Monday, January 9, 2012

new experience.. ^_^

Salam...

Selamat Pagi all ^_^ macam mana your last Sunday?? gempak tak??? hehe Fa nya misi untuk this weekend xtercapai la.. huhu kononnya nak rest puas2.. tapi naaaa.... xdapat... nak tahu sebab pe?? sebab weekend fa terisi dengan activity yang superb best ^_^

Macam yang korang tahu last Saturday fa dengan kawan2 g jalan2 dekat Penang kan...? sampai je di bilik dapat pulak massage from one of my senior... invited me to join one of STS kat Sunway Carnival.. STS tue apa?? ermm fa sebenarnya xnak bagitahu secara official lagi apa yang fa tengah buat sekarang nie.. sebab nak tengok hasil dulu kan.. then dah yakin dengan product tue baru berani nak announce kat korang2 sume...ye la... kita mesti bertanggungjawab dengan semua yang kita lakukan... even apa yang kita sampaikan pun kita mesti take it as our responsible... lagi satu... fa masih baru dengan product nie...knowledge sal benda nie pun kurang.. so xnak la cakap banyak2 sebab nanti wrong information fa juga yang kena :)

Secara generalnya fa tengah cuba satu product kesihatan nie.. company nie bukan la company medicine tapi company nutrisi... menjaga dan mengajar cara permakanan yang betul... penting tue.. apa yang kita makan.. itu lah badan kita kan.. so.. badan nie sebolehnya nak pakai lama.. saya masih muda ok.. masih banyak benda baru yang saya nak explore... hehe so xnak la nanti awal 30 or late 20 dah sakit2 sana sakit2 cnie...

bak kata senior fa...

'as a muslim nie ikhtiar and usaha kita.. selebihnya kita serah pada Allah... ^_^ '

Fa baru cuba product nie masuk hari nie dah 4 hari... so far all the positive sign shown drastically... ermm bukan takat diri makin rasa energy and light tapi juga attitude.. Fa still lagi student kan... normal la bangun lambat... kan..kan kan.. hehe malu nak ngaku... pas Subuh tue confirm2 la tido balik kan... ye la dah tido pun 3 4 pagi nak siapkan segala bagai keja... tapi bila guna product nie nak xnak lepas subuh kena terus start berjaga sebab kena ambik breakfast and water untuk pagi and xboleh miss (klu dulu breakfast merangkap lunch..sebab bangun lambat so breakfast pun lambat hehe.. ish..ish.ish buruk betul perangai..^_6) tido pun xboleh lewat... wah... hidup saya semakin teratur... hehe dah x masuk lab lewat lagi... :) nak tahu pe lagi pro and con product nie nanti fa citer erk.. sebab fa pun baru guna kan so biar fa alami dulu then I will story mory k ^_^

we are so lucky because baru first time pergi STS dah dapat masuk bilik VIP and personally talk with this women.. this women is an amazing women... her income per month is around 800 thousand.. debakk kan... dia nie president team ... yang sorang lagi tue kawan fa... tengah sesi soal jawab ^_^
nie pulak akak senior kitaorang kat kampus.. akak nie dah abis phD and becoming a lecturer for USM.. hebat kan hehe.. baik and ramah sangat orang nya hehe dia pun guna product nie..

and yang paling best.. sume akak2 and orang2 yang terlibat dengan program nie sumenya superb baik and ramah !!! hehe (extra point dapat kenal lagi ramai kawan ^_^)

Bagi yang nak tahu sal product nie... ce jenguk blog nie... maybe dapat bantu korang nak paham lagi apa yang fa merepek and merapu sal product pe dari tadi tue hehehe...

ok la..nak kena bersiap gi lab dah nie... nanti kita merepek2 lagi ye... ^_^

Wassalam ...

No comments: