Monday, December 24, 2012

The day its begin....

Salam....

Alhamdulillah... i have move to another phase of my life... last Saturday... so let this pic story ok... ^_^

the preparation start with my home made pelamin.... done by my mum and my bff... inspired by me... thanks all cause try your best to fulfill my request... ^_^


Then continue baking cake and fruit tart.. awesome... gurls... you really help me a lot... thank you so much dear....



This is a half of my hantaran done by my mum herself... my tear drop when looking at my hantaran... she done it with love and I'm really move with it... she always be with me no matter what.. support me in all direction... have no word to describe how much I love u mum... thanks mak... love u soo much....




Okey...let the day begin....^_^

makeup done by my cousin.. thanks kak atun make me beautiful on my day... ^_^


















Saat masa terhenti seketika....




Alhamdulillah... dah mampu bernafas kembali... saat tue juga getar terasa... getar untuk menempuhi phase yang baru ini... 


Get support from both family from begining until now Alhamdulillah... 




and officially... presenting here is my en tunang... ^_^


ramai kawan2 yang bertanyakan tentang kami... sejujurnya perkenalan kami tiada aturan dari sesiapa... ianya aturan dari Allah... perkenalan di hari pertama dalam bulan Ramadan yang penuh Barakah itu membawa kami hingga ke hubungan yang sekarang... kami pilih untuk berkawan dalam diam kerna masing2 punya kisah lepas yang mengajar kami untuk lebih berhati2 dalam tiap perbuatan kami.... Alhamdulillah... dengan izin Allah dan restu dari kedua keluarga dari mula hingga kini membuatkan segalanya berlaku dengan mudah dan lancar... perkongsian hari ku ini... fa kongsi untuk tatapan semua kawan2 yang tak putus2 bertanyakan siapa en tunang fa yang misteri itu... kini terjawab sudah... ^_^ 
fa mohon doa kalian untuk doakan hubungan ini kuat dah dirahmatiNya....
Doakan kami kekal hingga ke Jannah....
Doakan kami kuat menempuhi dugaan dalam alam pertunangan ini...
Doakan kami istiqamah dalam mempersiapkan diri menempuhi alam rumah tangga...
dan...
Doakan kami sentiasa diberkati dan diredhai Allah dalam tiap perbuatan kami....
InshaAllah...

" sememangnya jodoh itu rahsia Allah... rasa itu milik Allah... ia akan datang dengan kehendak Allah tanpa perlu dirunsing... dan ia akan pergi bila dikehendakiNya... "

wasalam....

6 comments:

Emma Marinie said...

amboi..hensem lah dia..heee, sesuwaii gitu, makcik yang pakai baju kaler oren tunggu kat gate masuk tu mak long ka....?

effa farhana said...

hehe haa... mak long la... hehe nasib baik ada mak long.. mak ngah... mak lang... depa la yang tlg menyambut... geng2 pulau kerangga xdapat mai... depa ada kenduri pakat...

icha fariha said...

i wanna to be there !! aumm aummm... alhamdulilah sume okeh.. tggu aq blek yep

effa farhana said...

miss u dear, so sila balik cepat untuk agenda seterusnya.. really need ur help haha

Emma Marinie said...

Hishhh depa tu musti kea pi punya, kalau dak Makjang tukar jadi Hulk la...heeee, nanti kalau dah set majlis Nikah habaq awai2 na..buleh kak Emma prepare apa-apa yang patut...

effa farhana said...

InshaAllah kak emma.. akan diberitahu secepat mungkin.. hehe kemungkinan sama macam abang aritue juga... tunggu orang mesir balik dulu.. ^_^