Sunday, May 6, 2012

BOOK for this May.. ^_^

Salam...


finally... finally and finally dapat juga fa up date n3 untuk kali nie.. syukur... ^_^ banyak kali juga fa cuba sign in blog nie.. tapi sukmo error..huhu kebetulan dah nak tido dah nie.. and teringat sal blog ku.. so tepat jam 4.27 am fa cuba sign in skali lagi and.... dapat... yes.. alhamdulillah... teruja nie..sebab dua hari dah xmenaip.. pagi nie dapat menaip... hehehe...

Bukan apa... fa nak share satu buku yang bagi fa personally dah lama fa nantikan... asalnya nak beli Doctor In The House version tapi memandangkan ongkosnya x cukup and bajet for this month cukup2 makan je...terpaksa la juga beli Doktor Umum version... Doktor Umum pun best apa.. xda beza pun.. yang membezakan hanyalah bahasa... yang penting isi dalamnya... itu yang perlu dibaca.. dipahami.. di renung dan di fikirkan bersama... gaya bahasa Tun yang santai dan bersahaja betul2 buat fa rasa ringan and santai baca buku nie... ^_^

setakat nie dah suku dah buku nie fa baca... so far.. through this book.. i can say that Tun yang fa kagumi rupanya seorang yang lemah lembut peribadinya and at the same time tegas dan berpendirian tetap.. well kalau xda ciri2 leader ship mcm tue how can he build Malaysia as we can see now right?? Fa adalah salah seorang generasi yang lahirnya dibawah pimpinan Tun hingga lah Tun bersara.. kini sudah 2 orang pemimpin telah memimpin Malaysia dengan corak dan gaya yang tersendiri selepas Tun bersara... tapi bagi fa... susah untuk dunia mencari pengganti pemimpin seperti Tun.. cara beliau berfikir... bertindak... dan berkerja... semuanya anugerah dari Allah buat beliau...

Opss n3 kali nie bukan berbaur politik ok... bila berbicara bab-bab politik fa lebih selesa berundur kebelakang setapak and memerhati dari jauh... motif??? fa membesar disekeliling penyokong parti2 yang berbeza beza... dalam diam fa dengar and fa berfikir apa yang mereka-mereka perkatakan antara satu sama lain..  apabila otak mencerna dan menghadam semua itu.. berundur setapak kebelakang adalah pilihan bijak yang fa rasa terbaik buat diri fa...( undi itu rahsia ^_^ ) 

Agak sedih juga la tak dapat yang the real version tapi akan ku cuba juga beli one day hehehe.. maybe next month haha insyaAllah...^_^

No comments: