Friday, July 26, 2013

Friendship for ever....

Salam...

last entry maybe before fa balik rumah esok.... last entry maybe di kampus nie before im gonna end my single status... seriuesly too much memories coming out... 6 years im here... happy... sad... frustrated...  stress... all i have experience here... and part yang paling susah nak lepaskan adalah....


ini....


ini.. sob..sob..sob.. ok dah mula sebak.... :(


ini... huhu.. dah mula meleleh... sob..sob.. sob... :"(


Alhamdulillah... along my turf journey here... Allah send to me all of u...
to share and accompany me till what I'm now...

Thank you kawan-kawan sebab...

a) xpernah lupakan ku walaupun dulu pernah aku lukakan kamu... 
b) xpernah tinggalkan ku tika susahku walaupun dl sering aku lupakan kamu ...
c) sentiasa support dan terus support aku tika aku jatuh tersungkur dahulu...
dan yang paling penting..
kamu semua ajar aku apa itu erti persahabatan yang sebenar...

pasti lepas ini akan aku rindu...

clumsy dan perangai-perangai pelik kamu....
5 tahun sebilik... sekuliah.. se'lab... semuanya bersama...
 tak pernah sekali pun aku rasa sunyi dengan gelagat kamu...
yap, pada yang melihat setiap tingkah laku kamu yg aneh itu pasti mereka akan gelengkan kepala...
tapi pada aku... itu lah uniknya kamu... jujur dan terlalu baik... tak pernah berpura-pura buatkan aku selesa dan senang meluahkan segalanya pada kamu...
tiada rahsia antara kita.. semua cerita aku milik kamu...
anugerah yang tak terhingga dari Allah untuk aku..
seorang sahabat yang terlalu sempurna untuk aku....
risau ingin meninggalkan kamu... runsing perkara aneh akan berlaku pada kamu tika aku tiada...
cuak andai dihadapan tiada lagi yang mengingati kamu...
kawan-kawan... jagakan dia untuk aku eh...
ku doakan kamu dan si dia cepat2 naik pelamin eh... 
thanks a lot dear for everything... (sob..sob..sob.. kuatkan hati untuk terus menaip.... :( )

gosip2 hangat dari kamu...
 kau sering ingatkan aku tentang Pencipta kita... masa-masa lapang kamu..sering kau titipkan aku dengan artikel dan link2 utube keagamaan... untuk santapan rohani dan peringatan kepada aku... 
ketabahan dan kecekalan kau hadapai semua dugaan dan musibah sungguh buat aku kagum dan dalam diam berusaha menjadi setabah kamu.... sahabat yang baik.. bertanggungjawab... kuat dan setia buatkan aku terlalu bersyukur dipertemukan dengan kamu....
terima kasih sahabat kerna sering menyokong aku dalam susah dan senang ku...

humble and cool....
kamu terlalu baik sahabat... 
tak pernah sekali pun kau tolak tika aku perlukan pertolongan
term 'bank bergerak' pasti kekal dalam ingatan ini....
6 tahun mengenali kamu... kamu paling awal menemani aku disini....
adanya kamu.. xpernah aku runsing jika masalah menjengah... xpernah sekali pun...
sikap kamu yang mesra dan riang buatkan orang sekeliling mudah senang dengan kamu...
dan ku yakin... kau mampu berdiri sendiri kelak... cuma yang ku runsing...
mampukah aku dapat sahabat sebaik kamu kelak?
yang sentiasa ada menenangkan aku dalam masa susahku... (sob..sob.. sob.. :( )

kamu kakak yang pertama sekali aku rapat and selesa...
hormatnya aku pada kamu setaraf kakak kandungku sendiri...
sentiasa ada untuk memberi pendapat dan nasihat...
agar adiknya ini mampu membuat keputusan yang betul...
melihat sesuatu yang benar...
kakak... terima kasih atas semuanya... inshaAllah... 
akan ku pegang semua nasihat-nasihat itu... 
doakan adikmu ini berjaya dunia dan akhirat...


ini Entry yang paling susah nak buat.... terlalu banyak nak tulis but need to compress it in short... no word to describe how much kamu..kamu begitu berharga dalam diri ini... semua yang berlaku.. kamu adalah salah satu hikmahnya... Jangan putuskan persahabatan ini... and keep in touch ok... yang pasti aku juga akan berusaha menjaga persahabatan ini... semoga bertemu lagi 15.08.13 nie okey... will miss all of u.. seriously.. rindu untuk bergelak sakan dengan kamu..kamu.... sob..sob...sob...


:: lot of luv, effafarhana 26.0713, 04.31 am::



No comments: