Thursday, December 29, 2011

Mak andam terjun

Salam.. maaf xdapat update semalam sebab terlalu busy... nanti next n3 Fa citer k apa la yang Fa busy kan sangat sampai my weight already reduce 3 kg in 2 weeks!!! Alhamdulillah... ^_^ before that.. Fa nak langsai kan hutang janji yang dulu tu... ada kan fa janji nak citer macam mana fa leh terjadi mak andam terjun for on of my friend nie... Al kisahnya.... last Saturday me and my friend dijemput untuk memeriahkan majlis pertunangan kawan kitaorg kat tanjung piandang... so kami pun dengan happynya pergi la ke rumah kawan kitaorang nie.. happy nya sebab sorang lagi kawan fa dah mula melangkah ke alam baru... hehe sampai je kat tempat yang dituju, dia tengah bersiap.. so kitaorang pun teman la dia bersiap.. kebetulan junior kitaorang yang pandai makeup tue dah balik bercuti.. ye la.. kan time tue cutie panjang semperna Christmas... disebabkan xnak menghampakan kawan fa.. so fa pun tolong la dia make up... seriously fa xletak banyak2 pun.. just calit2 ckit2 je.. then terus sume orang puas hati... nak tahu sebab pe? sebab dia dah memang cantik... xperlu nak repair banyak2 hehehe.. korang nak tengok hasil ke? jap erk...


Nie la kawan fa tue.. nasib baik la dia dah memang natural beauty... klu xmau berpeluh juga la fa hehe....

Nie lagi gambar2 sekitar majlis te berlansung... ^_^


hantaran pihak perempuan

me and my friend ^_^


hantaran pihak lelaki

Tahniah.. dah jadi tunangan orang dah kamu dear ^_^

Tue je erk gambar2 nya.. klu nak lagikena la minta sendiri kat empunya tuannya ^_^
Selesai je majlis..lepas solat zohor terus my friend and I pecut balik Alor Star.. another majlis need to attend tomorrow... Bulan yang sangat busy... sila like bulan 12.. ^_^

Tuesday, December 27, 2011

Officially Open Back

Assalamualaikum...

Today I'm officially open back my lovely sweety cuties blog.. never images this moment will come as quick as like this but this is what we call ' ketentuan Tuhan' ... because some of technical and internal problem.. this blog has been close almost 2 or 3 month... rindu sangat nak berceloteh and menaip... and now rindu dah terubat... ^_^

Actually Fa baru je kebah demam nie... 2 hari demam panas... memula just muntah2 je.. then high fever.. gi klinik Dr dengan rasminya mengesahkan... Gastrik + Low Blood Pressure + High fever + Hydration... beriya2 dia suruh minum air banyak2.. ye.. baik en Dr.. nanti saya minum air banyak2 k... mak cakap nie mesti kes xcukup rest.. ke hulu hilir dengan keja kan kan kan... ermmm ye la kot mak... kadang2.. nak jaga hati sume pihak ... sampai hati sendiri yang terseksa... kadang2 nak memahami keadaan semua orang sampai kan diri sendiri diketepikan... sigh~ moral of the story is appreciate yourself because life is short... ^_^

Pas je lunch terus balik kampus.. disebabkan xdapat g mana2 n terlantar je kat umah weekend nie , me and my friend pun singgah la kejap kat Alor Star mall.. punya la ramai manusia.. ye la cik kak oit.. kata cuti.. mesti la ramai.. hehe.. hajat singgah Alor Star mall tue satu je.. nak minum yogurt blended... kempunan nak minum dah lama... so dengan tekadnya..usaha jugak nak cari parking.. pas round parking luar dah penuh.. mencuba la nasib pulak dekat basement... yess.. ada juga satu parking nie nak kosong.. ada satu family baru je nak check out dari mall.. tengah2 menyimpan barang2 dalam bonet keta... It's ok pakcik.. kami sabar menunggu.. janji dapat parking...hehehe dalam duk menunggu tue asal rasa macam ada orang duk tersenyum2 erk kat kami.. ermm ada la tue yang nak kena makan kasut nie... xpernah tengok orang nak masuk parking ke... sigh~ lama la juga kitaorang tunggu pakcik tue kluar... dalam duk tunggu2 tue tetiba je mamat yang tersenyum sorang2 tadi tue ada betul2 tepi tingkap Fa.. hampir2 terkejut juga la.. skali tingkap turun... terus dia cakap... 'adik.. tolong jumper bateri keta saya boleh x' alahai awak.. orang nya sudah smart... ala2 educated person... keta pun sudah cun... vios putih... skali bateri xda la pulak... Alhamdulillah... dapat juga pahala ku hari ini menolong orang... ^_^ so hari ini ada la juga citer menarik berlaku.. kejap je jumper keta dia sebab mamat tue macam dah tahu apa nak kena buat kot... after tolong dia kami terus focus ke matlamat utama yang hampir2 terpesong tadi... xda rezeki la pulak... yogurt sudah abis huhu.. xpe la.. janji dapat hirup udara luar... release tension ckit... ^_^

ada lagi nie.. cerita Fa jadi makeup person for my friend engagement day.. mak andam terjun... nanti Fa citer kan k.. nak refill energy jap.. this week is hectic week..wanna know why?? later i will story ok... so need a lot of energy for tomorrow... see yaa.. wassalam ^_^