Friday, July 26, 2013

Friendship for ever....

Salam...

last entry maybe before fa balik rumah esok.... last entry maybe di kampus nie before im gonna end my single status... seriuesly too much memories coming out... 6 years im here... happy... sad... frustrated...  stress... all i have experience here... and part yang paling susah nak lepaskan adalah....


ini....


ini.. sob..sob..sob.. ok dah mula sebak.... :(


ini... huhu.. dah mula meleleh... sob..sob.. sob... :"(


Alhamdulillah... along my turf journey here... Allah send to me all of u...
to share and accompany me till what I'm now...

Thank you kawan-kawan sebab...

a) xpernah lupakan ku walaupun dulu pernah aku lukakan kamu... 
b) xpernah tinggalkan ku tika susahku walaupun dl sering aku lupakan kamu ...
c) sentiasa support dan terus support aku tika aku jatuh tersungkur dahulu...
dan yang paling penting..
kamu semua ajar aku apa itu erti persahabatan yang sebenar...

pasti lepas ini akan aku rindu...

clumsy dan perangai-perangai pelik kamu....
5 tahun sebilik... sekuliah.. se'lab... semuanya bersama...
 tak pernah sekali pun aku rasa sunyi dengan gelagat kamu...
yap, pada yang melihat setiap tingkah laku kamu yg aneh itu pasti mereka akan gelengkan kepala...
tapi pada aku... itu lah uniknya kamu... jujur dan terlalu baik... tak pernah berpura-pura buatkan aku selesa dan senang meluahkan segalanya pada kamu...
tiada rahsia antara kita.. semua cerita aku milik kamu...
anugerah yang tak terhingga dari Allah untuk aku..
seorang sahabat yang terlalu sempurna untuk aku....
risau ingin meninggalkan kamu... runsing perkara aneh akan berlaku pada kamu tika aku tiada...
cuak andai dihadapan tiada lagi yang mengingati kamu...
kawan-kawan... jagakan dia untuk aku eh...
ku doakan kamu dan si dia cepat2 naik pelamin eh... 
thanks a lot dear for everything... (sob..sob..sob.. kuatkan hati untuk terus menaip.... :( )

gosip2 hangat dari kamu...
 kau sering ingatkan aku tentang Pencipta kita... masa-masa lapang kamu..sering kau titipkan aku dengan artikel dan link2 utube keagamaan... untuk santapan rohani dan peringatan kepada aku... 
ketabahan dan kecekalan kau hadapai semua dugaan dan musibah sungguh buat aku kagum dan dalam diam berusaha menjadi setabah kamu.... sahabat yang baik.. bertanggungjawab... kuat dan setia buatkan aku terlalu bersyukur dipertemukan dengan kamu....
terima kasih sahabat kerna sering menyokong aku dalam susah dan senang ku...

humble and cool....
kamu terlalu baik sahabat... 
tak pernah sekali pun kau tolak tika aku perlukan pertolongan
term 'bank bergerak' pasti kekal dalam ingatan ini....
6 tahun mengenali kamu... kamu paling awal menemani aku disini....
adanya kamu.. xpernah aku runsing jika masalah menjengah... xpernah sekali pun...
sikap kamu yang mesra dan riang buatkan orang sekeliling mudah senang dengan kamu...
dan ku yakin... kau mampu berdiri sendiri kelak... cuma yang ku runsing...
mampukah aku dapat sahabat sebaik kamu kelak?
yang sentiasa ada menenangkan aku dalam masa susahku... (sob..sob.. sob.. :( )

kamu kakak yang pertama sekali aku rapat and selesa...
hormatnya aku pada kamu setaraf kakak kandungku sendiri...
sentiasa ada untuk memberi pendapat dan nasihat...
agar adiknya ini mampu membuat keputusan yang betul...
melihat sesuatu yang benar...
kakak... terima kasih atas semuanya... inshaAllah... 
akan ku pegang semua nasihat-nasihat itu... 
doakan adikmu ini berjaya dunia dan akhirat...


ini Entry yang paling susah nak buat.... terlalu banyak nak tulis but need to compress it in short... no word to describe how much kamu..kamu begitu berharga dalam diri ini... semua yang berlaku.. kamu adalah salah satu hikmahnya... Jangan putuskan persahabatan ini... and keep in touch ok... yang pasti aku juga akan berusaha menjaga persahabatan ini... semoga bertemu lagi 15.08.13 nie okey... will miss all of u.. seriously.. rindu untuk bergelak sakan dengan kamu..kamu.... sob..sob...sob...


:: lot of luv, effafarhana 26.0713, 04.31 am::



Friday, July 19, 2013

mixing...

Salam....

Saat ini


vs


=
.........

sob..sob..sob...
tekad kan diri siapkan semuanya
dikala meja semak samun...
Alhamdulillah ada yang sudi tolong...
ehem2... "thanks awak"
^_^

semakin dekat semakin tak rasa apa-apa 
sebab mengejar yang first tue...
chaiyok2 Farhana...
you can do it...
back to ur track and find again ur way...
InshaAllah...
- akan ada kejayaan disetiap usaha itu - my mum...
always remember that... forever,,, ^_^

tik tok tik tok...
jom sambung kerja jom...
selamat berpuasa...
^_^

Wednesday, July 17, 2013

sometime Listen is more then enough

Salam...

8 Ramadhan... Alhamdulillah masih diberi peluang merasai nikmat Ramdhan hingga ke saat ini... Seminggu dirumah and now coming back to usm betol2 menguji tahap kerajinan dan tekad diri... sejujurnya syndrome2 homesick dah kelihatan... 

After meeting with my supervisor until now satu keja pun xsentuh lagi... 
reason?? 
hati dan akal tak bersatu... 
solution... 
small chit chat with my rumate sedikit sebenyak meringankan beban dijiwa... 
sometime we just need one person to listen what we wanna said...
 just listen.. 
no need to react.. 

Majority has seeing me as a strong girl with no crying drama 
but the true is...
I'm just a small girl and...
 i keep all the problem deep inside me and...
 present to people around me just my sweet and big smile...
like this... ^_^
and...
I hold it until I find someone that I think I can  SHARE with...
most of the time is my MUM and my lil sister...

Always keep motivated myself...
believe to Allah...
Everything happen come with a reason..
No need to regret...
leave EVERYTHING to ALLAH...
He know what is the best for us...

Pray is our weapon...
Al-Quran is our love letter...
combination both make us calm, happy and secure..
Alhamdulillah...


:: feeling sick with what coming... n3 nie mucul disebabkan oleh simptom2 stress yang melampau disaat ini... too much happen and too much thinking... solution... sleep... nite @_@ wasalam::


Thursday, July 4, 2013

Ahlan wasahlan Ya Ramadhan....

Salam...

Ahlan wasahlan Ya Ramadhan....

semoga kita dipertemukan lagi wahai bulan yang penuh dengan keberkatan dan rahmat...
menghitung hari bertemu mu...
 membina semangat dan kegairahan untuk bersama mu.... 
untuk memanfaatkan setiap detik dan saat tika berada di sisi mu..
. seperti yang lalu... 
impian ku bila berdampingan dengan mu....
semoga Ramadhan kali ini dapat ku manfaatkan sepenuhnya 
dan semoga Ramadhan kali ini lebih baik dari sebelumnya untuk diri ini...
kerana bimbang...
Ramadhan akan datang tidak memberi apa-apa jaminan pada aku untuk bersamanya ...

Teruja untuk bertemu mu lagi...
sangat teruja....
semoga diberi kesempatan sekali lagi oleh Ya Rahman 
untuk aku mentarbiahkan diri 
menjadi yang lebih baik dari sebelumnya....
Amin...

p/s : counting days... tik tok tik tok... 1 Ramadhan... terlalu istimewa buat semua umat Islam.... terutamanya aku dan dia... disitu segalanya bermula... detik yang tak pernah kami sangka akan terjadi... semoga Allah memberkati kami... amin.... ^_^