Wednesday, May 30, 2012

Start focusing on one....

Salam....

Hectic month and year... rasanya tahun nie tahun yang paling mencabar dalam hidup fa setakat nie... bukan mencabar ke arah yang tidak baik tapi semua cabaran itu... memberi kesan yang positif pada diri fa... n3 kali nie macam ala-ala entry nak masuk ke new year kan hehehehe... bukan apa kesedaran tue tetiba timbul bila lihat insan-insan sekeliling, family and kawan-kawan yang tak pernah jemu memberi semangat dan sokongan untuk fa bangun balik selepas terjatuh buat masa yang agak lama... yeah... fa akui fa selesa sembunyikan duka disebalik senyuman tapi dengan keluarga and kawan2 yang rapat dengan fa.. mereka tahu kelemahan fa... mereka tahu isi hati fa... thanks guys sebab sentiasa ada di sisi fa and xpernah biarkan fa alone sepanjang dugaan itu.... sebab tue fa cakap cabaran itu memberi kesan positif pada diri fa... fa dapat nilai and hargai insan yang benar-benar mengambil berat tentang diri ini... Alhamdulillah... Allah tunjukan dan berikan kesempatan untuk fa hargai insan disekeliling fa....

ermmm lama juga rasanya tumpuan or focus pada yang utama nie terjejas dek cabaran and masalah yang melanda...  yeah.. every pain need a time to be heal... and fa rasa cukup la episode sedih berlarutan sampai tika dan saat ini je... and fa rasa kalau fa tak bangun and fight starting from this moment and minutes... i will regret for the whole of my life... kan?? ^_^

So... apa lagi.. jom focus on our goal... jangan sesekali berputus asa... and remember things happen with its own reason... the best way for muslim to accept the situation is by Redha... believe me... once you redha.. Allah will show you the way to face the problem and once you redha... Allah will reward you with something beyond your expectation... InsyaAllah... ^_^






p/s: tak pernah kesal dengan apa yang berlaku.. sebab yakin ada hikmah yang maha agung disebalik nya... berharap dugaan itu menebalkan iman di dada dan mendekatkan diri pada yang Esa... insyaAllah ^_^

2 comments:

BudaKamponGugup said...

CHAYOOOKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!

effa farhana said...

chaiyok2 jugak ^_^