Thursday, August 18, 2011

Media??

the power of media!-
Situasi sebenar : Seorang nenek pegi kedai beli ubi, tiba-tiba dilanggar beca lalu mati di tempat kejadian

Buletin Utama - "Nenek meninggal dunia, pemandu beca dicari"
......Harian Metro - "Hangat! Nenek mati dengan ubi di tangan"
Utusan Malaysia - "Nenek mati dilanggar beca satu propaganda pembangkang?"
Harakah - "Kami tiada beca"
Malaysiakini - "Beca langgar lari bukti kerajaan makan rasuah"
Mastika - "Misteri penarik beca: temubual eksklusif dengan hantu ubi"..

amacam?
*taken from fb...

Tertarik Fa dengan citer kat atas tue bila Fa buka fb Fa tadi... lawak pun ada.. hehehe nie kategori lawak berisi... it is a joke but at the same time have a massage for us to think... so dari duk saja2 depan laptop tue Fa pun tekan la keyboard and search the meaning of mass media.. there is the result :

" mass media refers collectively to all media technologies, including the internet, television, newspaper, film and radio ,which are used for mass communication , and to the organizations which control these technologies"

*from encik wikipedia

owh tooo rupanya meaning of mass media.. well it is used as a medium for communication... emmm so macam ner klu news yang disampaikan pun ada banyak2 versi sampai lost it originality of the story ??? every story is change to full fill their benefits or earn more money... yang kesiannya pembaca and rakyat la.. percaya la habis habisan..sebab Fa yakin xramai pun yang sanggup selidik the true of the story and people more prefer to believe the story that they have read or hear...komunikasi yang berkesan ke tue bila citer sebenar yang sepatutnya disampaikan dengan tulus and benar tapi dikhianati and dicemari ngan citer2 yang ditokok tambah.. ermm...sendiri pikir la ye... ^_^

ok.. dari serius moh kita ke joke yang betul2 joke.. hehehe ye la hidup nie kena senyum juga baru sentiasa muda luar dan dalam ye tak...^_^

sekadar nk geletek hati hampa...------->

anak : mak, apa dalam perut mak tu?
mak : adik hang laa
anak : mak benci adik ke?
...mak : ehhh,mak tak pernah benci anak2 mak.
anak : dah tu , kenapa mak telan dia?...
mak : kalau aku tampaq hang jangan tanya pasai pa nohh
*also taken from fb :)


No comments: