Wednesday, August 17, 2011

Kucing oh kucing

Citer ari nie sal kucing Fa yang suam2 kuku comel 2... bangun je pagi tengok2 dia tengah duk menyorok bawah kerusi... elok je duduk macam nak terkam something.. rupa2 nya musuh utama dia aka kucing mana tah baru masuk dalam rumah kat bahagian depan ruang tamu.. kucing Fa nie memang penakut dengan kucing lain tapi dengan tuan nya.. ermmm sesuka hati je dia nak gigit... so kesian kan dia yang separuh nyawa menyorok bawah kerusi tue.. Fa pun halau la musuh dia tue... lepas je Fa halau kucing tue.. kucing Fa terus je jadi pak guard depan pintu rumah.. kononnya nak tunjuk hero kot sebab dia boleh duduk dalam rumah musuh dia xleh masuk kat dalam rumah kena duk kat luar hehe.. tapi asal fa masuk bilik je.. terkedek2 dia ikut masuk.. alahai..penakutnya...

Tengah harinya pulak dia bawak masuk menda tah yang dia tangkap kat luar.. adeh cian benda tue dah separuhnya nyawa Fa tengok... abis di gigitnya binatang tue sampai xbergerak2 dah.. siap bawak masuk rumah ala2 menang gusti tue yang xtahan tue.. Nak xnak terpaksa la abah yang buang benda tue.. and secara rasminya kucing Fa dapat 'back hand' dari abah hehehe xda la 'back hand' betul2.. kena sekeh je... Tapi Fa tengok dia cool je g walaupun dapat present dari abah.. well abah is his good friend.. asal abah balik je dari kerja mesti terkedek2 dia lari kluar.. yang xtahan tue dia siap kenal enjin keta abah... klu mak yang balik xda plak dia terkedek2 kluar.. siap tido berdengkur lagi hehehe...

malamnya plak... masa orang tengah lepak2 depan tv... elok je dia duk tido kat bawah lepas je dia membantai seekor ikan + separuh mangkuk friskies... Fa pun g la kat dapur.. nak ambik air.. balik je depan tv... Ya Allah...habis dicakarnya surat kabar...berterabur depan tv... adeh.. extra keja lagi malam nie... sabar je la.. alahai..kucing oh kucing....

No comments: