Monday, December 31, 2012

Dalam kesibukan itu...

Salam....


Dalam kesibukan itu ...
sedar tak sedar muncul kembali sesuatu yang lama hilang dari pandangan mata... 
hati sejuk seketika...
terubat rindu melihat wajah lembut milik wanita itu... 
wanita yang suatu ketika dahulu pernah aku tatap dan aku hormati setanding ibu ku sendiri... 
tak pernah lekang dalam tiap2 doa ku untuknya walau di mana pun dia berada... 
mengharapkan engkau sentiasa bahagia dan sihat selalu.... 
walaupun setelah sekian lamanya terputus kabar... 
Akan sentiasa ada kamu dalam tiap doa-doaku... 

p/s: hari nie en Tunang membebel lagi sebab saya degil tak nak makan ubat... sigh~ farhana dengan ubat memang tak boleh dekat la en Tunang... heee... kuat membebel betul kamu nie ye en Tunang... ^_^"

Sunday, December 30, 2012

Birthday Boy... ^_^


Salam....

How's your weekend? hopefully everyone ending your weekend with smile so do me... Alhamdulillah ^_^
Yesterday is my en Tunang Birthdays...He got a lot of surprises and present and for sure smile company him for the whole day... (but sometime he membebel jugak la.. cause that day I'm not in a good condition plus tak nak makan ubat... plus degil xnk rest so one of the method he can do to make me eat the panadol is "membebel and tegas"... cuak terus telan 2 biji panadol... ) ^_^"..

here the list he got yesterday for his birthday.... (untung la ^_^)

1. He got a new wallet and belt which I include in our hantaran...
2. He got his new Liverpool jersey which I bought during my family trips last week...
3. He can celebrate his birthday with his family and me... new experiences for me as well... cuak but I find myself comfort with his family.. everyone welcome me and treat me very nice... conclusion is I'm glad Allah meet me with him and so that I can meet with this nice and warm family... Alhamdulillah....
and most importance is
4. He half taken me.... Alhamdulillah....

Our day end by treating him one slide birthday cake before he send me back to USM... 

Happy Birthday en Tunang... 
Semoga dimurahkan rezeki... 
di panjangkan umur...
di kuatkan iman... 
di beri kesihatan yang baik...
dan sentiasa diberkati dan dirahmatiNya dalam tiap-tiap pekerjaan yang awak buat...

Doakan yang terbaik buat saya dan awak... kita...





wasalam....




Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, December 28, 2012

around the corner

Salam....

Sedar tak sedar dh nak habis satu semester dah and means exam just around the corner... Fa ada 1 paper for this sem... Saja add on one subject for adding extra knowledge heee... Sementara mampu baij belajar dan terus belajar kan...

Memandangkan exam just around the corner... Mood study men'study kan diri pun bermula.... But.... Today not a good starter for me to do a revision coz fever come and saying hello to me... :( so for today... Choose the easier chapter for revision... Good luck ^_^

p/s :: normally I got roses... But today morning a bucket of daisy acompany me to do a revision... Thanks en tunang... ^_^

Published with Blogger-droid v2.0.6

Wednesday, December 26, 2012

Nota Kecil Biru



Salam....

Selamat pagi.... awal-awal pagi nie terasa segar pulak walaupun mata hanya dibenarkan tido jam 5 am tadi...  kenapa 5 am? haruslah kerna kerja yang menimbun yang perlu diselesaikan dengan kadar yang segera agar 'list to be done' dalam nota kecil biru itu tidak memanjang seperti selalu... ^_^
  
Dinginnya air Subuh benar-benar menyegarkan seluruh anggota badan... As usual, segala macam kerja yang menuntut di selesaikan hari ini tercatat di atas nota kecil biruku itu.... ermmm banyak juga nie yang perlu di settlekan setelah cuti panjang yang berlalu... will try my best to done it all by today... chaiyok2 ^_^



"masih tersenyum dan terkedu hingga ke saat ini.... 
Alhamdulillah.... 
kalimah yang tak pernah lekang dari bibir hingga ke detik ini....
tanda syukur yang tidak terhingga dari hambaMu ini...

hati sebak dengan kebesaran Mu...
diri sujud dengan anugerah Mu...
Tak pernah terdetik akan mememuinya lagi...
Namun kurniaan Mu ini bukti keagongan Mu...
Bukti kekuasaan Mu....
Bukti kasih sayang Mu

Jadikanlah rasa ini penguat keimanan kami pada Mu Ya Rabb....
dan janganlah Engkau jadikan kami lalai dengan nikmah Mu ini...
kerna kami anak-anak Adam yang lemah... 
yang penuh dengan ruang-ruang untuk melakukan kesilapan...."
                                                                                               :: effafarhana,7.33 am ::


Tuesday, December 25, 2012

:: kemalasan ::



Salam...
Masih mencari mood untuk masuk dapur membakar kek...
Lamanya mencari mood tue sampai sekarang tak jumpa2 lagi... Heee ^_^
Nampak gaya next cuti la pulak sambung mencari mood tue...
Cuti dah sampai penghujungnya... Kerja pun dah melambai lambai memanggil...
Kemalasannya.....
So n3 untuk kali nie... 'Caca merba'... Teeettt...
Wasalam....
Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, December 24, 2012

The day its begin....

Salam....

Alhamdulillah... i have move to another phase of my life... last Saturday... so let this pic story ok... ^_^

the preparation start with my home made pelamin.... done by my mum and my bff... inspired by me... thanks all cause try your best to fulfill my request... ^_^


Then continue baking cake and fruit tart.. awesome... gurls... you really help me a lot... thank you so much dear....



This is a half of my hantaran done by my mum herself... my tear drop when looking at my hantaran... she done it with love and I'm really move with it... she always be with me no matter what.. support me in all direction... have no word to describe how much I love u mum... thanks mak... love u soo much....




Okey...let the day begin....^_^

makeup done by my cousin.. thanks kak atun make me beautiful on my day... ^_^


















Saat masa terhenti seketika....




Alhamdulillah... dah mampu bernafas kembali... saat tue juga getar terasa... getar untuk menempuhi phase yang baru ini... 


Get support from both family from begining until now Alhamdulillah... 




and officially... presenting here is my en tunang... ^_^


ramai kawan2 yang bertanyakan tentang kami... sejujurnya perkenalan kami tiada aturan dari sesiapa... ianya aturan dari Allah... perkenalan di hari pertama dalam bulan Ramadan yang penuh Barakah itu membawa kami hingga ke hubungan yang sekarang... kami pilih untuk berkawan dalam diam kerna masing2 punya kisah lepas yang mengajar kami untuk lebih berhati2 dalam tiap perbuatan kami.... Alhamdulillah... dengan izin Allah dan restu dari kedua keluarga dari mula hingga kini membuatkan segalanya berlaku dengan mudah dan lancar... perkongsian hari ku ini... fa kongsi untuk tatapan semua kawan2 yang tak putus2 bertanyakan siapa en tunang fa yang misteri itu... kini terjawab sudah... ^_^ 
fa mohon doa kalian untuk doakan hubungan ini kuat dah dirahmatiNya....
Doakan kami kekal hingga ke Jannah....
Doakan kami kuat menempuhi dugaan dalam alam pertunangan ini...
Doakan kami istiqamah dalam mempersiapkan diri menempuhi alam rumah tangga...
dan...
Doakan kami sentiasa diberkati dan diredhai Allah dalam tiap perbuatan kami....
InshaAllah...

" sememangnya jodoh itu rahsia Allah... rasa itu milik Allah... ia akan datang dengan kehendak Allah tanpa perlu dirunsing... dan ia akan pergi bila dikehendakiNya... "

wasalam....

Saturday, December 22, 2012

the day im waiting for....

Alhamdulillah....

Syukur di atas segalanya....
Syukur segalanya berjalan dengan lancar....
Syukur dengan nikmat dan anugerah ini...
Semoga hubungan ini diberkati dan dirahmatiNya....
Semoga ini yang terbaik buat kami....
Doakan yang terbaik buat saya dan en tunang..
(Terkedu seketika....)
Status yang tak pernah ku sangka akan ku raih sepantas ini...
Segalanya berlaku dengan pantas tanpa sedar...
Sebelum ijab kabul datang menyapa...
Masih panjang aturan dalam list ku...
Petanda...
Masih banyak yang perlu aku persiapkan...
Masih banyak yang perlu aku lengkapkan...
Diri.... Mental... fizikal...dan Ilmu di dada...
Masih banyak kekurangan diri yang perlu dibaiki...diisi...dan dibetulkan...
Semoga diri sentiasa istiqamah dalam perjuangan ini....
Insha Allah..


::: Alhamdulillah... Syukur yang tidak terhingga.....
SesungguhNya Dia lebih mengetahui tiap-tiap yang terbaik buat hamba hambaNya... 
Alhamdulillah.... ^_^ :::

Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, December 20, 2012

hukum karma

Salam.....

Dulu di tempat itu sedaya upaya Diri ini memerah otak untuk mengisi tiap-tiap kekosongan dikertas itu.....
Tapi kini...
Tempat yang sama duduki oleh mereka mereka mengambil tugas yang sama sepertiku dahulu....

Masa mengubah posisi setiap manusia....
Dan pilihan untuk berada di mana...
Terletak pada diri sendiri....

Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, December 17, 2012

finally...

Salam....
4.03 am....
Mengalah dengan diri....
Mata xmampu dibuka lagi setelah seharian bersengkang menyudahkan semua persediaan dirumah sebelum pulang ke kampus... Bersambung dengan perjalanan yang panjang di highway.... Plus hujan sepanjang jalan...
Belum sempat rehat.... Memaksa diri sekali lagi untuk study.... Gara2 Gentar dengan ujian hari esok.... Semoga semua pekerjaan ku ini diberkatinya....
Alhamdulillah... Syukur dengan nikmat yang tidak terhingga ini Ya Rabb....
Published with Blogger-droid v2.0.6

Sunday, December 16, 2012

everything will be extra....


Salam....
Baru je sampai dibilik tercinta... Masih berbaki kurang dari setahun lagi insyaAllah fa akan bertapa di sini...
Baru je balik dari kampung... How's my weekend? Superb busy.... But alhamdulillah everything almost finish... Tired but satified with the outcome... And again... Alhamdulillah..Everything goes smoothly until now...
Next.... Test mini project and presentation.... ^_^"
Need extra focus on my work for this weekend..so effafarhana... Please prepared urself for extravaganza superb busy this weekend ok....
Pray for me.. ^_^
:: rindu mak abah lagi walaupun baru je balik dari kampung... ::
Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, December 13, 2012

awas.. kalau gula tinggi dalam darah anda...


Salam....
Macam suspen je kan title tue... Hehe... Gula tinggi dalam darah yang di maksudkan tue bukan penyakit ye tapi sebenarnya nak maksudkan darah manis...
Sejak semakin menghampiri nie sume beringatkan fa supaya be extra carefully... Katanya darah manis.... Hehe ^_^"
Setahu fa darah manis for someone yg getting married soon.... But im not yet getting married but close to that.... InsyaAllah....
So just accept it as a joke je la... But tadi dalam lab... Something happen... Acid yg slalu fa guna tetiba memercik.... Lucky im ok coz wearing glove and other safety cloth.... Mybe sebab careless juga kot but as i know myself is very particular in safety... So moral of story... Be carefull and always carefully... Especially to those who is categories as 'darah manis' hehe... ^_^
Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, December 10, 2012

semakin mendekati...


Salam....

semakin hari semakin menghampiri 2013... cepatnya masa berlalu....
rasa macam semalam jer daftar master...
rasa macam semalam je mengenali dunia...
rasa macam semalam je mengenali erti kehidupan sebenar
dan...
rasa macam semalam je mengenali dia... ^_^

yap.. fa sekarang dah start counting day for the another step after the beginning...
it totally goes very fast until me myself also can't believe it... Alhamdulillah... like one of my sis said...

" Kalau itu kehendakNya... Tak ada cara lain lagi selain itu... masa bukan pengukur... jarak juga bukan penentu... kalau dah itu yang terbaik..everything will goes smoothly until kita sendiri xda alasan untuk menolaknya.... yakin lah dengan apa yang dah berlaku and just follow the flow with Tawakal and Doa.. lagipun jodoh yang baik... tak perlu dirunsing... Doa dan terus doa yang terbaik... "

preparation??
Alhamdulillah almost done... get a lot of support and help from my parents, both family, close friends and him (yang selalu up date and tanya apa yang saya dah buat and apa yang belum lengkap lagi... so particular and detail awak nie ye en .... please stay walk with me until infinity ye  ^_^ )... but less is more... sentiasa ingat pesanan mak...

"bersederhanalah dalam semua perkara.... jangan tamak dan hiduplah dalam bersederhana..."

Always keep in my mind.... insyaAllah ^_^

Ok lah... itu je rasanya yang sempat fa update untuk hari ini.... banyak yang memanggil nie... lab report and test still have a lot waiting for me to read and marking... ^_^" 
Finally... pray for me all... pray I can face and finish all those things smoothly... insyaAllah...^_^

- Ketetapan Allah itu adalah yang terbaik... 
membuktikan kebesaran Dia... hingga menitiskan butir-butir jernih di pipi hamba-hambaNya yang dibukakan hati untuk melihat kebesaran dan kekuasaanNya itu..... -
:: effafarhana  9.55 am::




Friday, December 7, 2012

2.28 am

Bila rindu munculkan diri...
Tandanya sayang sudah bertamu....
Bila yang molek dilihat molek....
Tuntun lah ia ke jalan yang benar...

Semoga pemulaan itu permulaan yang baik....
Dalam mencari pengakhiran yang indah....
InsyaAllah...

::bila rindu mula menyapa.... Hanya doa penganti kata... Penyerahan sepenuh penuhnya pada yang Maha Mengetahui... ::

Published with Blogger-droid v2.0.6

Wednesday, December 5, 2012

semakin hari semakin lelah..

Salam....

Tuntutan kerja semakin hari semakin bertambah... really need a vacation.. cameroon highland... the best place for me to release all the burden.... really need a break... ^_^ demandnya saya... And at the same time im also counting day for something big for me for this year... try to complete all the list and prepare it as good as i could... ( hopefully everything gonna be fine .... masa xcukup nak prepare coz kerja di kampus yang bertimbun2 plus a lot of test papers and lab report need to be marking)... hopefully its gonna be a wonderfulness day for me.. him... both family and my close friends.. InsyaAllah... excited plus seram... but so far Alhamdulillah everything just going smoothly.. from my side and also his part... both family also give a lot of support to us... Alhamdulillah....

 I believe in faith... and I put all my life part in His hand cause I believe He knows what is the best for me....
Allah knows what is the best for me.... 

Letaklah sepenuh penuh kepercayaan pada Allah...
Serahlah semua jalan hidup kita padaNya...
Yakinlah pada ketetapanNya...
Bermunajatlah padaNya...
Mohon yang terbaik disisiNya buat kita....
InsyaAllah....
dengan Rahmat dan kasih sayangNya...
Anugerah yang tak terhingga bakal di raih kelak....



p/s: Dalam kegembiraan... jangan terlalu bersenang... kerna bersederhana itu lebih baik....kita hambaNya yang lemah... tak mampu melihat apa yang dihadapan...oleh itu beringatlah dalam tiap2 perkara... jagalah batas2nya sebaik mungkin ... kerna takut kelak...perbuatan kita mengundang kemurkaan Allah....


Saturday, December 1, 2012

Tak terungkap kata

Salam....

Hadirnya dugaan kadang kala melemahkan kudrat....
Namun disebalik dugaan... hikmah datang mengangkat iman...
Meninggikan redha...
Menguatkan jiwa....
Dan bila redha dan pasrah bersatu....
Hati mula melihat sesuatu...
Kuasa yang Maha Agung....

Tak terungkap kata....
Tak terungkap rasa....
Datang tanpa diduga arah masa dan tempatnya....
Membuktikan kebesaran Illahi....
Sesungguhnya Dia sebaik baik penentu dan perancang....
PadaNya jua ku pohon....
Agar dihadapan ini diredhai dan diberkati..
Sebagai permulaan yang baru...
Dalam mencari Firdausi....

Wassalam....

Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, November 26, 2012

November + Disember 2012 = hectic....

Salam...

Sedar tak sedar dah hampir ke penghujung November sudah... Disember bakal hadir... maknanya kerja banyak lagi yang perlu disiapkan... perlukan usaha yang lebih gigih dan tekun... ^_^"



BUT at the same time... I'm also counting day for something which is also need an attention from me... hope everything will be going smoothly insyaAllah.... ^_^



Tuesday, November 20, 2012

Yahudi Akan Kalah.... Pasti....

Salam....


Jam di hujung lappy menunjukan pukul 4.40 am... kerja yang menimbun mengheret diri ini hingga ke pagi hari... sebelum tido... hati di tarik untuk melihat perkembangan saudara-saudara di Palestin... Blog Aman Palestine menjadi pilihan... Israel seperti lumrah bertindak kejam ke atas saudara-saudara ku... wanita dan kanak-kanak menjadi mangsa yang secara jelasnya menunjukan sikap pengecut orang-orang Israel... sayunya hati melihat mereka... tapi disebalik itu... tersemat rasa bangga dan kagum dengan semangat-semangat saudara-saudaraku disana... Subahanallah.... tingginya semangat jihat mereka.... teruskan berjuang saudara-saudaraku... kami disini sentiasa menyokong kalian... dalam doa dan insyaAllah juga dalam bantuan kemanusiaan....

Sedang membelek artikel-artikel dalam blog Aman Palestin... tertarik hati ini dengan nukilan dari Abumohd... jom sama-sama kita renung dan pahami isi-isinya....

"Aku harap sinar baru di Mesir tidak akan menjadi kegelapan kepada Israel", itulah kata-kata terakhir, Benjamin Ben-Eliezer, bekas menteri rejim Zionis Israel, dalam ucapannya kepada radio tentera rejim itu, tidak akan ada kerehatan semua rakyat Israel selepas ini, Mubarak telah diguling dan tidak akan bangun semula, Republik Arab Mesir tidak lagi menjadi sekutu strategik rejim Israel atau lebih tepat lagi ejen tentera Zionis-Amerika Syarikat. 

Tak kira siapa pun yang akan naik menjadi presiden baru Mesir, kemungkinan-kemungkinan buruk pastinya akan menjadi igauan rejim itu, sekiranya menang Shafiq atau Musa, pastinya sebuah revolusi akan meletus kembali kerana apa yang rakyat inginkan hanyalah pemimpin yang memihak kepada rakyat bukan musuh mereka, sama ada Ikhwan Muslimin menang atau tidak masyarakat akan tetap memilih untuk tidak tidak bergantung kepada Amerika, kerana mereka semua sedar bahawa cara terbaik untuk mendapat sokongan masyarakat umum adalah dengan membebaskan negara dari cengkaman Yahudi. 

Bukan Israel sahaja yang menonton keputusan pilihanraya, malah negara-negara Arab cukup takut dengan perkembangan penguasaan kelompok Islam ke atas Mesir, kerana mereka amat mengetahui sekiranya kelompok tersebut memerintah akan tersungkurlah rejim-rejim yang memerintah dan tidak akan ada lagi individu yang zalim atau keluarga tertentu sahaja yang akan memerintah selepasnya.

Jika kuasa besar rejim Zionis Israel kalah besar pada kali ini, maka rakyat Palestin akan menang besar, seandainya kelompok Islam menang, isu Palestin akan menjadi isu utama negara-negara Arab amnya, dan bagi negara Mesir ia adalah isu asas yang tidak boleh bertolak ansur, kerana mereka telah menjadi sebahagian dari isu tersebut, berjayanya Mesir maka akan berjaya semua dunia Arab, sekiranya lemah maka akan lemah semua dunia Arab, Mesir hanya akan kembali menjadi lemah seandainya mereka kembali kepada sisa-sisa perjuangan rejim Mubarak yang diwarisi dari Abdul Naser dan Anwar Sadat atau mereka yang seperti mereka. 

Kesimpulannya, kegelapan bagi Israel adalah satu kepastian dan ia semakin hamipr dan ia benar-benar semakin hampir, Mesir sedang berada di ambang kebangkitan sebenar yang belum pernah di tempuh sebelum ini, kerana apa ? Kerana Mesir sebelum ini telah pun mengukir sejarah agungnya, mendapat penyaksian khusus dari Nabi Muhammad s.a.w, sememangnya terkenal menonjol dari kalangan bangsa Arab dan dunia, khususnya pengkongsian pembebasan negara-negara Arab, yang penuh dengan liberalisasi, rasuah dan penaklukan Barat, akhirnya kita sebagai umat Islam mestilah teguh percaya bahawa Islam akan kembali gemilang dan percayalah rejim Zionis Israel akan runtuh seruntuhnya, adakah kita masih ragu-ragu dengan kenyataan ini ? 

from : Aman Palestin

Monday, November 19, 2012

Gaza Bumi Bertuah...

Salam....
Photo: WARNA PAGI | Ya Allah selamatkanlah saudara kami di Palestin. Semoga Allah mendengar rintihan kita di pagi Sayyidul Ayyam 2 Muharram ini.


Jari tergerak menaip dikala hati dirundung sebak dan marah melihat saudara Islam ditindas dan dizalimi... Ukhuwah Islam... walaupun tak pernah bersua.. namun Iman dan Islam membuatkan hati ini terguris dan marah melihat saudara-saudaraku diperlakukan sebegitu rupa... Besarnya erti sebuah persaudaraan dalam Islam..

" Bumi Palestin dan Syria adalah Bumi penuh barakah. Tempat di mana tinggalnya ramai alim ulama' dan para huffaz al-Quran. Kerana itu Allah membeli nyawa dan kesengsaraan mereka dengan kematian di dunia untuk mengurniakan kebahagian kepada mereka di alam akhirat. Kamu melihat dan menyangka mereka mati, walhal mereka sebenarnya hidup di sisi Allah. Janji Allah itu pasti. Beruntunglah kamu wahai golongan yang ditindas! "
- Imam Muda Hassan -

Tiap-tiap saat membaca perkembangan saudara-saudara disana melalui sahabat di Gaza... sayu... hanya doa yang mampu diri ini iringkan... walau apa pun yang terjadi... hati teguh mengatakan Allah ada bersama kita... walau sedih melihat ramai saudara muslimah ku gugur... jiwa tetap yakin dengan pembelaan dariNya... walau sebak melihat anak-anak berlumuran darah... iman tetap yakin dan teguh percaya dengan janji-janjiNya...

Buat ke sekian kalinya hati terkesima dan tersentuh dengan semangat sahabat di Gaza... ada yang ingin menolong dia dan keluarganya keluar dari Gaza.. namun jawapannya....

' will not leave my house, kena stay sini defend bumi kita la ' 

 SubahanAllah... kuatnya semangat jihat mereka... termengu seketika... jika dibandingkan diri ini dengan jiwa2 mereka... ternyata jauh berbeza... mereka diuji Allah dengan seluruh benda yang mereka sayang.. namun diri ini sekadar secebis rasa yang belum ada jaminan adalah yang terbaik untuk ku... 

Dalam sebak dan marah... terfikir juga apa yang mampu dilakukan oleh hamba Allah yang lemah ini untuk membantu saudara-saudara disana.... Finally... 

Boikot atas nama persaudaraan Islam!!!!

Photo

Restoran:

KFC
Arbys
McDonalds
McBurger
Pizza Hut
Chilies
Hardees
Paridies
Pizza Little Sitzer
Jack in the Box
A&W
Kantez
Baskin Robbins
Wimpy
Dominos Pizza
Texas
Slizer
 
Produsen Makanan & Minuman AS:
Minuman:
- Pepsi dan anak perusahaannya: Mirinda dan 7up
- Coca-Cola dan anak perusahannya (Anda kalau membaca tulisan Cola-cola dari belakang botol, akan tertulis: no Muhammad, no Mecca): Sprite dan Fanta

Produk Hanes and Crystal: Mayonnaise, Kecap
California Garden and Warner & Lambert
T-Shirt, Sepatu: Semua baju dan sepatu merk Nike (pernah tertulis kata "Allah" dalam sebuah produknya), Adidas, Kate dan Calvin Klein

Peralatan Listrik : Power, Union Air, Clifinitour , Admiral, Harmony, Alaska, Duncan, Motorola, Alcatel.

Baterei: Everydy, Energizer dan Doorsill

Mobil: Ford, Chrysler, Hammer, Chevrolet, Puck

Dan Semua produk General Electric

Perusahaan-Perusahaan AS yang mendanai Zionisme Internasional:

A & M FOODS
A & W BRANDS
A. CAMACHO, INC .
A. ZEREGA'S SONS
A. PANZA & SONS
A.E. STALEY MANUFACTURING COMPANY
A.J. ALTMAN
A.L. BAZZINI CO
A ARHUS, INC
ABBA AB BEIJER COMPANY
ABCO LABORATORIES
ABEL & SCHAFER
ABELES & HEYMANN
ABRAHAM'S NATURAL FOOD
ACCRU PAC GROUP
ACE BAKING CO .
ACIME SMOKED FISH CORP
ADAMS VEG. OILS
ADAM MILLING
ADRIENNE'S GOURMET FOODS
ADVANCED SPICE & TRADING
AG PROCESSING
AGRO FOODS
AIR PRODUCTS & CHEMICALS,INC
AJINOMOTO, U.S.A
AK PHARMA, INC
AKZO & PACIFIC OLEOCHEMICALS
ALBERTO-CULVER COMPANY
ALBRIGHT & WILSON CO .
ALCAN FOIL PRODUCTS
ALEX FRIES & BROS .
ALGOOD FOOD COMPANY
ALL STAR FOODS
ALLE PROCESSING
LLEN FOOD PRODUCTS
ALLFRESH FOOD PRODUCTS
ALLIED CUSTOM GYPSUM COMPANY
ALLIED FOOD DISTRIBUTORS
ALLTECH
ALEO FARMS
ALTA DENA
� ALUMAX FOILS
Bahan-bahan Kimia dan pembersih:
1. PT. Procter and Gamble (memproduksi: Oloiez, Pampers, Ferry, Downy, Ariel, Tide, Head and Shoulder, Pantene, Camay, Zeset, Mack Factor, Carmen)

2. PT. Johnson & Johnson (memproduksi: Shower to Shower, Cream Johnson�)

3. Nectar

4. Avon

5. Revlon

6. Gardena

7. Pasta gigi Corset

Alat Tulis: Bulpen merk Shiver, Parker dan Hear

Bank Amerika: Bank America International, American Express, Bank of America, Bank of New York
Lain-lain: Rokok AS seperti: Marlboro, Kant, Janstown, Lark, Merit, Gold Cost, Carlton, LM, More.

Para ulama' tersebut adalah:

1. Prof. DR. Yusuf Qardhawi, Ulama dan Cendekiawan Muslim kondang di seluruh dunia. Kini tinggal di Doha, Qatar.

2. Syeikh Salman bin Fahd Al Audah, ulama' kharismatik dari Arab Saudi

3. Syeikh Muhammad Saed Ramadhan al Buthi, ulama' kharismatik tinggal di Suriah

4. Syeikh Abdullah al Jibrin, ulama' Arab Saudi dan anggota Persatuan Ulama Besar Arab Saudi

5. DR. Hammam Saed dan DR. Muhammad Abu Faris, Intelektual Muslim tinggal Amman, Yordania.

6. DR. Naser Farid Wasil, Mufti Mesir

7. Fatwa Majelis Ulama Sudan

8. Fatwa Majelis Ulama Palestina

                                                                                                                           Sumber: al Markaz al Filistini lil I'lam (PIC) (abu ais) 


Mungkin ini hanya sedikit usaha dari kita... tapi sekurang-kurangnya ia dapat membantu menyekat kezaliman Kafir Laknatullah itu.... Sama-sama lah kita membantu mereka disana... fikirkanlah apa yang akan dijawab pabila ditanya di hari penghakiman nanti tentang sumbangan/tindakkan kita tika saudara-saudara Islam kita ditindas dan dizalimi.. mampukah kita mengangkat muka menjawab semua persoalan itu andai tiada satu pun benda yang kita lakukan untuk mereka... Tepuk dada tanya lah iman... 

Photo: Ya Allah.... Lindungilah saudara2 kami di sana....

Wasalam....

Monday, November 5, 2012

bila rindu menyapa

Miss them so much....
Syukur PadaMu Ya Allah kerna kau tempatkan aku dalam keluarga yg penuh dengan kasih sayang..
Saling lengkap melengkapi...
Susah senang sentiasa disisi...
Jatuh bangun sama2 mengharungi....
Gelak dan tawa sentiasa mengisi...
Syukur padaMu Ya Rabb...
Diatas anugerah yang tak ternilai ini....
Sesungguhnya Engkau Maha Agong...
Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...
Maha Penyayang terhadap hamba2Mu ini....
Published with Blogger-droid v2.0.6

Saturday, November 3, 2012

Wanita Terbaik...

Salam...

credit to FB

:: sedang berusaha menjadi yang 1.... kerna tahu diri ini belum sempurna... semoga Allah permudahkan segalanya... insyaAllah.... ::

Monday, October 29, 2012

Book For October

Salam....


Selamat pagi... semoga hari ini lebih baik dari semalam insyaAllah... 
Dah lama rasanya fa x up date tentang buku kan...
maaf la.. tuntutan kerja yang bertimbun-timbun membuatkan diri ini sentiasa koma di malam hari and critical di siang hari....
tak sempat nak melangkah dalam mana-mana book store...
but.....
yesterday.... finally dapat juga grab satu buku untuk bulan nie walaupun tinggal beberapa hari je lagi nak masuk bulan baru.. ^_^
extra bonus....
si peneman yang hadiahkan buku tue pada fa...
alhamdulillah... thanks ye en peneman....
ye.. nanti saya story kan isinya pada awak ye as upahnya ^_^
buku yang berjaya menarik minat fa semalam adalah... jeng jeng jeng....


Baru je sempat baca sehelai dua... InsyaAllah akan ku qhatam buku ini secepat mungkin 
sebab baru baca sehelai dua pun dah berjaya memikat hati ini...
terasa macam ustaz kazim beri ceramah dalam CD je bila baca buka nie... ^_^
to all... selamat membaca... 
" membaca itu gedung ilmu "