Tuesday, April 16, 2013

Ramadhan semakin hampir...

Salam....

sedar tak sedar semakin lama Ramadhan semakin menghampir.. kira2 dalam 85 hari lagi kan... Alhamdulillah... semoga diberi kesempatan olehNya untuk bertemu sekali lagi dengan bulan yang penuh dengan keberkatan dan kemuliaan itu.... semoga Ramadhan kali ini dapat ku manfaatkan dengan sebaiknya... lebih baik dari Ramadhan yang lepas...InshaAllah....

Dalam masa yang masa juga ramai kawan-kawan yang memenuhkan event box kat fb fa dengan jemputan2 kawin diaorang... Alhamdulillah... tahniah dear2 sekalian.. semoga menjadi isteri yang solehah, ibu yang mithali.. kekal hingga ke Jannah... Bab yang nak dirikan masjid dah jadi satu chapter... yang bakal dirisik dan menjadi tunangan orang.. haaa... sahabat-sabahat ku... good luck ye control ayu masa sarung cincin dari bakal mak mertua and posing tangkap gambar... ^_^

Ermm.. me? bila tengok kawan-kawan sekeliling mula buat persiapan untuk hari bahagian mereka, fa mula sedar hari fa sendiri semakin menghampiri... dah ready ke farhana? ermm jawapan standard... belum... why? tuntutan kerja yang bertimbun buatkan diri sentiasa tak bersedia apa-apa untuk ke alam itu...(again...alasan.. sigh~) As usual, ngadu kat en tunang yang cuak dengan dateline yang menghampiri... dateline master lagi...dateline big day jugak... en tunang suggest buat la persiapan diri sikit-sikit... bila ada masa lapang... baca la... sebab tanpa ilmu, keluarga yang bakal dibina tak ke mana... perlu tahu tanggungjawab masing-masing supaya ikatan yang dibina kekal dan diberkati.... baru tak ada benda yang tak elok jadi... baik en tunang.. thanks ingatkan... ^_^

so.. outputnya... tada


peneman setia kini sebelum tido sebab masa lapang selapangnya yang en tunang cakap tue, untuk fa adalah sebelum tido...hehe.. ^_^  dah pernah mention rasanya sal buku nie.. fa baru baca ckit... banyak benda yang fa tak tahu kini semakin jelas... bagus juga buku nie eh... ilmu memng la bagus.. xkira la buku apa pun kan... ^_^

So read more and you will gain more... Jadikan budaya membaca sebagai amalan... Selamat membaca... (to me tooo ^_^ ) 

p/s: counting days to meet en tunang again... even do the distance separate us, he never make it as a reason to meet me at least once in a month... but usually twice...  tak perlu merajuk dan memaksa.. he know me very well.. Alhamdulillah.. ^_^

No comments: