Sunday, October 23, 2011

Weekend yang best!!!

Hello2... I'm BACK...^_^ puas seh..puas dapat balik rumah weekend nie... hehehe dah lama xnaik bas... weekend nie balik nek bas and tinggal my sayang kat campus... memula Fa cakap nak try nek train kan.. skali xjadi la... sebab macam xselamat je tunggu kat stesen keta api tue... boleh pulak alasan macam tue plus xda kawan nak teman sama hehehe.... karang xpasal2 sampai Thailand Fa nek train tue.. hehe....
So Fa decide nak try bas direct from Parit Buntar to Alor Star.. Bas MARA Liner... bas direct nie ok ckit kot sebab xyah nak transit kat mana2... sesuai dengan orang yang malas nak bersesak macam Fa.... ^_^

Tiket nie kul 9.45 am.. pagi tue lepas subuh.. Fa kemas2 sambil dating with my lappy.. tengok apa2 yang patut then waiting my friend habis class untuk hantar Fa and my rumate ke Parit Buntar... Nasib baik ada yang nak tolong menghantar kan.. klu xmelayag la duit teksi RM7... mahal tue hehehe.... Dalam duk menunggu bas sampai sempat juga la Fa sembang dengan sorang mak cik nie.. ramah orang nya... itu ini mak cik nie bercerita... suka pulak mendengarnya... sal anak2 dia... sorang ada di Melaka...Kuala Lumpur la... and ada sorang lagi duk dengan dia.. Katanya encik Engineer.. ehem2... hahaha.. no la... kompom2 Fa kena reject ngan makcik tue dah sebab keja gelak je bila makcik tue citer.. hehe... nama pun Ratu kegembiraan.. happy je la keja... kan..kan..kan... ^_^

Pas je bas sampai Fa dengan confident nya naik la bas tue.. aiyok kosong la.. da 3 orang je dalam bas tue.. Kata pakcik bas tue nie kira ramai la nie... slalu pakcik jalan sorang2 je.. hahaha... Mybe sebab xramai kot lagi yang tahu ada bas direct dari parit buntar ke alor star.... Ok2.. meh Fa nak wat announcement kat cini ::

KEPADA SEMUA RAKYAT MALAYSIA.. TERUTAMANYA PENDUDUK PARIT BUNTAR... MARA LINER ADA MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN BAS DIRECT DARI PARIT BUNTAR KE ALOR STAR SETIAP HARI.. untuk maklumat lanjut..gi la jenguk kat kaunter Mara Liner ye... okey??!!

wah semangat x?? klu xtahu lagi xtau la nak kata pe... dalam 12.30 pm Fa selamat sampai di Shahab Perdana... my lovely mum dah tunggu dah time tue... lepas ke kluar dari shahab perdana kitaorang terus gi Tesco... shopping!!! shopping barang2 dapur la... barang2 nak buat kek... haa... kan Fa ada cakap nak bakar membakar kan weekend haritue.. tapi xla membakar pun... nanti Fa citer k... Biasa la ...pas shopping baru sedar perut bunyi kan.. kebetulan sedara Fa ada buat kenduri ckit haritue..apa lagi terus la gi rumah dia untuk mengisi perut hehehe....

Malam nya pulak Fa tuntut janji abah yang katanya nak hadiahkan rice cooker kat Fa klu Fa sambung Master... betul2 perlukannya.. sebab cnie nak masak megi pun air panas xda tau.. sadis x??? abah cakap ok... wah.. terbaik la abah... kat Giant kitaorang skali lagi shopping.... nak tahu fa dapat pe?? bukan rice cooker k..

Multi Cooker tau..

ngan Kettle lagi tue... heaven2..

Thanks abah... lepas nie.. leh la sambung masak kat bilik je.. weee ^_^ masak tanpa sempadan...wah gitu plak... dalam duk bz2 duk test cooker ngan kettle.. sempat juga la Fa sambar DVD satu tray tue untuk transfer citer Running Man kesayangan hati tue.. bak kata kawan Fa.. harta kita tue.. hehehe.... abah xperasan pun sebab Fa yang pegang kad abah masa kat kaunter.. abah datang2 sain je... hehehe.. teruk x??? ala skali skala kan..kan..kan.. dalam keta baru Fa bagi tahu.. huhu... so teruk kan... ^_^

Malam tue pas balik dari Giant dihabiskan dengan mem'burn kan running man dalam dvd.. jangan jealous k... ^_^ Jeasuk oppa memang best!!! ^_^

4 comments:

icha fariha said...

weh ang pau abah noh.... jaat btoiii... tu ka periuk yg ang nk tuuu.. hohohooo.... nk running man.. post bley ? kekkee

LanaBusyBee said...

waaaah rajinnya my kezen ni masak ^^...rajin2 study nooo ^^

p/s : xtau lak et ada blog huhuhu, jenuh nk cover dari tahun 2009 ni hahaha

effa farhana said...

adik: hehehe bukan slaluu... running man tue nanti balik ambik ye... pos mahal...hehe

effa farhana said...

lanabusybee: baru je xtive kan balik nie hehehe xbanyak pun lagi n3 nya hahaha