Wednesday, August 3, 2011

wah banyaknya Adiah.. :)

Hari nie genap hari kedua umat Islam seluruh dunia berpuasa.... Selamat Menunaikan Ibadat Puasa semua.. Semoga Ramadan Kali ini Meninggalkan seribu satu Erti pada kita semua dan semoga Ibadat kita pada bulan yang mulia ini dapat digandakan sebaik mungkin.. Fa ada target Fa untuk Ibadat dalam Ramadan kali ini.. InsyaAllah yakin dapat laksanakannya... tengah berusaha :)
korang semua pulak macam mana..?? Semangat tul Fa sambut Ramadan kali nie.. sebabnya kali nie fa puasa kat umah... Home sweet home... dah lama rasanya xpuasa penuh kat umah... Asal Ramadan datang je.. kerja2 dunia di dahulukan.. mesti clash ngan exam la.. assignment la... tapi kali nie x dah.. Alhamdulillah ...^_^ plus dapat berbuka ngan my family... that the best moment ever...

Hari nie mak balik dari sekolah dengan macam2 hadiah...

Terkejut jugak Fa.. tapi happy tue lebih la dari terkejut..hehe walaupun tue bukan hadiah untuk fa pun .. tue hadiah tuk my mum.. my mum ditukarkan ke sekolah baru yang lebih dekat dari rumah.. so ada majlis ckit .. ala2 majlis perpisahan untuk x-Guru Besar diaorang... :) Abah la orang pertama yang seronok bila tahu mak dapat tukar ke sekolah yang lebih dekat dengan rumah... siap call tanya lagi masa Fa teman mak aritue gi ambik memo pertukaran hehehe...

Teringat kisah masa mula2 mak nak pegang jawatan Guru Besar tue... mati matian mak xnak terima.. macam2 alasan mak bagi hehehe tapi kitaorang adik beradik + abah sume support mak... abah siap bawak mak g tengok sekolah baru tue lagi untuk bagi semangat kat mak... bukan apa.. kitaorang tahu kemampuan mak.. kebolehan mak... mak rajin orangnya... xreti kenal erti mengeluh...mak selalu cerita.. budak2 klu ajar betul2 mesti bolehnya diaorang.. budak darjah 4 kelas mak ada yang xtahu baca2 lagi.. pelan2 mak didik sampai la boleh membaca... and lulus exam... mak kata"kesian klu xbantu.. nanti besar dia nak jadi apa klu xreti baca tulis" murnikan hati mak... sebab tue la kitaorang support mak ambik jawatan tue... and sekarang mak makin Happy sebab dapat tolong lagi ramai student... mak happy kami semua lagi happy tapi tue la sekolah tue jauh dari rumah + jalan nya jugak x ok... abah sampai siap tukar and belikan keta baru kat mak sebab takut keta lama xtahan lasak dengan jalan tue ... finally mak dapat juga tukar ke sekolah yang lebih dekat... Alhamdulillah...Hopefully mak dapat menjalankan tugas and berbakti ditempat baru dengan baik and sempurna.. we always support and luving you mum!!! ^_^ Chaiyok2

p/s: setiap usaha pasti ada hasilnya InsyaAllah -my mum-

No comments: