Thursday, September 27, 2012

Dari si pengirim...

Salam...


Pagi nie before Fa pergi lab... as usual fb mesti dijenguk dulu... and ada notification dalam inbox fa... ada warkah pemangkin semangat untuk fa meneruskan langkahan hari nie...

' Cik Effa

"Seandainya kamu tidak mampu melihat kedepan kerana masa depanmu gelap tiada halatuju dan kamu tidak sanggup menoleh kebelakang kerana zaman lampaumu amat memeritkan, Dongaklah keatas (dgn menadah doa) disitu kamu akan dapati satu kuasa yang amat menyayangi kamu, mengambil berat ttg dirimu, menjaga hal ehwalmu, menolong kesulitanmu, mendengar rintihanmu serta melihat segala usahamu... itula ALLAH! Dia tidak mengambil sesuatu darimu melainkan ingin memberi kurniaan (yg terbaik), Dia tidak memberikan kamu rasa dukacita melainkan utk kurnia kegembiraan yang lebih lagi, Dia tidak menyekat sesuatu keatasmu melainkan utk beri anugerah yang lebih lebat, Dia tidak menimpakan kamu sesuatu musibah keatasmu melainkan Dia sayang kamu"


kepada si pengirim..

terima kasih kerna sentiasa hadir dalam tiap kisah-kisah hadapan ku kini... insyaAllah.. akan ku kuatkan hati dan teguhkan semangat untuk terus melangkah... doakan saya....

Wednesday, September 26, 2012

Kisah hati...


Salam....

Bila hati membuka bicara....

Sunday, September 23, 2012

DenganMU aku hidup

Salam....

DenganMu aku hidup...
DenganMu aku mati....
Hanya padaMu ku serahkan kisah hidupku...
Hanya padaMu ku abdikan hati jiwa dan ragaku sepenuhnya....
Hanya padaMu Ya Allah....

Published with Blogger-droid v2.0.6

Saturday, September 22, 2012

Rinduku bersambut...

Salam...

Rindu ku bersambut...
wajah-wajah yang sentiasa bermain di ruang legar minda ku kini terzahir di depan mata....
SubahanAllah... Alhamdulillah... hari minggu ku terisi dengan penuh istimewa ^_^














Langkahku rapuh

Salam...

Maafkan ku Ya Rabb....
Tak sempurna mencintaiMu....
Langkah ku rapuh....
Tapi dalam hati ku hanya cintaMu bertahta...
Kekalkan lah rasa cinta dan kehambaan ku ini padaMu....
Tuhan ku....
Ya Allah....

Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, September 21, 2012

Hari ini...

Salam...
Buat ke sekian kalinya....
bagai ingin mengangkat kain putih...
Bagai ingin mengundur dari tempat berdiri....
Bagai ingin pulang ke tempat asal...
Namun diri tahu keupayaan sendiri...
Diri sedar matlamat asal...
Mengalah bukan sifat ku....
Cuma terkadang....
Diri menuntut waktu untuk bertenang....
Diri menagih teman untuk meluah...
Diri memohon bahu untuk menangis...
Mengurangkan sesak yang menekan akal dan hati...
Semoga perjuangan ini membuahkan hasil...
Untuk ku hadiahkan....
Istimewa buat agama ku... Keluarga ku... Saudara ku dan negara ku....
Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, September 20, 2012

satu dalam episode ku


Salam...

Hidup ini bagai kan satu kisah....
Yang sukar dipahami....
Yang susah dimengerti...
Kadang molek untuk dilalui...
Dan kadang terlalu sukar untuk ditempuhi...
Dalam ramai...
Mampu tersenyum riang...
Dan dalam diam....
Ada duka yang masih bersarang...
Namun langkahan ini tidak sesekali aku henti...
Kerna aku pasti ramai yang menantiku dihujung sana....
Aku yakin Dia menetapkan sesuatu yang indah buatku dihadapan sana....
Pada kisah lalu...
Yang sentiasa mencabar dan mengugat emosiku tika kesepian...
Engkau... Aku anggap sebagai satu cabaran...
Cabaran dalam sebuah kehidupan.....
Pada yang mendatang...
Ku nanti dengan doa dan harapan...
Semoga engkau bisa menghapuskan sisa jernih yang sering gugur....
Mengumpul semangat yang kian cundang berdepan dengan realiti sebuah kehidupan....
Published with Blogger-droid v2.0.6

Saturday, September 15, 2012

Raya celebration in USM

Salam lebaran...

maaf dah lama xup date n3... minggu nie secara jujurnya fa memang busy xcukup tanah nak meng up date n3 disini... so meh fa nak share what going on around me for this week....



 in progress 

tada... nie la hasilnya... minggu nie fa dapat tugas baru...
ditugaskan tuk siapkan backdrop untuk sambutan hari raya 
for civil engineering school... bidan terjun semua nie...
xda istilah tak boleh bagi kita kan kawan2... yeah... chaiyok2...

another pictures during preparation and raya celebration day...
















Sunday, September 9, 2012

Final and closing event...

Salam Lebaran...

N3 kali nie fa nak up date tentang majlis kenduri di rumah fa pulak... mula2 macam malas nak up date tapi bila dipikir kan macam xlengkap pulak kan... so here some picture for the share...









































meriah x?? hehe ok la.. itu je yang sempat fa kongsikan dengan semua our happiness day... congrats both of you abang and kak zatil ^_^