Sunday, May 22, 2011

Nur Kasih ^_^


Baru je pas balik dari tengok citer Nur Kasih.. dah lama dah plan ngan kawan nak g tengok citer nie and lastly pas magrib terus pecut keta with my buddies g sunway carnivall tuk layan movie nie.. That me... always do something without any planning..but not everything I will " pakai Redah je".. sesetengah perkara Fa akan plan se detail2nya... Especially when come about my life, my future, my family and money... everything need a plan.. but half of its will be nice if we just let its goes without any planning...

Best gak citernya ...rasa lain plak tengok movie without my otomen... emmm rindu plak tetiba kat dia... hope slamat sampai umah ye otomen... ok2 back to the movie.. this movie ckit sebanyak bagi jugak keinsafan dalam diri tentang kehidupan, ajal maut and also erti pasrah dalam hidup... Kita merancang tapi segala ketentuan milik Dia... Paling melekat dalam otak nie part mak Adam cakap "Kita xtahu apa akan jadi sebab Dia maha berkuasa tapi kita hanya boleh bersedia dengan semua yang akan berlaku... kita mesti bersedia menghadapinya..." mendalam tue maksudnya... Tabah betul family nie hadapi dugaan.. paling kesian si Nur tue la.. nangis je memanjang... tapi drama dia lagi best kot dari movie.. emmm??? personally this story quite interesting but too heavy... audiences need to think deeply and its story line quite messy... (pening gak nak paham) but overall this story is nice and fun... klu xcaya gi la serbu cinema esok ye... hehehe

Ok lah... need to refill my energy for today... daaaa... wasalam... ^_^

No comments: