Tuesday, December 27, 2011

Officially Open Back

Assalamualaikum...

Today I'm officially open back my lovely sweety cuties blog.. never images this moment will come as quick as like this but this is what we call ' ketentuan Tuhan' ... because some of technical and internal problem.. this blog has been close almost 2 or 3 month... rindu sangat nak berceloteh and menaip... and now rindu dah terubat... ^_^

Actually Fa baru je kebah demam nie... 2 hari demam panas... memula just muntah2 je.. then high fever.. gi klinik Dr dengan rasminya mengesahkan... Gastrik + Low Blood Pressure + High fever + Hydration... beriya2 dia suruh minum air banyak2.. ye.. baik en Dr.. nanti saya minum air banyak2 k... mak cakap nie mesti kes xcukup rest.. ke hulu hilir dengan keja kan kan kan... ermmm ye la kot mak... kadang2.. nak jaga hati sume pihak ... sampai hati sendiri yang terseksa... kadang2 nak memahami keadaan semua orang sampai kan diri sendiri diketepikan... sigh~ moral of the story is appreciate yourself because life is short... ^_^

Pas je lunch terus balik kampus.. disebabkan xdapat g mana2 n terlantar je kat umah weekend nie , me and my friend pun singgah la kejap kat Alor Star mall.. punya la ramai manusia.. ye la cik kak oit.. kata cuti.. mesti la ramai.. hehe.. hajat singgah Alor Star mall tue satu je.. nak minum yogurt blended... kempunan nak minum dah lama... so dengan tekadnya..usaha jugak nak cari parking.. pas round parking luar dah penuh.. mencuba la nasib pulak dekat basement... yess.. ada juga satu parking nie nak kosong.. ada satu family baru je nak check out dari mall.. tengah2 menyimpan barang2 dalam bonet keta... It's ok pakcik.. kami sabar menunggu.. janji dapat parking...hehehe dalam duk menunggu tue asal rasa macam ada orang duk tersenyum2 erk kat kami.. ermm ada la tue yang nak kena makan kasut nie... xpernah tengok orang nak masuk parking ke... sigh~ lama la juga kitaorang tunggu pakcik tue kluar... dalam duk tunggu2 tue tetiba je mamat yang tersenyum sorang2 tadi tue ada betul2 tepi tingkap Fa.. hampir2 terkejut juga la.. skali tingkap turun... terus dia cakap... 'adik.. tolong jumper bateri keta saya boleh x' alahai awak.. orang nya sudah smart... ala2 educated person... keta pun sudah cun... vios putih... skali bateri xda la pulak... Alhamdulillah... dapat juga pahala ku hari ini menolong orang... ^_^ so hari ini ada la juga citer menarik berlaku.. kejap je jumper keta dia sebab mamat tue macam dah tahu apa nak kena buat kot... after tolong dia kami terus focus ke matlamat utama yang hampir2 terpesong tadi... xda rezeki la pulak... yogurt sudah abis huhu.. xpe la.. janji dapat hirup udara luar... release tension ckit... ^_^

ada lagi nie.. cerita Fa jadi makeup person for my friend engagement day.. mak andam terjun... nanti Fa citer kan k.. nak refill energy jap.. this week is hectic week..wanna know why?? later i will story ok... so need a lot of energy for tomorrow... see yaa.. wassalam ^_^

1 comment:

icha fariha said...

keciannyaa dya demam.. tu laaa aq slalu ckp.. MAKANAN tu penting