Friday, January 13, 2012

Salam...

Hello Friday!!! wah semangat klu sampai hari jumaat ye... hehehe of course la... esok kan weekend..
weekend = cuti..
cuti = xda lab..
xda lab = leh rest...
leh rest = boleh malas2
boleh malas2 = happy ^_^
Hahaha... suka2..

Semalam lepas jumpa Dr aka my supervisor..fa pergi jumpa couch fa untuk weekly monitor & checking my body... wah.. sangat tidak disangka2... my weight and everything already loose... sangat happy... dah lama kot xnampak angka tue kat penimbang fa hehehe... Alhamdulillah... baru cuba seminggu dah ada perubahan.. itu la.. sebagai orang Islam.. kita mesti usaha.. dan ikhtiar... kemudian tawakal dan berdoa... InsyaAllah ada hasilnya... ^_^ disebabkan betul2 ada hasil... Fa rasa better fa bagitau semua... selfish sangat kan klu fa simpan sorang2... hehe Benda baik kan... kena la share.. ^_^ Fa sebenarnya tengah on this program

Yap Herbalife....

Tahu.. 1st thing dalam fikiran korang semua mesti..

- Mahal la....
- xmembazir ke??
- xrugi ke??
- ala... klu bersenam pun boleh kurus jugak kan... free lagi...
- sama je macam product yang len... xmakan memang la kurus...
- boleh ke berkesan??
- boleh ke disiplin???

dan banyak2 lagi kan... fa pun macam tue juga dulu... macam2 yang fa pikir... tapi dah cuba sendiri baru fa tahu kelebihan dia... keberkesanan dia... fa sendiri xsangka fa akan turun sebegini... sebenarnya Herbalife nie bukan la product kuruskan badan tapi..... Herbalife nie product nutrisi.. dia akan bagi nutrisi pada badan... then bila badan sihat... cell2 badan sihat.. proses bakar lemak akan berlaku secara semula jadi... Dia juga mengajar kita cara pemakanan yang teratur.. how much water your body must take... how importance breakfast and meal... dan yang paling penting product nie lansung xbenarkan kita SKIP meal... wajib ambik nasi sekali sehari... haaa.... serius fa dah cuba seminggu and my weight loose 2 kg ++ nie 1 week.... amazing wright??? I take my breakfast... My lunch.. and My dinner... and I don't do any exercise sebab terlalu busy with my work.. but still I can loose my weight...

Sebenarnya kita perlukan diet yang betul untuk badan kita then baru la badan akan sihat dan xda la our body jadi kilang simpanan lemak... Selama ini kita xpernah tahu apa yang perlu dan harus kita makan.. ye.. korang mesti cakap ala.. ikut je piramid makanan tue... haaa... memang ikut piramid makanan tue tapi dalam amount yang macam mana??? brapa banyak kena makan buah?.. sayur... sebiji?? sebakul?? setong?? Dalam product nie.. kita akan di provide kan sekali dengan couch yang akan ajar diet yang betul.. specific and khas untuk kita... (based on our body weight etc)... she will monitor kita nya healty.. and every week akan ada body scan untuk tengok perubahan kat body kita... nasihat fa.. kalau betul2 nak guna product macam nie.. biar la kita ada couch yang boleh guard kita and monitor kita... xda la kita syok sendiri & hanyut nanti hehe at least kalau kita ada apa2 masalah.. kita boleh terus tanya dia... my couch?? fa sangat lucky sebab dapat couch yang sangat2 baik and helpful macam kak ct... bilik dia dekat je ngan bilik fa.. so klu ada apa2 masalah fa just knock her door hehehe best kan??

ye ..banyak cara nak loose weight... sama ada secara sihat atau tidak.... kita merokok pun boleh jadi kurus kan?? tapi nak ke merokok?? dah sah2 kita tahu merokok tue membahayakan kesihatan.. so pikir la apa yang terbaik untuk diri kita okey?? Selamat ber' weekend... ^_^

wasalam...


1 comment:

LanaBusyBee said...

kak tun pun penah amek herbalife seblm kawen dulu,mmg hasil memberangsangkan...tapi tudia la, xmenahan, dulu murah lagi, skrg xmampu dah den hahaha...la ni kak tun amek teamix ja, teamix dia besh ^^