Wednesday, July 18, 2012

Ice Age 4

Salam

Ha.. nie la aktiviti fa hari nie.. dah lama rasanya x kluar tengok movie dengan kawan-kawan... and today.. again gurls hang out day... ( kitaorang iktiraf sendiri ^_^ )
asalnya akak-akak senior ajak dinner dekat juru.. makan ketam.. lepas je makan ketam and solat magrib di masjid kampung sekolah juru... kitaorang singgah perda kejap... niat memng nak tengok movie kalau ada masa.. then bila terpacak depan cinema tue... dalam banyak2 movie... Ice Age yang aling sesuai bila dihitung dengan masa yang kitaorang ada.. ye la..xkan nak balik lewat malam kan... sangat xmanis... so Ice Age... here we comes...

Overall citer nie menarik... fa suka sebab semua criteria yang fa nak ada dalam movie nie...
1. mesti la lawak...
2. haruslah buat fa ketawa..
3. tak berat dan tak perlukan fa pikir banyak...
4. ada adventurer and suspend part..
5. tak buat fa tidor...
and finally... 
6. tak buat fa rasa menyesal bayar and tak buat fa cakap " citer apa tue erk?? motif?? "  

so sape2 yang ada criteria macam fa above.. sila2 la tengok movie nie... segala stress semalam mengadap chemical.. equation... lepas juga malam nie... "sebab saya still budak civil eng"  ^_^

p/s : enjoy learn something new... gain knowledge.. and have fun with it.. no regrets with what happen to me before.. coz now i'm appreciate more myself and people around me.. Subahanallah... Allahhu Akhbar... 

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak Mengetahui."
(Surah al-Baqarah:ayat 216)

No comments: