Thursday, September 26, 2013

shaklee

Salam....

semalam masa tengah taip menaip menyiapkan paper, barang yang dinanti telah tiba... abang Gdax datang bersama bungkusan shaklee... yeay... me now officially shaklee member....

tergerak hati nak join shaklee lepas lama consume shaklee.. bukan xnak join dari awal tapi commitment dengan study buatkan fa just jadi silent consumer... but not anymore... kali nie fa dah nekad nak join shaklee family and separate the benefit of shaklee product...

nak tahu shaklee tue apa... meh kita tengok apa itu shaklee....

Selama lebih 50 tahun, generasi demi generasi telah bergantung pada Shaklee kerana telah membuat sesuatu yang berbeza dari yang lain iaitu mencipta produk yang SELAMAT dan terbukti BERKESAN.
Misi kami di Shaklee ialah memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada sesiapa sahaja. Kami membantu dengan cara mengeluarkan produk-produk kesihatan yang terunggul dan anda akan rugi sekiranya tidak berkongsi dengan rakan-rakan mengenainya. Setiap produk yang kami keluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar. Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI

Kami memulakan dengan sumber semulajadi, ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.
Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Kami tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk kami adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan kami benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.

Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan:
Beberapa senarai TIDAK Shaklee:


  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang

fa dah cuba salah satu supplement shaklee nie iaitu herbalax...


 dan alhamdulillah berkesan dengan fa... tak perlu runsing badan berat dengan bahan buangan kita lepas guna herbalax nie.. lancar je bila membunag... :) badan kita semakin lama semakin berkurang vitamin dan kecergasan fungsinya... shaklee membantu kita untuk kembali memenuhi keperluan badan kita.... fa hanya berani share product2 yang fa sendiri dah cuba dan berkesan.. shaklee merupakan supplement ye bukan ubat-ubatan kimia atau jamu2.. sepanjang fa ambik shaklee... alhamdulillah.. tiada kesan sampingan malah kesan positive semakin bertambah... jom amalkan gaya hidup sihat dan semulajadi tanpa bahan kimia...^_^

untuk supplement2 yang lain nanti fa updatekan... kalau ada sesiapa yang nak berkongsi masalah kesihatan dan tercari-cari product yang sesuai dengan bajet anda.. fa sedia membantu... sharing is caring... ^_^

please do contact me at:
email: fareezfarhana@gmail.com
fb:

feel free to consult and help...

wasalam

No comments: