Wednesday, April 13, 2011

My Best and Only Friend!!!

Just a few days more to live here... ermmm... tetiba plak rasa sayu... a lot of memories has been create here... from learning how to survive alone here without knowing anybody until having good and best2 buddies.. Im not a friendly person.. take some time to become closer with someone... but with them... everything goes easy... day by day we become closer and closer... masing2 ada perangai masing2 tapi tue yang merapatkan kita lagi...

4 years dah rupanya dah bertapa kat sini... after dis mesti susah nak jumpa korang kan... masing2 dah ada journey masing2...

Orang sebelah kompom balik ke negeri dia pasnie... 3 negeri plak tue... alahai mesti rindu sama kamu... im proud to be one of your friend orang sebelah... almost 3 years we stay in the same room... n almost all the time you are there went i need you... kamu paling matang diantara kita.. tue yang pasti... nasihat2 kamu sentiasa berguna and menyelesaikan masalah yang datang... ingat lagi saat sume orang tengah panas ko je yang cool orang sebelah.. ko yang nasihat kan kitaorang jangan ikutkan hati yang tengah panas... sori orang sebelah sebab x dengar nasihat ko huhuhu.... Will miss you...

Cik Beautiful Nara katanya nak kawin opsss... hahaha gurau je.. Cik BN katanya nak sambung study.. bagus2... at least klu aku sambung study ada la teman hehehe.... tapi klu cik BN nak keja.. sesorang lew teman kat cnie... sapa lew nak give information sal citer2 baru n hangat2 kat cnie ...hehehe Ermmm 1st kenal ko Cik BN serious ko nampak sombong Cik BN.. ye la.. nama je rumate tapi masing2 diam hehehe.. rupanya kita nie spesis yang take time nak mesra.. tapi skali dah masuk memang kawan forever.. hehehe... Seganas2 ko Cik BN... ko memang kawan yang baik... xpernah lokek ilmu... sesetengah kita kat sini always selfish klu bab2 ilmu ( dah banyak kali dah kena ) tapi bukan ko ... slagi boleh share ko akan share.. maybe sebab tue ko scorer kot hehehe.. ye la.. bak kata cerdik pandai.. skali kita mengajar org... berkali2 ilmu tue masuk kat kita... skali kita buka pintu rezeki kat orang berkali2 Allah buka kan pintu rezeki tuk kita.. :) Syukur dapat kenal kamu Cik BN.. Kita mungkin pernah berselisihan paham... tapi ketahuilah.. aku sangat2 bersyukur dapat mengenali kamu :) sayang kamu!!!

Cik Choki2 ....kamu paling jauh... ermm.. lagi la susah nak jumpa ko Cik CHoki2... bukan aku je yang rindu kat ko nanti Cik Choki2... tapi 'orang' tue pun sama hehehe jangan marah... thankz Cik Choki2 coz jadi kawan aku sepanjang 4 tahun kat cnie... ko kawan yang 1st skali aku kenal Cik Choki2... ingat x dulu mana ko pergi mesti ada aku... sampai mamat parit raja kata kita nie kembar hahaha... Dengan ko Cik Choki2.. aku belajar jadi seorang yang tabah... kagum tengok ko Cik Choki2... walaupun ko anak manja tapi tabah je duk jauh... tabah je klu kawan2 wat perangai... hehehehe.... tapi rasanya ko memang sesuai duk jauh coz ko paling suka jalan2 hehehe.... what ever you do dear... im always supporting you!!!

Miss Blank... emmm nak citer sal Miss Blank nie yang paling susah nie ....tetiba je jadi blank... hehehe... Se blank2 ko Miss Blank... ko yang paling sabar... kamu baik sgt Miss Blank... tapi satu benda je yang paling aku takut sama kamu.... Bukan time kamu marah... tapi saat kamu merajuk... susah weh nak pujuk minah nie klu skali dia merajuk... mau mati kutu gak nak pujuk ko Cik Blank.. hehehe tapi ko sentiasa ada sebelah aku time susah atau senang... xpernah pun ko lari time aku susah... xpernah pun ko tolak bila aku perlukan bantuan... sukur dapat jadi one of your friend... Ko paling pelik sebenarnya Miss Blank... tiap kali ko confident tiap kali tue jugak kami risau.. ko pun tahu sebab pe kan.. hahaha... se ayu2 ko Miss Blank... ko slalu buat benda2 yang xterpikir oleh orang normal nak buat.... hahaha yang pasti ko xpernah nyesal pe yang ko dah buat... pasti ada reason ko sendiri tuk kukuhkan tindakkan ko tue hahaha.... Ingat lagi saat semua orang terperangkap dalam krisis mega hebat dulu ... ko tetap layan sume orang sebaik mungkin... ko cuba jernihkan balik keadaan... Tahu..nilai persahabatan amat bernilai bagi ko... xPernah nyesal wey kenal ko.... Harap lepas nie... ko xlupa aku ye Miss Blank...coz aku pun xnak lupakan ko.. :)

*Rindu sup daging n sambal ikan keli mak ko.. hehehe

Cik Gelak... sebab ko paling suka gelak n paling happening antara kita.. hehehe... klu ada ko mesti riuhkan.. mesti gegar tempat tue... sampai time men pun ko leh gelak g.. hehehe paling best bila ko wat lawak... hehehe.. event benda tue xlawak pun bila dgr ko gelak..mesti jadi lawak... hahaha... dalam lawak2 ko tue still ada ketegasan nya... terus la kejar sume cita2 ko Cik Gelak... aku sentiasa doakan yang terbaik tuk ko Cik Gelak... Hope friendship nie kekal sampai bila2... sayang kamu jugak!!! :)

Ingat xlagi saat masak sama2 time bukak posa...
saat berimpit 6 orang dlam keta merah comel tue...
saat g shopping sama2....
saat berkumpul atas katil Miss Blank and start bergosip...
saat stay up sama2 and supper ngan biskut and milo je...
saat terjah ke pulau Langenda tanpa ada pa pe planing...
saat tolak keta depan trafic light dulu.. ( hahaha)
saat join Tilawah Berpakej dulu....

wah... rindunya saat2 dulu.... xmungkin berulang tapi xmungkin juga hilang semua kenangan2 tue... Ada juga kisah hitam kita... tapi semua tue menjadikan kita lebih matang dalam hidup.. matang dalam berfikir dan matang dalam membuat keputusan.... orang kata klu nak tgk sapa kawan kita.. tengok la saat kita jatuh and susah.. syukur... kalian sentiasa hadir tika aku susah atau senang... :)

kawan... aku sentiasa bersyukur dapat mengenali kalian... semoga persahabatan nie kekal sampai bila2...

will always miss you....

No comments: