-tingkat nak kena basuh... rumah nak kena lap... aktiviti kemas mengemas bermula!!! tapi..... kalau tengok keadaan sekarang semua itu akan terlaksana mungkin tengahari nie kot... why?? sebab nak lepas kan rindu dulu dekat blog hehehe... so 1st thing is blog walking and tanya kabar kawan-kawan blogger yang lain.. ^_^ jom jom... sal raya fa nanti fa update dalam next entry ye ^_^

wasalam

Saturday, October 12, 2013

Entry from kulim ^_^

Salam...


setelah seharian tak bersiaran hari nie fa bersiara di kulim... weeee dah sampai kulim... dah sampai utara... how i miss my hometown... ^_^ baru 3 minggu diperantawan dah homesick.. macam ner nak further study kat luar??? berangan... hubby awal-awal lagi dah senyum bila dengar fa angan-angan nak futher study kat luar... sebab dia dah tahu kot fa nie macam mana orang nya.... ^_^


Bertolak dari rumah pukul 12.30pm and sampai 9.00pm... sangat panjang ok perjalanan nya.... kuantan-kulim... benar-benar menguji kesabaran....hehe.... raya kali nie fa tak dapat raya kat alor star and first time in my life raya dekat tempat orang and bukan dengan family.. but family baru... new experience and im waiting to feel it... en hubby lagi la excited... sebab tahun nie dia beraya dengan semua yang baru-baru... baju baru... wife and kereta baru...wahhhh... kata nya kereta tue second wife (ok unacceptable this part ok -_-")

macam mana raya korang (walaupun raya haji je) ??? bagi yang tak dapat cuti its ok... still boleh raya kan walaupun bukan di kampung halaman... janji semangat raya and muhibah tue tetap ada dalam hati....

selamat hari raya aidiladha... maaf zahir dan batin... dari fa sekeluarga ^_^


Thursday, October 10, 2013

minion-mini Giveaway Contest by Dunia Zumal

Salam

mesti semua pakat-pakat aneh kan..keja join GA je fa nie... bukan apa.. nie la hasil fa blogwalking hari nie... buka-buka je blog dunia zumal nie fa tengok ada GA... as usual apa lagi join lew... niat utama masih sama... nak tambah kenalan & support rakan-rakan blogger!!!

jom kita tengok apa yang nak kena full fill nie... jom3 ^_^

1. klik and like sana sini...   #done#
2. Buat entry bertajuk "minion-mini Giveaway Contest by Dunia Zumal"  #done#
3. Copy banner zumal yang tak comel tue tempek kat entri anda yer #done#


3. Link entri anda ke entri GA ini   #done#
4. komen di bawah entri ini "saya join' berserta link ke entri anda #done#

Alhamdulillah settle!!!!... jom tengok lagi apa yang menarik dalam dunia blog hari nie jom!! ^_^

Blog walking be my regular activities

Salam..

awal-awal lagi lepas je en hubby keluar pergi kerja fa dah memulakan aktiviti wajib blog walking... adik fa pesan..rajin-rajin kan diri berkenalan dengan blogger.. baru la dapat ramai kawan... maybe dia kesian kot kat fa ye la dah lama tulis blog tapi tak ramai kawan... bukan tak nak berkawan tapi tak sempat dulu... terlalu busy dengan kerja di kampus as student, graduate assist, tutor and research student... tapi sekarang tidak lagi... semakin hari semakin bersemamngat nak tambah kenalan dan semakin seronok membaca kisah-kisah rakan blogger yang sememangnya sweet, suspen dan menarik hehehe.... apa lagi... jom blog walking jom!!!

Wednesday, October 9, 2013

contest original vintage for ladies by laishcloset4u

Salam..

sebagai penutup entry untuk hari nie.. fa nak lengkapkan tanggungjawab fa untuk support kawan-kawan blogger yang buat GA... kali nie blogger laish closet buat GA untuk kawan-kawan... bagi yang baru kenal LC4U nie, diaorang ada buka online butik yang menjual baju-baju vintage yang tersangat la trendy and comel... fa dah visit fb diaorang and tengok koleksi baju-baju LC4U...personally fa suka dengan koleksi vintage dress button up nya.. cantik and nampak selesa!!!

ok dah jauh melalut nie... back to the point. kata nak join GA kan... as usual meh kita jengok apa yang nak kena buat nie... ^_^

1.Follow blog LaishCloset4u nie     
 ::harus la..kata kawan blogger ^_^::

2. Like fanpage LC4U Jom shopping d LaishCloset4u
::done..sambil-sambil cuci mata tengok collection LC4U ^_^::

3. Buat entry yang bertajuk "contest original vintage for ladies by laishcloset4u"
::macam kat atas tue kan..kalau betul kira done la ye::

nyatakan pendirian/pendapat/celoteh mengapa meminati vintage secara santai
:: secara jujurnya fa suka vintage style sebab vintage nie mostly design and cutting dia nampak sopan dan sedap mata memandang... selain tue color-color vintage nie lembut and sejuk dilihat... so bila nak gayakan di luar tue xda la rasa macam 1001 mata memandang dengan renungan yang pelik and aneh... hehe
paling penting selesa and sopan.. itu paling penting bagi fa bila memilih pakaiantak kira apa jua fesyen yang digayakan...::

4. Letak banner contest di atas dalam entry blog anda
::Done!!::


5. Tinggalkan komen anda dibawah post ini untuk linkkan ke entry anda tue ye
::harus la done!!::

and lastly fa dengan berbesar hati nak jemput
and 

untuk join... sudi-sudi la join eh ^_^

Alhamdulillah dah lengkap semuanya... time to off lappy... selamat malam semua... wasalam ^_^