Friday, April 20, 2012

Seharian di Parit Haji Taib

Salam

pejam celik pejam celik dah masuk hari jumaat... memandangkan hari nie hari jumaat... kompom2 la susah gile nak bangun pagi... kemalasan di tahap maximum... so nak masuk lab ke x nak?? ermmm guling-guling atas katil sambil pikir nak masuk ke x lab.. ermmm last2 jam dah tunjuk angka 9... yes.. xyah masuk la... hahaha.. alasan: klau masuk pun xsempatnya nak buat test... ^_^

so aktiviti untuk hari nie ???
lepas je breakfast dengan rumate fa.. kami gi settle official work untuk hari nie... hari nie dapat info.. arinie juga gi settle.. xbaik kan tangguh keja... so baik buat dengan kadar yang segera... ^_^

Dalam kul 11 lebih and after settle kerja kitaorang tadi... rumate fa ajak g bagan serai.. kami plus 2 orang gi kawan baik kami bergerak la ke bagan serai and alang2 ada di sana kitaorang pun drop by la kejap (kejap ke?? dari zohor sampai asar la jugak kejapnya tue) kat parit haji taib... heee... bestnya arinie di parit haji taib is ....asam pedas keladi.. sedap and serious sedap.. 1st time makan and tanpa segan silunya tambah 2 pinggan nasi... (mimpi asam pedas keladi la malam nie.. ^_^")

pas je makan and solat zohor... kami berempat ada aktiviti yang best punya... iaitu...

ce teka....^_^

hint lagi nie....
hehe mancing lew... tue ikan 1st yang my friend dapat...

haruslah berpayung.. jam menunjukan pukul 3 kot time tue.. ^_^

yeay.. ini ikan saya yang pancing ye.. ^_^

my best friend yang tengah khusyuk memancing.. ^_^

next aktiviti pas mancing... mengait buah.. semangat x?? 6_^


after kait 3 biji buah... baru kitaorang tahu buah yang kitaorang ingat buah mempelam tue rupanya bukan buah mempelam tapi buah machang... hehehe... kecewa2... ^_^"

After asar... for the final aktiviti untuk arinie adalah.. kitaorang round and jalan2 kat parit haji taib nie.. berteman kan si comel rayyan.. hehe ramai juga orang kampung kluar petang2 nie.. no wonder la sebab cnie nya environment sangat tenang and best... ^_^

:: ketenangan dalam hati dan jiwa itu penting.. bila jiwa kita tenang baru lah akal dapat membezakan yang baik dan yang buruk... bila akal dah tenang baru lah segala keputusan dapat dilakukan dengan bijaksana.. akhirnya... hati akan menerima sesuatu dengan redha... :: -abang-


No comments: